petek, 24. januar 2014

10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji, ki jih ne smete zamuditi


Če se odpravljate na potovanje v Španijo, potem si morate ogledati vsaj 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji. Eden izmed najbolj zanimivih načinov za preživljanje prostega časa v svetovnih velemestih je spoznavanje naravne in kulturno zgodovinske dediščine. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji zagotovo najdete kar nekaj, ki se nahajajo v njenem glavnem mestu, Barceloni. Barcelona je glavno mesto Katalonije in je istočasno drugo največje mesto v tej državi.
Zagotovo spadajo med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji ostanki rimskih in srednjeveških četrti, ki jih je mesto polno. Naravnost fascinirani pa boste tudi nad modernistično in avantgardno zapuščino, ki je pustila močan pečat v tem prekrasnem mestu. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji spadajo tudi zgradbe svetovno znanega arhitekta Gaudija in Montanerja, ki jih UNESCOVA svetovna dediščina razglaša za stavbe svetovnega pomena. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji spada tudi znamenita katedrala Santa Maria, ki se nahaja v mestu Girona. To mesto šteje 96.000 prebivalcev, nahaja pa se na severovzhodnem delu Katalonije.
Katedrala je preprosto ogromna, zagotovo boste ostali brez besed, ko se boste znašli pred prostranim stopniščem, ki šteje 90 stopnic. V mestu Girona pa boste lahko videli še marsikaj drugega, kar lahko uvrstimo med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji. Prav gotovo je mesto samo izjemno zanimivo, saj so v njem vidni pečati, ki jih je pustila mavrska okupacija. To mesto so sicer zgradili Rimljani, da bi se pred okupacijo zaščitili, tako da je vidna tudi rimska dediščina. Poleg vse te zgodovinske in arhitekturne dediščine, lahko brez zadržkov med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji uvrstimo dela nadrealističnega slikarja Salvadorja Dalija. Najbolj znan muzej z umetninami tega velikega umetnika se nahajajo v mestu Figueres. Da je ta muzej preprosto potrebno obiskati, vam bo povedalo že dejstvo, da je Teatro Museo Salvador Dali najbolj obiskan muzej v celotni Španiji. Tudi glavno mesto Španije, Madrid, je polno znamenitosti.
Tukaj ima španska vlada svoj sedež in je dejansko kulturno ter politično središče Španije. V njem biva tudi španski kralj. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji so zagotovo baročne in renesančne zgradbe, ki si jih lahko ogledate v tem veličastnem mestu: Puerta del Sol, Plaza Mayor in vodnjak Neptuno so ene izmed teh kreacij, ki jih preprosto ne smete zamuditi. Španija je privlačna dežela in težko bi se bilo omejiti le na 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji. Če boste obiskali to državo, potem si vzemite dovolj časa in si oglejte, kar vam država ponuja, od kulture pa vse do narave.
Preberite več o Španiji tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar