sobota, 25. maj 2013

Poganjalec, kolo brez pedal, ki je osvojilo svet


Poganjalec je otroško kolo brez pedal, ki je v zadnjih enajstih letih, odkar ga najdemo na tržišču brez dvoma pravi hit. Namen takšnega kolesa, ki nima pedal je v prvi vrsti naučiti otroka ravnotežja. Prav s njihovo pomočjo se tega naučijo na prav poseben, lažji, hitrejši, bolj zabaven  in predvsem na manj boleč način. V Sloveniji so se najprej pojavili leseni poganjalci, ki imajo morda prav iz tega razloga pri nas še vedno posebno mesto. Poleg njih najdemo na tržišču se takšne, ki so narejeni iz plastike, aluminija in kovine. Ta izjemen otroški rekvizit je naredil dobesedno revolucijo med mnogimi starši.
Morda se res sliši skoraj nemogoče, a vozijo ga že otroci, ki so komaj shodili, torej tisti, ki so stari manj kot eno leto. Vožnja z otroškim poganjalcem je za otroke izjemno doživetje saj  ponuja veliko zabave. Tako je prav poganjalec tisti, ki poskrbi za otrokovo koordinacijo in ga nauči kako pravilno uravnavati svoje ravnotežje. V primerjavi s učenjem vožnje s pravim kolesom s pomožnimi kolesci se otrok veliko lažje nauči motoričnih sposobnosti in veliko prej osvoji pravi občutek za ravnotežje.
Poganjalec je tako naravnost idealen pripomoček za majhne, nagajive in radovedne otroke, pa tudi za starše, ki ne želijo nepotrebnih prask in bušk, ki jih ima skoraj vsak otrok, ko se uči vožnje kolesa. Vsi starši, ki so poganjalec za svojega otroka že kupili, ga bodo brez dvoma svetovali še komu, prav nihče pa ne bo rekel, da se ga njihov otrok ni iz srca razveselil. Je pa vsekakor pred samim nakupom  potrebno upošteva nekaj dejstev, ki se jih je za zadovoljstvo otroka potrebno držati. Poganjalci se med seboj razlikujejo ne le po materialu temveč so prilagojeni posameznim starostnim obdobjem otroka. Tudi poganjalec, ki ima napihljive gume je nekoliko bolj kvaliteten.

sobota, 18. maj 2013

Škornji

V preteklosti so se škornji uporabljali zgolj za delo na polju, hlevu ali v tovarnah. Predvsem kot zaščitna obutev. Sčasoma smo ljudje ugotovili, da je takšna obutev, sicer ne preveč udobna in ugodna na pogled, zelo primerna tudi za deževne ali blatne dni. Prednost škornjev je tudi cena. Izdelani so praktično iz enega kosa gume, na katerega je pritrjen podplat. Tako, da so proizvodni stroški nizki. Prav tako pa je cena relativno nizka tudi na prodajnih policah. Seveda ni bilo dolgo, ko so poslovno priložnost začutila tudi velika podjetja in v trgovine so začeli prihajati škornji, vseh vrst in barv in za vse priložnosti. Kmalu so jih kot novi hip modni dodatek pograbili modni oblikovalci in zvezda je bila rojena. Sedaj lahko za dež kupimo škornje praktično vseh možnih poslikav. Ženski gumijasti škornji pa niso le priljubljeno obuvalo, ampak tudi svojevrsten modni izraz posameznika. Dežni škornji so lahko primerni tudi za zimo, saj so velikokrat podloženi in zato ohranijo naše stopalo suho in toplo. So pa škornji seveda ostali in bodo ostali delovno obuvalo, ki nam ščiti noge pred neprilikami, umazanijo in ostalimi nevšečnostmi. So tudi nepogrešljiv del ribiške uniforme. S škornji višine kolen, lahko brez težav zabredemo v višjo vodo in se tam predajamo lepotam ribištva.

ponedeljek, 13. maj 2013

Prednosti potovalne agencije


Potovalne agencije so zato, da nam organizirajo celotno potovanje. Prednosti potovalne agencije so v prvi vrsti v tem, da jim vi le poveste svoje želje, svoje zahteve, plačate, vse drugo prepustite njim, vaša naloga je le čakanje datuma odhoda na potovanje. Potovalna agencija namesto vas poskrbi za vozovnice, načrt samega potovanja, poiščejo vam ustrezno nastanitev, poskrbijo za vizum, če ga seveda potrebujete in še za kup potrebnih stvari, za katere morda niti ne veste.
Ni vam treba po nepotrebnem izgubljati živcev z rezervacijo letalske vozovnice, skrbeti, če vam bo uspelo vizum dobiti v pravem času ali brskati po internetu in iskati kup potrebnih informacij. Potovanja s potovalno agencijo so še posebej priročna za ljudi, ki želijo čim bolj dobro in kvalitetno izkoristiti svoj čas, nimajo časa in morda ne volje za organizacijo in načrtovanje potovanja. Takšni le brezskrbno počakajo na nove dogodivščine. Velike prednosti potovalne agencije pa so tudi v njih zaposleni vodiči, ki so praviloma že večkrat obiskali kraj, kamor odhajate in vam z lahkoto povedo marsikatero koristno informacijo naravnost iz prve roke. Potovanje z agencijo pa ima še eno prednost, to je potovanje v skupini, kjer lahko spoznate nove obraze in sklenete prijateljstva.
Potovalne agencije se trudijo, da se njihovi sopotniki na potovanjih kar najbolje zabavajo in okusijo vse čare, ki jih prinaša takšno potovanje. Tudi programi so zelo prilagodljivi, zato je odveč vsaka skrb, da ne bi videli vseh znamenitosti in posebnosti dežele. Potrudijo se, da od potovanja odnesete največ in najboljše, predvsem pa, da se domov vrnete polni nepozabnih vtisov. Potovanje s potovalno agencijo je še posebej priporočljivo v eksotične, pa tudi v dežele, kjer je vera islam.
V prvi vrsti vas takšno potovanje stane manj, kot, če bi potovanje organizirali sami. Prednosti potovalne agencije so številne, sploh če niste tip človeka, ki najraje potuje sam.