sobota, 25. maj 2013

Poganjalec, kolo brez pedal, ki je osvojilo svet


Poganjalec je otroško kolo brez pedal, ki je v zadnjih enajstih letih, odkar ga najdemo na tržišču brez dvoma pravi hit. Namen takšnega kolesa, ki nima pedal je v prvi vrsti naučiti otroka ravnotežja. Prav s njihovo pomočjo se tega naučijo na prav poseben, lažji, hitrejši, bolj zabaven  in predvsem na manj boleč način. V Sloveniji so se najprej pojavili leseni poganjalci, ki imajo morda prav iz tega razloga pri nas še vedno posebno mesto. Poleg njih najdemo na tržišču se takšne, ki so narejeni iz plastike, aluminija in kovine. Ta izjemen otroški rekvizit je naredil dobesedno revolucijo med mnogimi starši.
Morda se res sliši skoraj nemogoče, a vozijo ga že otroci, ki so komaj shodili, torej tisti, ki so stari manj kot eno leto. Vožnja z otroškim poganjalcem je za otroke izjemno doživetje saj  ponuja veliko zabave. Tako je prav poganjalec tisti, ki poskrbi za otrokovo koordinacijo in ga nauči kako pravilno uravnavati svoje ravnotežje. V primerjavi s učenjem vožnje s pravim kolesom s pomožnimi kolesci se otrok veliko lažje nauči motoričnih sposobnosti in veliko prej osvoji pravi občutek za ravnotežje.
Poganjalec je tako naravnost idealen pripomoček za majhne, nagajive in radovedne otroke, pa tudi za starše, ki ne želijo nepotrebnih prask in bušk, ki jih ima skoraj vsak otrok, ko se uči vožnje kolesa. Vsi starši, ki so poganjalec za svojega otroka že kupili, ga bodo brez dvoma svetovali še komu, prav nihče pa ne bo rekel, da se ga njihov otrok ni iz srca razveselil. Je pa vsekakor pred samim nakupom  potrebno upošteva nekaj dejstev, ki se jih je za zadovoljstvo otroka potrebno držati. Poganjalci se med seboj razlikujejo ne le po materialu temveč so prilagojeni posameznim starostnim obdobjem otroka. Tudi poganjalec, ki ima napihljive gume je nekoliko bolj kvaliteten.

Ni komentarjev:

Objavite komentar