četrtek, 31. marec 2016

Kalcij, sam svoj zdravnik

Kalcij človeku omogoča kakovostno samozdravljenje . Koristno je predvsem takrat, ko kalcij primanjkuje. Večina ljudi se je že znašla v vlogi zdravnika oziroma je sama poskrbela za izboljšanje zdravstvenega stanja. Predvsem takrat, ko so bili sposobni dobro oceniti stanje, pravilno zdraviti ter so upoštevali stranske učinke, za večinoma lažje oblike zdravstvenih težav. vsaka celica v telesu potrebuje kalcij, pomemben je njegov prispevek k normalnemu strjevanju krvi, normalnemu delovanju prebavnih encimov, pri sproščanju energije pri presnovi, delovanju mišic, koristi ohranjanju zdravih kosti in zob, ter ima številne koristne učinke.



Namen samo zdravljenja v splošnem je največkrat motiviran z bolezenskimi znaki ali željo po preprečevanju napredovanja bolezni. V teh vlogah pa se je znašlo že večina ljudi. Pomisliti velja samo na prehlade, lažje poškodbe in druge težave povezane z zdravjem. Ko kalcij prekomerno primanjkuje se upočasni rast v otroštvu in puberteti, pri odraslih osebah lahko privede do pogostejših zlomov kosti, večja je nagnjenost k raku črevesja in povišanem krvnem pritisku. Zdravljenja so v takšnih primerih tudi učinkovita. Največji delež samopomoči so razna domača zdravilna zelišča in čaji, drugi si pomagajo z zdravili brez recepta ter vitamini in minerali. V prehrani kalcij dobimo v živilih kot so parmezan, mleko, jogurt, kuhan brokoli, belo zelj, brstični ohrovt in drugi živilih. Ljudje se za zdravljenje z povečanjem količine živil , ki vsebujejo kalcij v prehrani, zanimajo predvsem zaradi po njihovem mnenju ustreznih učinkov, nekaterim pa se tudi ne zdi primerno za vsako malenkost obremenjevat zdravnika.

Vir informacij o vsem, kar je potrebno za učinkovite spremembe dobijo na raznih naslovih, koristne so tudi informacije sorodnikov in znancev. Predvsem tistih, ki so podobne težave že imeli, ter so jih s pravilnim zdravljenjem, spremembami v prehrani ter na številne druge načine tudi uspešno rešili. Mnogi pa so se odločili za strokovne informacije s strani strokovnjakov farmacije, zdravstva in prehrane. Kalcij ima pomembno vlogo pri delovanju celic, mišic ter strjevanju krvi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar