nedelja, 28. julij 2013

Turistični Izrael

Če ste v situaciji, ko izbirate primeren turistični kraj, pa ne veste kaj izbrati, pomislite na Izrael. Gre za državo, ki je izjemno gostoljubna do turistov in ponuja nekaj posebnega v primerjavi z običajnimi turističnimi destinacijami. Veliko ljudi si včasih zaželi kakšen bolj eksotični dopust, pa se na koncu premisli, ker ne želijo tvegati. Izrael ponuja oboje, na eni strani lahko predstavlja pravo pustolovščino v eksotične kraje, na drugi strani pa je Izrael tudi moderna država, ki ima klasična urbana središča in morska letovišča, ki so posebej urejena za turiste.

Seveda pa so nekatere točke, ki jih mora obiskati vsak, ki pride v Izrael. Na prvem mestu je seveda Jeruzalem. Praktično nemogoče je zamuditi ta obisk mesta, če ste prišli v Izrael prvič in imate namen tam preživeti dopust. Najbrž ni človeka na zahodu, ki ne bi poznal Jeruzalema in se zavedal njegovega silovitega pomena za kulturni in politični razvoj celotnega zahoda. Najbolje je, da ko se prvič znajdete v tem kraju, si privoščite panoramsko vožnjo po starem delu mestu. Največ kulturnih znamenitosti, ki jih ponuja Izrael, boste našli prav v Jeruzalemu in zagotovo se vam najbolj izplača, da se med panoramsko vožnjo odločite, katere znamenitosti, si boste odšli pobliže ogledati. Če nameravate Izrael obiskati le nekaj dni, ne boste imeli časa, da si boste ogledali vse, kar je videti v Jeruzalemu. Klasične destinacije v tem delu so predvsem Oljska gora, Levja vrata, cerkev Božjega groba, arabski bazar, judovska četrt, mošeja Al-Aksa in ne navsezadnje tudi Kupola na skali.

Izrael ima tudi klasična urbana središča. Tel Aviv je njegovo glavno mesto in zanj je značilen velemestni vrvež. Če si želite nočnih zabav in bolj urbanega življenja, potem je nedvomno to pravi kraj. Vendar se morate zavedati, da so nočne zabave v tem mestu kar drage v primerjavi z drugimi deli.

Več informacij najdete tukaj 

Ni komentarjev:

Objavite komentar