sreda, 17. junij 2015

Vreme Istra, dobro počutje

Vreme Istra je pogoj za dobro počutje . Dobro počutje na letovanju vreme Istra omogoča z značilnostmi okolice. Vreme Istra je tipično za kraj in njegovo okolico. Zaradi njega je turizem tudi uspešnica. Vreme Istra omogoča dobro preživljanje prostega časa. V veliki meri je vreme Istra eden od motivov, ki mnoge turisti prepričuje, da je odločitev za ta kraj dobra. Vreme Istra nudi neizmerno lepa doživetja.



Dobro vreme Istra naredi vse ostale značilnosti letovanja takšne, da se jih bo vredno spominjati tudi v prihodnosti. Lepa doživetja si želi vsak turist. Sredi turistične sezone so to predvsem sončni žarki brez oblačka, prijetno morje ter mnoge druge lastnosti. okolice je pri tem zelo pomembna. Turistična odličnost je največkrat prisotna v krajih z bogato tradicijo navezanosti na morje. Obmorski kraji imajo zato svoje tipične značilnosti, ki turiste dodatno vlečejo, poleg vseh drugih klasičnih značilnosti letovanja. Morska klima je v marsičem drugačna od klime na celini. Zrak, sonce, voda pomenijo velik potencial za zdravo življenje . tega so se začeli napredni ljudje zavedati že pred skoraj dvema stoletjema. Takrat so začeli nastajati zametki današnjega turizma. Zrak, voda sta bila takrat na bistveno slabšem kakovostnem nivoju v urbanih naseljih. Napredni ljudje so takrat rešitve našli v naseljih izven mest. Podeželje je nudilo veliko zdravega zraku, vode in sonca. Vse skupaj se je postopoma začelo večati v smislu ponudbe.

Zanimivo pri tem je, da so bili obmorski in celinski kraji, v smislu primernosti letnega časa, takrat drugače razumljeni kot danes. Poseben zamah turizma se je začel po drugi svetovni vojn. Takrat je tudi Istra začela pridobivati na svojem pomenu. Posebno intenziven je bil razvoj ob obali. V notranjosti je bil razvoj manj intenziven. Ob obali so mesta, naselja in vasi začela dobivati novo podobo. Turisti so jo narekovali z zahtevami po turističnih namestitvah. Vreme Istra je pogoj za dobro počutje turista na počitnicah ali letovanju.


Ni komentarjev:

Objavite komentar