četrtek, 30. januar 2014

Kaj vse vam ponuja kamp Porto sole

Ali ste vedeli, da kamp Porto sole od leta 2013 dalje omogoča celoletno kampiranje? To je mogoče, ker je mediteransko podnebje prijetno tudi v zimskem času, saj so mile zime predvsem prijazne do ljubiteljev kampiranja. Zimsko kampiranje je predvsem priljubljeno med lastniki avtodomov. Vsekakor pa je višek obiska, ki ga doživi kamp Porto sole, v poletnem času, saj je obalni turizem takšen, da privabi največ gostov v poletnem času. Hrvaška obala je namreč poleti najbolj obiskano turistično področje v jadranskem morju, ki privablja številne turiste iz Slovenije, Evrope in tudi iz drugih koncev in krajev sveta. Kamp Porto sole se razprostira na poraščeni površini. Tla so pretežno poraščena s travo, gosto mediteransko drevje pa ustvarja prijetno senco, pod katero lahko postavite šotor, avtodom ali drugo obliko nastanitve. Zelo lepo urejene sanitarije so prilagojene tudi za invalide in posebej za otroke. Poleg tušev pa so na voljo tudi banje, ki bodo prišle prav predvsem mamicam z otroki. Kamp Porto sole je gostoljuben tudi do psov, saj so ti dobrodošli. V kampu so posebej za njih pripravili tuše, tako tuširanje psov ne moti drugih gostov. Za tiste, ki se ne morete ločiti od interneta, je poskrbljeno z brezžičnim omrežjem. Priklop nanj pa je plačljiv. Prav tako so na voljo tudi pralni stroji, s pomočjo katerih lahko oprete umazane cunje, ki se kar hitro naberejo, če se odločite za daljši obisk. K vsemu temu moramo dodati še to, da se kamp Porto sole nahaja samo par minut proč od mesta Vrsar. Do njega in nazaj vozi tudi turistični vlakec. Če želite poletje preživeti v stiku z naravo, potem nedvomno izberite kamp Porto sole. Kamp leži ob dveh zalivih, ki ponujata prekrasne plaže. Tudi znotraj kampa je poskrbljeno za vse potrebe, tako da je na voljo trgovina, športno rekreacijski objekti in seveda tudi gostilna.
Več informacij na spletni strani

petek, 24. januar 2014

10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji, ki jih ne smete zamuditi


Če se odpravljate na potovanje v Španijo, potem si morate ogledati vsaj 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji. Eden izmed najbolj zanimivih načinov za preživljanje prostega časa v svetovnih velemestih je spoznavanje naravne in kulturno zgodovinske dediščine. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji zagotovo najdete kar nekaj, ki se nahajajo v njenem glavnem mestu, Barceloni. Barcelona je glavno mesto Katalonije in je istočasno drugo največje mesto v tej državi.
Zagotovo spadajo med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji ostanki rimskih in srednjeveških četrti, ki jih je mesto polno. Naravnost fascinirani pa boste tudi nad modernistično in avantgardno zapuščino, ki je pustila močan pečat v tem prekrasnem mestu. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji spadajo tudi zgradbe svetovno znanega arhitekta Gaudija in Montanerja, ki jih UNESCOVA svetovna dediščina razglaša za stavbe svetovnega pomena. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji spada tudi znamenita katedrala Santa Maria, ki se nahaja v mestu Girona. To mesto šteje 96.000 prebivalcev, nahaja pa se na severovzhodnem delu Katalonije.
Katedrala je preprosto ogromna, zagotovo boste ostali brez besed, ko se boste znašli pred prostranim stopniščem, ki šteje 90 stopnic. V mestu Girona pa boste lahko videli še marsikaj drugega, kar lahko uvrstimo med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji. Prav gotovo je mesto samo izjemno zanimivo, saj so v njem vidni pečati, ki jih je pustila mavrska okupacija. To mesto so sicer zgradili Rimljani, da bi se pred okupacijo zaščitili, tako da je vidna tudi rimska dediščina. Poleg vse te zgodovinske in arhitekturne dediščine, lahko brez zadržkov med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji uvrstimo dela nadrealističnega slikarja Salvadorja Dalija. Najbolj znan muzej z umetninami tega velikega umetnika se nahajajo v mestu Figueres. Da je ta muzej preprosto potrebno obiskati, vam bo povedalo že dejstvo, da je Teatro Museo Salvador Dali najbolj obiskan muzej v celotni Španiji. Tudi glavno mesto Španije, Madrid, je polno znamenitosti.
Tukaj ima španska vlada svoj sedež in je dejansko kulturno ter politično središče Španije. V njem biva tudi španski kralj. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji so zagotovo baročne in renesančne zgradbe, ki si jih lahko ogledate v tem veličastnem mestu: Puerta del Sol, Plaza Mayor in vodnjak Neptuno so ene izmed teh kreacij, ki jih preprosto ne smete zamuditi. Španija je privlačna dežela in težko bi se bilo omejiti le na 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji. Če boste obiskali to državo, potem si vzemite dovolj časa in si oglejte, kar vam država ponuja, od kulture pa vse do narave.
Preberite več o Španiji tukaj

sreda, 15. januar 2014

Zavod za zaposlovanje, evidence brezposelnih ter iskalcev zaposlitve


Zavod za zaposlovanje je državna institucija, ki predstavlja enega izmed pomembnih gradnikov trga dela, na katerem nastopajo delodajalci in delavci. Eden izmed ključnih ciljev, ki jih zasleduje zavod za zaposlovanje, je povečevanje zaposlenosti. To dosega skozi različne nivoje delovanja, med katerimi je nedvomno najpomembnejši tisti, ki vzpostavlja vez med delodajalci, ki iščejo nove kadrovske okrepitve, in delavci, ki iščejo zaposlitev. Poleg tega zavod za zaposlovanje vodi dve pomembni evidenci. Prva je tako imenovana evidenca brezposelnih oseb. Vanjo se lahko prijavijo osebe, ki izpolnjujejo zakonsko določene pogoje. Eden izmed ključnih pogojev, ki jih zahteva zavod za zaposlovanje, da vas vpiše v to evidenco, je, da niste v delovnem razmerju. To pomeni, da niste zaposleni pri kakšnem delodajalcu. Vendar tudi samozaposleni ne smete biti, kar pomeni, da nimate odprtega s.p.-ja. Tudi poslovodne osebe zavod za zaposlovanje ne more prijaviti v evidenco brezposelnih oseb.
K temu je potrebno dodati, da se v evidenco brezposelnih ne morejo vpisati še upokojenci in dijaki ter študenti, ki imajo veljaven status. Vse ostale pa bo zavod za zaposlovanje vpisal v omenjeno evidenco. Vpis v evidenco brezposelnih je pomemben zato, da lahko oseba pridobi pravice, ki izhajajo iz tega statusa. Najpomembnejša pravica je nedvomno denarno nadomestilo za brezposelnost. Poleg tega pa brezposelne osebe pridobijo še vrsto drugih pravic, med katerimi je pravica do subvencioniranega obiska kulturnih dogodkov, ki so sofinancirani s strani države, brezplačno članarino v knjižnicah in podobno. Na tak način država poskrbi, da brezposelne osebe ne postanejo družbeno izključene, ker se jim zmanjša dohodek. Pomembna evidenca, ki jo ureja zavod za zaposlovanje, je tudi evidenca iskalce zaposlitve. Vanjo se lahko vpišejo tudi zaposleni, samozaposleni, upokojenci, dijaki in študenti. S to evidenco pridobi država informacije o tem, koliko ljudi aktivno išče delo zaradi različnih razlogov. Tudi zaposleni, ki niso zadovoljni s trenutno zaposlitvijo, lahko pred odpovedjo že pričnejo aktivno iskati novo službo in so prijavljeni v evidenco iskalcev zaposlitve.
Več informacij o iskanju zaposlitve najdete na tej spletni strani