nedelja, 19. april 2015

Zaposlitev, delovni izziv

Zaposlitev je delovni izziv brezposelnega ali iskalca drugega delovnega mesta. Delovni izziv je zaposlitev, ker ponuja brezposelni osebi neslutene možnosti razvoja in napredka. Seveda se mora brezposelna oseba zavedati vseh možnosti, ki so jih ponujene in na drugi strani pričakovanj delodajalcev. Zaposlitev je prava priložnost za vse, ki želijo napredovati. Poleg tega je zaposlitev zanimiva za osebe, ki ne želijo mirovati v svojih sposobnostih, ampak želijo doseči osebnostni napredek.



Razvoj in napredek, ki ga zaposlitev nudi je pričakovan ter v mnogih primerih samoumeven. Zaposlitev poteka v okolju, kjer je napredek in razvoj nekaj vsakdanjega. Zato mora brezposelna oseba zaposlitev temu primerno razumeti, ga dojemati, ter tudi izpolnjevati pričakovanja. Brezposelne osebe delo iščejo na različne načine. Velikokrat gre za klasične načine iskanja, vedno bolj pa se uveljavljajo tudi sodobni načini. Praktično gre za klasične načine na sodoben način. Nekoč smo informacije iskali na klasičen način. To pomeni, da so bile informacije podane na otipljivih medijih. Danes so informacije podane na medijih, ki so načeloma stvarne narave zgolj v naprava, ki ta medij podpirajo in omogočajo. Razlika s starimi načini je, da so take informacije predvsem dostopne v vsakem času in povsod. Odpiralni čas je vse ure in vse dni v letu, hkrati pa lahko oseba, ki išče delo do njih dostopa kjerkoli. V primeru, da ima mobilno napravo, ki prenaša informacije, je to lahko še toliko bolj dostopna.

Naprave, ki so stacionarnega značaja, imajo nekaj omejitev. Niso tako mobilne, na drugi stani jih imamo na vsakem korak. Dostop do njih največkrat ni zahteven. Izbira vseh informacij je nato prepuščena uporabniku. Izbere lahko na več različnih načinov, praktično pa na tisti način, ki mu je najbolj znan ali pa se mu zdi najbolj primeren. sodobni načini večkrat nudijo tudi množico drugih informacij. Zaposlitev je lahko izziv za lepo priložnost v prihodnosti brezposelne osebe.

Ni komentarjev:

Objavite komentar