ponedeljek, 9. junij 2014

Rider poletna obutev

Rider sandali so pretežno poletna obutev .

Podobni so copatom, le da so materiali predvsem podplata narejeni in prilagojeni hoji zunaj doma. Sandali Rider sledijo dolgoletni tradiciji nošnje, saj gre v osnovi za zelo staro obliko obuvala. Priljubljenost sandal je bila velika že v antičnih časih, nosili so jih tako Rimljani kot Grki. Poleg tega je bogata tradicija na Japonskem. Do današnjih dni se je osnovna zasnova ohranila, času primerno so doživeli spremembe v materialih, oblikah in podobnih lastnostih. Priljubljenost gre pripisati udobju ter enostavnosti uporabe. Oblike sandalov Rider so različne.

Razlikujejo se med seboj po več značilnostih. V prvi vrsti je različen podplat . Različen podplat Rider sandalov se prilagaja različnim okusom kupcev. Različni okus kupcev gre predvsem pripisati različnemu dojemanju lastnosti udobja in stika z podlago. Med Rider sandali bodo v tem primeru našli svojo obutev tako tiski, ki prisegajo na trdnejši stik z podlago in bolj neposredne občutke pri hoji, kot tisti, kateri prisegajo na povečano blaženje stika z podlago ter posledično zahtevajo več udobja. Rider sandali se nadalje med seboj ločijo po obliki obutve v predelu prstov na nogi. Pri tem imamo model, ki se opirajo na predel med palcem ter takšne, ki se opirajo na razširjen prednji del stopala. Razlika na prvi pogled ni velika, vendar so med kupci okusi zelo različni do te mere, da nekateri prisegajo zgolj na eno vrsto, drugo pa ne bodo niti pomerili v trgovini.

Vzroke gre iskati v tako okusu kot tudi zelo praktičnih lastnostih in priseganju nanje. Nekateri kupci imajo raje občutek čim manjšega stika obuvala z nogo, spet drugi se veliko bolje počutijo v večjem stiku obuvala z nogo. V primeru, da ne prisegamo na eno ali drugo skrajnost, ter smo neodločeni je sandale najbolje preizkusiti, obuti ter z njimi narediti nekaj korakov. Sandali Rider se poleg naštetih lastnosti delijo na sandale Rider za moške, ženske in otroke.

Poglejte raznoliko ponudbo rider sandal tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar