petek, 14. februar 2014

Kampiranje na idiličnih lokacijah

Kampiranje ob morski obali je v večini kampov možno že zelo blizu same obale. Za tiste, ki obožujejo neposreden stik z morjem in naravo, je to nekaj fantastičnega. Res pa je, da se na višku turistične sezone, tj. konec julija in začetek avgusta, ta mesta hitro zapolnijo in zasedejo. Zato je mnogo ljudi, ki se odločijo za kampiranje, razočaranih, ker morajo svojo parcelo iskati na bolj oddaljenem koncu. Če se vam je to že kdaj zgodilo ali pa preprosto ne želite tvegati, da bi se vam to zgodilo letos, potem ja najbolje, da čim prej uredite z rezervacijo. Rezervacija parcele v kampu je preprosta stvar: na spletnem mestu kampa najdite karto s parcelami in si izberite tisto, ki bi vam najbolje ustrezala.

Običajno so na razpolago spletni vmesniki za rezervacijo, če pa tega ni, potem lahko rezervacijo opravite prek elektronske pošte ali pa telefona. Videli boste, da vam poleti ne bo žal, ker se bo kampiranje odvijali na idilični lokaciji, ki ste jo izbrali sami. Pri izbiranju kraja za kampiranje morate premisliti, kakšne so vaše potrebe. Zavedati se morate, da je kampiranje, če ga dobro planirate, lahko precej bolj udobno in zabavno kot preživljanje dopusta v apartmaju ali hotelski sobi. Bazeni in plaže so prav tako vrhunske, ponudba barov in restavracij je enaka ali boljša, poleg vsega tega pa lahko tudi sami pripravljate hrano, se pod luninim sijem družite pozno v noč in se udeležujete vseh animacijskih dogodkov, ki jih po dobrih kampih nikoli ne manjka.

Kampiranje pa se lahko hitro prevesi v slabo izkušnjo, če izberete slab kamp. Tiste osnovne zahteve, kot so čisti WCji, dostopnost trgovine, prijazno osebje, možnost interneta preprosto morajo biti zagotovljene. Res pa je, da smo ljudje različno občutljivi. Nekateri kampiranje doživljajo kot divji način preživljanja dopusta in jim ni mar za takšne udobnosti, drugi pa so precej bolj občutljivi.

Resnično obiščite tale kamp: http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/

Ni komentarjev:

Objavite komentar