sreda, 25. januar 2012

Hotel v prestolnici Slovenije, Ljubljana

Prestolnica Slovenije, Ljubljana, postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija, hotel lahko v tem mestu najdete na vsakem koraku. Največ hotelov se nahaja v centru mesta, našili pa jih boste tudi v bolj odročnih, z zeleno naravo obdanih krajih. Ljubljana zopet ni tako veliko mesto, da bi hotel na obrobju predstavljal problem glede dostopnosti do centra. Izbira lokacije hotela v Ljubljani je tako odvisna predvsem od osebnih preferenc gostov, ki hočejo bodisi prebivati v središču mestnega vrveža bodisi se hočejo odpočiti v bolj sproščenem in zelenem okolju ljubljanskega obrobja. Tako ena kot druga izbira imata svoje prednosti, tako da je odločitev odvisna predvsem od tega, kaj gost pričakuje od obiska Ljubljane. Če si gost želi dejavnega obiskovanja mesta, je hotel v centru prava izbira, saj Ljubljana  ponuja največ turističnih atrakcij ravno v centru mesta.
hotel Ljubljana
Hotel Slon
Iz hotelov v centru je tako le nekaj korakov do raznovrstnih muzejev: od najbolj klasičnih, kot so Muzej narodne umetnosti, Muzej moderne umetnosti, Muzej novejše zgodovine, do bolj posebnih, kot so naprimer Tobačni muzej, Muzej šolstva na slovenskem itd. V centru mesta so locirane tudi arhitekturne znamenitosti, kot so naprimer stolnica, Robov vodnjak, frančiškanska in uršulinska cerkev, Kongresni trg, pa seveda tako imenovana Plečnikova Ljubljana: tromostovje, tržnica, Narodna univerzitetna knjižnica ipd. Nekatere Plečnikove znamenitosti najdemo tudi na obrobju mesta: naprimer cerkev na Barju ali stadion v Bežigradu. Vse te znamenitosti si je seveda možno ogledati tudi, če obiskovalec izbere hotel izven mestnega jedra, saj Ljubljana ponuja precej urejen sistem javnih prevozov.

torek, 24. januar 2012

Ljubljana, mesto v katerem želite svoj hotel imeti v centru

Najti hotel, ki je prost, ni nikjer zelo težko in Ljubljana kot mesto ni v tem oziru nobena posebnost. V Ljubljani je sicer tako, da so iz turističnega vidika skoraj vse ključne znamenitosti skoncentrirane v središču mesta. Tako je najbolje, da turist hotel najde v centru, kjer je Ljubljana s stališča turistične ponudbe najbolj radodarna. V mestnem središču je veliko muzejev, znamenitih gostiln z gurmanskim slovesom, znanih butikov z avtorskimi izdelki, veliko je tudi umetniških galerij, kjer umetniki tudi prodajajo svoje umetnine in ne nazadnje v centru mesta je tudi veliko antikvariatov, ki privabljajo turiste in druge obiskovalce.

Ljubljana hotel 

Izbrati hotel, ki omogoči, da nam Ljubljana ponudi vse tisto, kar ima, pomeni, da ga izberemo tako, da se namestim čim bližje tej ponudbi. Sicer drži, da je za hotel, ki ga ima Ljubljana nameščenega v strogem centru, potrebno odšteti kakšen evro več, ampak v mesto prihajamo po doživetja in če so ta lepa, iz njega odhajamo obogateni. Dandanes je hotel informacijsko dovršena ustanova, Ljubljana iz tega vidika, kar se tiče ponudbe hotelov, zopet ni nobena izjema. Prek spleta lahko za vsak hotel preverimo, če ima ta proste sobe, kaj je vključeno v njegovo ponudbo, kakšna je cena in seveda lahko prek spleta najdemo tudi natančen zemljevid, ki nam bo pomagal ta hotel tudi najti. Hotel se od drugih nastanitev razlikuje po tem, da z njim postane hotel Ljubljana zares prestižno doživetje, ki nam bo ostalo v spominu še mnogo let po tem, ko se bomo tega obiska spominjali.

nedelja, 22. januar 2012

Madeira je dežela vin in pestre pokrajine

Madeira je atlantski otok, ki spada pod ozemlje Portugalske. Za Portugalsko kot tako je značilno, da je to dežela vrhunskih vin. To velja tudi za otok Madeira, ki je v zgodovini Portugalske igral pomembno trgovinsko vlogo. S celino so, tako kot še počno danes, trgovali veliko z vinom. Otok Madeira pa je znan predvsem po sladkih in polsuhih vinih, ki jih izdelujejo na poseben način. Gre za tehniko, pri kateri vino namensko izpostavljajo toploti in oksidacijskim procesom, kar nato zagotavlja, da imajo vina specifičen okus. Na vrhunska vina, ki jih ponuja otok Madeira, kaže tudi to, da imajo ta vina zaščiteno poreklo.

Madeira 
Seveda pa ni celoten otok Madeira poraščen le s trtami. Za obiskovalce, ki se radi sprehajajo v naravi, ponuja otok izjemne dogodivščine v preostanku deževnega gozda. Deževni gozd so sicer staroselci v preteklosti izčrpali s požigi in izsekavanjem lesa, zaradi česar ga danes ni ostalo več veliko. Če obiščemo otok poleti, potem lahko doživimo lepoto atlantske obale in modrino morja použijemo ob izpostavljanju prijetnim sončnim žarkom. Poletja na otoku Madeira so namreč dolga, topla in skorajda brez dežja, zaradi česar je nevarnost slabega vremena minimalna, pa še ta lahko traja kvečjemu dan ali dva.

Otok Madeira ponuja številne družabne dogodke, med katerimi je po celem svetu najbolj znan festival rož. Številni obiskovalci poročajo, kako v času tega festivala mesta preplavijo prekrasne vonjave rož. Poleg tega pa otok Madeira ponuja tudi številne sprehajalne in treking poti, ki bodo navdušile vsakega rekreativnega športnika, ki si bo na počitnicah zaželel še nekaj rekreacije.

petek, 20. januar 2012

Terme Zreče so kraj, kjer se lahko zares sprostimo

Življenjski slog sodobnega človeka je izjemno stresen in kmalu se zgodi, da se počutimo izčrpani in povsem brez energije, takrat je čas za odhod v Terme Zreče. Sprostitveni dopust bo zares služil svojemu namene šele takrat, ko bomo izbrali pravi kraj za oddih. Terme Zreče ponujajo vse tisto, kar zares omogoči popolno sprostitev, ki je potrebna za akumulacijo izgubljene energije. V Termah Zreče bomo našli tisto pravo kombinacijo, ki je namenjena prav nam. Na voljo bomo imeli tajsko masažo, ki bo s kombinacijo zelišč in olj sprostila naše prenapete mišice in napolnila telo s potrebno energijo.
Terme Zreče 
Terme Zreče so namreč znane po tem, da v njih delajo certificirani terapevti s številnimi izkušnjami, tako da se v njihovih rokah lahko počutimo povsem varni. Če pa bi želeli izboljšati naše zdravje, potem moramo izkoristiti finsko savno, ki jo prav tako ponujajo Terme Zreče. Poskrbljeno je tudi za tiste, ki bi radi negovali svoj zunanji videz. Spa centri v Termah Zreče bodo skupaj z ostalimi storitvami poskrbeli, da se bomo počutili notranje in zunanje izpolnjeni ter lepi. Zelo popularni so namreč različni tretmaji obraza s pomočjo aromaterapije, peelinga in metod učvrstitve kože. Lahko bi rekli, da Terme Zreče omogočajo vse tisto, čemur smo navajeni reči razvajanje. Seveda pa nič ni lepše na svetu, kot to, da imamo možnosti sproščanja v družbi naše partnerice ali partnerja. Terme Zreče ponujajo v svojih centrih za sproščanje tudi možnost razvajanja v dvoje, ki bo na romantičen način, v soju sveč in izbranega vina ter hrane ustvarila nepozabne trenutke.