nedelja, 31. marec 2013

Južna Španija, eksotična, nenavadna in romantična

Južna Španija je del države, ki leži ob Sredozemskem morju in ob Atlantskem oceanu. Podnebje je sredozemsko kar pomeni mile zime in zelo vroča poletja saj lahko temperatura naraste kar do 35 stopinj Celzija in več, padavin pa je zelo malo. Vroči duh Španije in pravi duh Pirenejev se tako najbolj občuti prav na jugu dežele. Le z obiskom južne Španije lahko z gotovostjo spoznate duh te dežele, kjer  je še vedno moč čutiti prvobitnost, kjer je tradicija še vedno zelo ohranjena in je še danes del vsakdana. Slavne bikoborbe, ognjeviti ulični ples flamenko in številni tapas bari so nekaj povsem vsakdanjega. Številna mesta, kjer je čutiti mešanico kultur kot sta španska in arabska, tega ni moč doživeti nikjer na svetu. Južna Španija je dežela številnih dvorcev, skrivnostnih vasic in mest z vsemi arhitekturnimi presežki. Sevilla je največje mesto na jugu Španije in čeprav do njega ne seže morje je moč čutiti tradicionalno sredozemsko klimo. Kot vsa mesta na jugu Španije, je tudi mesto Sevilla arhitektonsko izjemno zanimivo in atraktivno. Prekrasna keramika, s katero je obdelano pravzaprav celotno mesto. Pravi raj za obiskovalce pa je Malaga, mesto, ki je s svojimi številnimi festivali v poletnem času pravi magnet za turiste. Kilometri peščenih plaž ob toplem morju je tisto, kar na potovanje v južno Španijo privablja veliko število gostov iz celotnega sveta, ne le Evrope. Če so nekatera mesta v južni Španiji vseeno nekaj odnesla od severa, pa je mesto Granada, rojstno mesto flamenka ohranila svojo avtentičnost.

petek, 1. marec 2013

Smučanje v Sloveniji, kaj ponuja Rogla

Smučanje je v Sloveniji zelo razširjen šport, pri tem pa je Rogla eno izmed najbolj obiskanih smučišč. Razlog za veliko obiskanost je kakovost smučarske ponudbe, prijaznost turističnega osebja in dostopnost drugih zabavnih dejavnosti, ki jih lahko gostje počnejo poleg smučanja. Smučanje tako lahko pospremi obisk Fun parka Rogla, kjer se smučarji lahko preskusijo še v drugih disciplinah snežnega športa. Smučanje in deskanje sta povsem različna športa, zato se ju splača oba poskusiti, Rogla pa to omogoča še v sklopu raznih prireditev. Deskanje in smučanje pa nista edina športa, ki ju omogoča Rogla. Razvoj snežnega športa je v zadnjih letih napredoval z razvojem različnih smuči, proge pa so tako kakovostne in sneg tako dobro prepariran, da lahko izvajate katerikoli snežni šport želite.

Rogla pa omogoča smučanje tudi za začetnike. Tečaji zimskih športov postopoma uvedejo različno izkušene smučarje na višji nivo, saj včasih potrebuje smučar le nekaj osnovnih nasvetov, pa že osvoji nove trike in si na smučišču olajša življenje in zagotovi več zabave.Je pa za takšen tečaj najbolje, da nekaj dni preživite na smučišču - zatorej preglejte ponudbo namestitve na smučiščih.

Smučanje je zdrav šport, Rogla pa poskrbi, da je tudi varen šport. S primerno smučarsko opremo, ki zagotavlja vso potrebno zaščito, boste uživali na 10 kilometrih prog, na katere vas bo pripeljalo 11 vlečnic in 2 štirisedežnici. Prepustnost na napravah je visoka, čakalne vrste pa nizke, zato je smučanje, ki ga omogoča Rogla sproščujoče. Po napornem dnevu se namesto vožnje domov raje odločite za prenočitev v enem izmed apartmajev. Med vsemi aktivnostmi, ki jih omogoča Rogla, je tudi nočno smučanje. In po vseh smučarskih naporih lahko uživate tudi v pestri kulinarični ponudbi, ki zadovolji še tako zahtevne gurmane in tiste z najbolj strogim okusom.