torek, 21. julij 2015

Vzajemni skladi, sredstva po potrebi

Vzajemni skladi lahko nudijo vsa potrebna sredstva ob pravem času. Sredstva imamo danes v različnih oblikah, kot so vzajemni skladi. Različne so tudi potrebe po sredstvih. V večini primerov gre za osnovne potrebe. Sredstva so v teh primerih manjša. Izredne potrebe velikokrat zahtevajo večja sredstva. Ker jih ni mogoče čez noč pridobiti, je potrebno načrtovanje. Načrt jih lahko pomaga pridobivati.



Oblikovanje je v veliki meri prilagojeno osebi sami. Odvisno je od višine željenih sredstev, časa pridobivanja, načina pridobivanja ter mnogih drugih značilnosti. načrt omogoča pridobivanje želene višine sredstev v različnih oblikah. Temu primerno lahko imajo vzajemni skladi različne višine željenih donosov, različen je njihov način pridobivanja . Čas pridobivanja je pomembna lastnost, ki jo zagotavljajo vzajemni skladi. Časovna lastnost je zelo pomembna, saj v veliki meri vzajemni skladi omogočajo prilagajanje. Čas je lahko različen. Skladno s časom se spreminjajo druge lastnosti, ki jih vsebuje načrt. Krajši čas pomeni, da bomo enaka sredstva lahko pridobili z večjim in pogostejšimi vlaganji. Obratno daljši čas pomeni, da bomo ista sredstva pridobili z manjšimi in manj pogostimi vlaganji. Število pologov lahko prav tako vpliva na oblikovanje sredstev ter vse značilnosti oblikovanja. Manjše število pologov zahteva večja sredstva. Na drugi strani za večje število pologov zadostujejo manjša sredstva. Vzajemni skladi so odvisni tudi od ponudnika do ponudnika. Ker vlada na trgu konkurenca je za vsakega ponudnika značilno, da se želi na trug kar najbolje odrezati.

Zato oblikuje ponudbo, ki je za povpraševanje v mnogočem boljša od konkurenčnih ponudb. Odločitev med posameznimi ponudbami lahko temelji prav na boljšem seštevku lastnosti. Modro povpraševanje se poleg tega zaveda, da imajo dobre lastnosti tudi slabe v vsaki ponudbi. Gre za lastnosti, ki sodijo skupaj in so nerazdružljive. Težko bi na trgu našli ponudbo, ki ima samo dobre lastnosti ter nič slabih. Vzajemni skladi so modrost in racionalnost odločanja za prihodnost.


Ni komentarjev:

Objavite komentar