četrtek, 11. september 2014

Dodatno zavarovanje, prostovoljna odločitev

Dodatno zavarovanje je prostovoljna odločitev . Zavarovancu dodatno zavarovanje omogoča večji obseg pravic s področja zdravstvene oskrbe.
Dodatno zavarovanje je sklenjeno na prostovoljni osnovi, za razliko od zdravstvenega zavarovanja, katero imajo načeloma v Sloveniji vse osebe s stalnim bivališčem in osebe, ki v Sloveniji opravljajo pridobitno dejavnost. Za dodatno zavarovanje se lahko v Sloveniji osebe, kateri bi ga rade sklenile, med več zavarovalnicami. Izbira za katero zavarovalnico se bo oseba odločila je prepuščena bodočemu zavarovancu. Dodatno zavarovanje nudi brezplačne določene zdravstvene storitve, ki sicer z zdravstvenem zavarovanjem niso mogoče.

Vsekakor je dodatno zavarovanje lahko modra odločitev , saj zavarovancu omogočajo večji obseg pravic. Večji obseg pravic, ki jih prinaša dodatno zavarovanje se nanaša na zdravstvene storitve in zdravila. Zdravstvene storitve, ki jih omogoča dodatno zavarovanje so storitve, ki niso krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Pod zdravstvene storitve spadajo tudi storitve nastanitve v bolnišnici ali zdravilišču. Zdravila, ki jih dodatno krije dodatno zavarovanje so vsa zdravila z vesne in pozitivne liste. Poleg tega dodatno zavarovanje nudi zavarovanje za stroške ne nujnih reševalnih prevozov, zdravstvenih pripomočkov, ortopedskih, slušnih, ortodontskih in drugih tehničnih pripomočkov do priznane vrednosti. V večji meri dodatno zavarovanje krije zdravstvene storitve s področja stomatologije, nakup očesnih pripomočkov, stroške ne nujnih reševalnih prevozov.

Dodatno zavarovanje je smiselno zaradi današnjega načina življenja, ki ga zaznamuje hitenje, izpostavljenost stresu in mnoge druge negativne značilnosti. Vse negativne značilnosti negativno vplivajo na človekovo zdravje, dobro počutje, sposobnost opravljanja poklicnih in drugih aktivnosti in podobno. Zato je dobrodošlo, da si zavarovanec z dodatnim zavarovanje zagotovi večji obseg zdravstvenih storitev, zdravil, kritje stroškov ne nujnih reševalnih prevozov, krije stroškov pri nakup zdravstvenih in tehničnih pripomočkov, na preprost in dostopen način. O obsegu zdravstvenih storitev, zdravil in pripomočkov se je dobro pred sklenitvijo zavarovanja informirati. Dodatno zavarovanje je dobra, preudarna in racionalna odločitev zavarovanca, z njo bo življenje bolje, obseg varovanja zdravja pa večji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar