četrtek, 18. april 2013

Kaj ponuja Salomon obutev


Salomon obutev predstavlja modele, ki so namenjeni pohodništvu, teku ter drugim športom in prostemu času. Pri nas je postala Salomon obutev v zadnjih letih izjemno veliko prodajana in sicer zaradi tega, ker so kakovost materialov, dizajn in način izdelave takšni, da ljudi prepričajo v nakup. Pa ne le množičnost nakupov, ki jo izkazuje Salomon obutev, ampak tudi vračanje strank k nakupom te iste znamke kaže na to, da je zaupanja vredna.

Če najprej omenimo Salomon obutev za pohodništvo je potrebno, da poudarimo njihov tehnološki preboj, ki ga predstavlja Contagrip podplat. Gre za posebno tehnologijo obdelave in sestave gume na pohodniških čevljih, ki omogoča izjemen oprijem čevljev na podlagi. Vsi odgovorni pohodniki se zavedajo, da je teren lahko izjemno nevaren že pri vzponu na relativno nizke hribe. Višina hriba mnogokrat ne vpliva na nevarnosti, ki lahko nastanejo na poti. Zato je kakovostna Salomon obutev s Contagrip podplatom vedno prava izbira za katerokoli pohodniško pot. Hriba ne smemo nikoli podcenjevati, saj se nam lahko to zelo hitro maščuje in to lahko vodi v zelo neprijetne in tragične posledice. Vsi alpinisti bodo vedno svetovali, da je primerna obutev osnova za varen pohod, oblačila in druga oprema so prav tako pomembni, ampak po pomembnosti prihajajo za dobro obutvijo.

Salomon obutev za tek se tudi uvršča med same vrhove po kakovosti. Pred leti je Salomon obutev postala popularna zlasti med mladimi, ker je omogočala sistem obuvanja brez vezanja vezalk. Ta sistem, ki ga ima Salomon obutev za tek in prosti čas, je še danes izjemno priročen in hiter. Včasih prav takšne malenkosti, kot je hitrost obuvanja določijo, katero obutev bo stranka na koncu kupila. Če tudi vi kupujete Salomon obutev, potem s to izbiro zagotovo ne boste zgrešili. Gre za kakovostne izdelke, ki so primerni tako za bolj resno ukvarjanje s športom kot tudi za prosti čas.

torek, 16. april 2013

Potovanje v veličastni Tibet, deželo sonca in snega

Tibet je še v današnjem času izjemno mistična dežela, težko dostopen svet, ki jo krasijo vrhunske stvaritve narave. To, da se pravila, ki dovoljujejo vstop v Tibet skoraj nenehno spreminjajo je že nekaj povsem običajnega, zato tudi ni nekakšnega popotniškega vodiča, ki bi lahko povsem točno opredelil kaj se za pot tja dejansko potrebuje.
Dejstvo je, da so za vstop v Tibet potrebna nekakšna posebna dovoljenja, ki jih določa kitajska vlada, ki jih tudi nenehno spreminja in dopolnjuje. Veliko je odvisnega tudi od časa v katerem se odločate za potovanje v to izjemno skrivnostno deželo. Še posebej občutljivo je obdobje okrog novega leta, pa naj bo to naše ali njihovo, v času nacionalnih praznikov, predvsem v oktobru, ko praznujejo Kitajci svoj nacionalni praznik, je Tibet v bistvu za tujce zaprt in je vanj nemogoče vstopiti, no, vsaj kar se tiče legalne poti seveda. Tibet je že od nekdaj skrivnostna, nedostopna in dokaj neznana pokrajina, zavita v skrivnostno tančico. Nad samo pokrajino se dvigajo samostani tibetanskega budizma, ki krasijo prelepo naravo.
Tibet je obkrožen z visokim gorovjem Himalaje, kjer so najvišje gore tega sveta. Prav v tej odmaknjeni pokrajini živijo Tibetanci svoje tradicionalno življenje. So nadvse preprost narod, a globoko moder, morda zato, ker živijo tako zelo visoko in so bližje svojemu bogu. Lhasa je glavno mesto avtonomne oblasti Tibeta in zgodovinski sedež Dalaj lame. Nadmorska višina Lhase je 3490 metrov in kar se tega tiče je to eno izmed najvišjih mest na svetu. Največja znamenitost mesta je Portala palača, ki je simbol Tibeta in temelj mesta in je pod zaščito UNESC-a. Lhasa je budistično sveto mesto s številnimi templji in samostani, ki ga danes obiskujejo številni turisti. Norblinga, samostani, Drepung, Sera manastiri, budistični templji, festivali in sveta gora Kajlaš, vse to je Tibet.