ponedeljek, 28. januar 2013

Potovanje v Vietnam, še precej neodkrit potovalni zaklad

Za potovanje v Vietnam, zanimivo državo, ki leži tam daleč na Jugovzhodnem delu Azije, ni ne slabih in ne dobrih obdobij leta. Predvsem je to odvisno od zemljepisne širine in seveda tudi od nadmorske višine kamor se namenjate, a vedno je nekje v državi idealno podnebje. Za potovanje se tako lahko odločite zdaj in tu. Večina države uživa subtropsko podnebje, a dobro je, da se pred odhodom v Vietnam pozanimate o tem ali je prav za tisti čas napovedan kateri izmed dveh monsunov, ki v veliki meri določata vreme. Prav iz tega razloga je tam glavna turistična sezona med mesecem oktobrom in marcem.  
Potovanje v Vietnam je resnično prava izbira za vse, ki ljubijo doživetja, so ljubitelji raznolike narave in jih zanima zgodovina. Glavno mesto države, ki je po vseh kotičkih zapolnjena s posejanim rižem je Hanoi. Veliko kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, ki jih boste opazovali predvsem v večjih kolonialnih mestih, kjer je čutite pridih pretekle zgodovine in prisotnost Francije. Sever države je tisti, kjer se lahko po mili volji naužijete užitkov v pohodništvu, kolesarjenju in trekingu. Brez ključnih informacij se ni smotrno podajati v tako oodaljene dežele. Več lahko izvemo na tem naslovu. Dežela se od severa pa proti jugu spreminja , med samimi prebivalci severa in juga je ogromna kulturna razlika. Potovanje v Vietnam postaja vedno bolj priljubljeno.

torek, 22. januar 2013

Kdor obišče Bohinj naj najame apartma



Bohinj spada med najlepše kraje v Sloveniji, kar dokazuje visok obisk, težava dobiti prost apartma sredi turistične sezone, zadovoljstvo, vračanje in številni pozitivni komentarji gostov. Kraj leži v alpskem svetu, kar pomeni, da so zime mrzle in poletja prijetno sveža. Največ padavin je v tem koncu Slovenije jeseni in ob koncu zime, tako da obisk takrat ni najboljša časovna izbira. Sicer pa v tem času je Bohinj manj obiskan, zato tudi prost apartma ni težko najti. Predvsem v poletnem času pridejo do sijaja vse vodne kapacitete, ki jih Bohinj ponuja in bliže kot se nahaja apartma, ki ga najamete kakšni vodi, bolj zabavne bodo počitnice. Bohinjsko jezero se nahaja v dolini in je eno izmed najbolj razpoznavnih lepot tega kraja. Tisti, ki obiščejo Bohinj, najpogosteje iščejo apartma, ki se nahaja blizu Bohinjskega jezera. Dolgo je kar 4100 metrov in široko 1200 metrov, največja globina pa je 45 metrov. Poleti se jezero segreje na prijetnih 22 stopinj Celzija, pozimi, ko postane temperatura zraka nizka, pa zamrzne.

Če odpotujete v Bohinj in tam najamete apartma, ste s tem naredili odlično odločitev, sploh če je vaš osnovni cilj obisk gora. Vrhov v tem delu Slovenije res ne manjka, saj je Bohinj kot izhodišče pravi biser obiskovanja gora. Glede na to, da smo prej omenjali vodovje, moramo omeniti še prekrasna Triglavska jezera, katerih obisk je nujen za vsakega pohodnika, ki obišče Bohinj in tam najame apartma. Poleg tega pa ima ta kraj še zavidljivo kulturno dediščino, ki jo lahko spoznate takrat, ko ste od pohajanja in drugih aktivnosti že nekoliko izmučeni.

sreda, 16. januar 2013

Zakaj se odpraviti na potovanje v Zanzibar?


Potovanje v Zanzibar ponuja tako raznovrstne dogodivščine, da takšne priložnosti prav gotovo ne želite izpustiti. Otok, ki znotraj svoje matične države Tanzanije uživa avtonomijo, je resnično prava zakladnica vseh bogastev, ki jih ponuja narava. Širne plantaže tropskega sadja, začimbe, ki jih poznate le po imenih ali jih lahko kupite v vrečicah, so na tem otoku nekaj vsakdanjega, zato ne preseneča dejstvo, da se omamen vonj mešanice enega in drugega širi po celotnem otoku. Ker je Zanzibar otok, ki se praktično kopa v toplem Indijskem oceanu ponuja pravo bogastvo morskih dobrot, ki jih morate okusiti. Najboljši čas za potovanje v Zanzibar je praktično skozi celotno leto, a vrhunec turistične sezone je nekje okoli novega leta ter v juniju in v avgustu, dobro se je ogniti deževne dobe, ki je od marca do maja. Lahko ujamete še zadnji "vlak" in rezervirate svoje počitnice. Veliko popotnikov obišče otok Zanzibar kot posladek na koncu potovanja po Afriki. In še kako prav imajo, saj je na neskončnih peščenih plažah, ki jih otok ponuja resnično mogoče najti košček raja samo zase, očara pa tudi prečudovit podvodni svet. Potovanje v Zanzibar, kjer je narava še popolnoma  neokrnjena, kjer boste na svojem potovanju srečali stoletne želve in najbolj pisane ptice je neponovljiva izkušnja. Zanzibar je še mnogo več - pozanimaj se tukaj!