torek, 12. maj 2015

Prehrana doječe matere, način življenja

Prehrana doječe matere je način življenja . Način življenja je prehrana doječe matere, ker se v telesu dogajajo pomembne spremembe. Njim mora biti prehrana doječe matere v celoti prilagojena. Prehrana doječe matere je lahko v nekaterih primerih tudi individualno spremenjena. Zdrav način življenja se zaveda, da je prehrana doječe matere lahko od primera do primera drugačna.



 V tem primeru se prehrana doječe matere prilagaja različnim zahtevam. Prehrana doječe matere upošteva, da so določene sestavine hrane bolj druge pa manj zaželene. Prehrana je pomembna aktivnost. Toliko bolj pomembna je pri nosečnicah. Z hrano človek dobi hranljive snovi . Z njimi človek dobi potrebno energijo, hkrati pa organizem z njimi zagotavlja optimalno delovanje vseh posameznih delov. Če bi bolje poznali svoj organizem, bi temu primerno tudi prilagodili hrano. Vendar na žalost velikokrat temu ni tako. Človek raje hrano prilagaja svojim okusom, kot svojim potrebam. Zato lahko pride do nekaterih nepravilnosti in motenj. Pri tem se je potrebno za pozitivne spremembe, postaviti v vlogo določenega organa ali dela organizma. Slednji potrebuje za svoje optimalno točno določeno kakovost in količino hranljive snovi. To je približno tako, kot je nam všeč točno določena hrana. Zato se je dobro sporazumeti in soočiti z potrebami organizma.

Včasih so dovolj že manjše spremembe. Potreba po določenih sestavinah je veliko večja, kot si mislimo. Pozitivne spremembe prinašajo že manjše spremembe v prehranjevalnih navadah. Toliko bolj so spremembe dobrodošle, če se zavedamo njihovih teoretičnih možnostih, ki se kasneje kot dobre izkažejo tudi v praksi. Med teorijo in prakso je velik razkorak, na drugi strani pa je lahko tudi logična povezava. Kakšno razmerje je pri nas vemo sami, če se temu le dovolj dobro posvetimo. Velikokrat ni potrebna velika znanost, o dobrih lastnostih pove veliko že naše dobro počutje in splošno zdravje. Prehrana doječe matere je pomembna za mamo in otroka.

http://enemon.si/pogosta-vprasanja/

Ni komentarjev:

Objavite komentar