četrtek, 27. julij 2017

Pralni stroj skrbi za čista oblačila

Pralni stroj skrbi za čista oblačila ter vsega, kar je možno v njih oprati. Danes je pralni stroj zahteven nakup, saj velika ponudba kupce pogosto zmede. Velikost, ekološki program ob celi vrsti drugih programov ter mnoge tehnologije so ljudem neznanke. Posebno težavni nakup je pralni stroj za osebe, katerim je predhodnik služil desetletje ali več. V tako oddaljeni preteklosti je bil pralni stroj razmeroma preprosti ter za današnje razmere primitivni. Velikost pralnega stroja je danes standardizirana ter razdeljena v razrede do šest kilogramov, sedem kilogramov ter preko osem kilogramov. Pogosta, lahko bi rekli standardna izbira je pralni stroj s sedem kilogramskim bobnom, osem kilogramski za tiste, ki pogosto perejo zavese ali posteljnino, do šest kilogramski pa za manjša gospodinjstva ter počitniške objekte. Tehnologija se iz leta v leto oziroma iz generacije v generacijo spreminja in napreduje. Danes aktualne lastnosti so število vrtljajev pri ožemanju, varovanje stroja proti izlitju ter invertni motor. Število vrtljajev pri ožemanju pove kako mokra bo vsebina po končanem pranju. Večje število vrtljajev je v tem primeru pomeni, da bo iz pralnega stroja prišlo najbolj suho perilo. Obratno izkušnjo nudijo pralni stroj s hitrostjo ožemanja do tisoč vrtljajev na minuto. Varovanje stroja proti izlitju je preprosto povedano poplavna varnost, ko nas ni doma ali nimamo možnosti hitre zaznave izlitja. Kdor je pere pogosto v času odsotnosti od doma naj razmišlja o nakupu pralnega stroja s sistemom, ki omogoča varno delovanje tudi v času odsotnosti. Invertni motorji nimajo ogljikovih krtačk kot klasični motorji. Posledično pralni stroj ustvarjajo manj trenja, obrabe in hrupa. S tem se zmanjša poraba energije ter podaljša življenjska doba. Najbolj zaželeni programi so kratki program za manj umazano perilo, program za viskozo, program za športna oblačila, program za ročno pranje program za občutljivo perilo, program za otroška oblačila ter ekološki program. Pralni stroj iz leta v leto napreduje, zato je pri izbiri dobro poznati vse napredne lastnosti.

https://www.harveynorman.si/bela-tehnika/pralni-in-susilni-stroji/pralni-stroji

Nakup pralnega stroja

ponedeljek, 24. julij 2017

Ig, mesto in občina

Ig je mesto in občinsko središče. Center mesta Ig zaznamuje velik kraški izvir reke Ižice oziroma Iščice. Reka Iščica je dvanajst kilometrov dolga reka, ki se kot deni pritok pri Črni vasi izliva v Ljubljanico. Je tipična reka Ljubljanskega barja s kraškim izvirom ter majhnim padcem. Vodotok je stalen ter niha v razponu od pol metra do metra in pol. Reka je bogato porasla makrofiti na celotnem dvanajst kilometrskem toku, od izvira v centru mesta Ig do izliva v reko Ljubljanico. Na območju mesta Ig najdemo več arheoloških najdb, kot so rimsko grobišče, rimsko zidovje, neolitska in bronastodobna kolišča. Med starejše zgradbe v mestu sodi cerkev svetega Martina, ki je bila omenjena že ob koncu trinajstega stoletja. Današnja baročna cerkev je bila zgrajena na prehodu iz drugega v tretje desetletje osemnajstega stoletja. Na tristo šestinšestdeset metrov visokem griču Pungart nad mestom je grad Ig. Prava omemba gradu je iz konca šestdesetih let štirinajstega stoletja. V tem obdobju so gospodje Schnitzenbaumi starejšo pristavo Iški Turn prezidali v stolp. Konec petnajstega stoletja je sledila prezidava v manjšo graščino, v začetku šestnajstega stoletja ga je kupila rodbina Auersperg. Grad Ig je skozi vsa stoletja doživljal zelo različne usode : ogrožali so ga kmečki upori, turški upadi, sledove je pustila tudi druga svetovna vojna. Ob koncu drugega desetletja osemnajstega stoletja je z dovoljenjem papeža Klemna XI. v gradu Ig začel delovati zasebni oratorij. Mesto Ig leži na nadmorski višini dvesto oseminosemdeset metrov, šteje preko dva tisoč tristo prebivalcev. Občina Ig vključuje poleg istoimenskega občinskega središča še naselja Brest, Dobravica, Draga, Golo, Gornji Ig, Iška, Iška Loka, Iška vas, Kot, Kremenica, Matena, Podgozd, Podkraj, Rogatec nad Želimljami, Sarsko, Selnik, Staje, Strahomer, Suša, Škrilje, Tomišelj, Visoko, Vrbljene, Zapotok. Občina se razteza na skoraj sto kvadratnih kilometrih velikem ozemlju ter šteje preko sedem tisoč dvesto prebivalcev. Ig je občina in mesto, ki se nahaja na južnem obrobju slovenske prestolnice.

ponedeljek, 10. julij 2017

Vsebinski marketing je dobrodošla novost

Vsebinski marketing je dobrodošla novost na svetovnem spletu ter na področju spletnega trženja. Vsebinski marketing prinaša možne koristi potencialnega kupca, preden kupi določen izdelek ali storitev. Ali določen izdelek ali storitev kupec celo ne kupi. To seveda ni cilj ponudnika izdelkov ali storitev, vendar v tem primeru lahko na takšen rezultat kampanje gleda pozitivno oziroma ga celo pričakuje. Kupcem vsebinski marketing ne ponuja blaga ali storitev neposredno, ampak jim je ponujena zanimiva vsebina v zvezi z blagom ali storitvijo. Ob prvem ali prvih neuspešnih poizkusih se zato ponudnik največkrat ne obremenjuje pretirano, saj se zaveda zahtevnosti trženja povpraševanja takega tipa. Povpraševanje takega tipa se je razvilo skladno z razvojem spletnega marketinga. Splet se je množičneje razširil v devetdeseti letih dvajsetega stoletja, kmalu zatem je tudi postal nov način trženja in pridobival vedno več privržencev na tako strani ponudbe kot povpraševanja. Postopoma se je na trgu začelo pojavljati vedno več udeležencev, ki so želeli svoj kos pogače spletnega trga. Pristopi in načini trženja so se skladno z večanjem števila udeležencev začeli spreminjati, vsebinski marketing je eden izmed njih. Gre za enega izmed pristopov, ki želi preko sprememb v širšem pomenu besede pridobit konkurenčne prednosti. Za vsebinski marketing je poglavitna značilnost ali posebnost v tem, da blaga ali storitev ne ponuja neposredno. Zaveda se, da neposredni način ponujanja blaga ali storitev preko spleta aktivira pri potencialnem kupcu negativne odzive. Namesto tega računa na učinke spletne vsebine, ki bo motivirala potencialnega kupca k izvedbi določene tržne aktivnosti. Kupec bo preko zanimive vsebine spoznal smiselnost in potrebo po nakupu ciljnega izdelka ali storitve. Ime vsebinski marketing izvira iz vsebine, ki je potrebna za posredno dosego tržnega cilja. Vsebine so različne, v vsakem primeru pa se razlikujejo od drugih v sprejemljivosti in privlačnosti. na Vsebinski marketing je način trženja, ki temelji na spremenjenem pristopu ponudbe.

Vsebinski marketing - način trženja

četrtek, 6. julij 2017

Garmin ure, priročna merilna tehnika

Kvalitetne ure znamke Garmin so priročna merilna tehnika namenjena zelo različnim profilom uporabnikov. Vse garmin ure zaznamuje izjemna kakovost ter bogata tradicija uporabnosti. Da bi bila uporabnost še večja, se ponudba širi ter obsega več družin z nekaterimi namensko prilagojenimi lastnostmi. Garmin ure so razvrščene v družine fenix, tactix, D2, Nosljive naprave za ženske, fenix, Approach, Forerunner, Garmin Swim ter vivo serija. Imena označujejo namenskost izbrane družine. Druga možnost namenske izbire je selekcija po aktivnostih. Tako imamo garmin ure posebej primerne za tek, triatlon, več športov, sledenje dejavnostim, plavanje, golf, pohodništvo, plovbo in jadranje, letenje, taktično usposabljanje, pametna obvestila ter druge namene. Dodatno pa so garmin ure tudi estetsko dovršene, ter se prilagajajo osebnemu okusu in zahtevam. Nekateri modeli spominjajo na klasične elegantne ure, druge klasične športne ure, obstajajo pa tudi ure, ki sledijo sodobnim trendom oblikovanja ter namensko izdelane ure. Praktično vse modele pa je mogoče tudi enostavno nadgraditi z izbiro ustreznih dodatkov ali izbiro modela z dodatnimi funkcijami. Dodatki poskrbijo za polnjenje garmin ure z električno energijo ob uporabi sodobnih naprav, dodatki za merjenje aktivnosti različnih športov, izbiramo tudi dodatne naprave proizvajalca, ki so združljive z merilnimi napravami ter uporabne tudi za druge člane družine ter razni drugi dodatki. Večji korak v smeri nadgradnje lastnosti pa je naprednejši model garmin ure. Med izhodiščnim modelom, dodatno opremo in naprednejšim modelom je dovolj vrzeli, da je mogoče najbolj racionalno in individualno primerno izbrati. Daleč najbolj racionalno pa izberemo z razmislekom o naših aktivnosti iz preteklosti ter našo zavzetostjo za pridobivanje izkušenj v novih aktivnostih. Najmanj težav pri taki izbiri imajo aktivni posamezniki, ki rutinirano porabljajo športno, rekreacijsko ali drugo aktivnost dan za dnem. V takem primeru bodo natančno vedeli kakšne garmin ure jim najbolj ustrezajo ter kakšne dodatke bi veljalo dokupiti. Garmin ure uporabljajo športniki, rekreativci ter druge osebe z aktivnim življenjskim slogom.

Kvalitetne ure znamke Garmin

nedelja, 2. julij 2017

Dopust, izberimo najboljši termi v letu 2017

Dopust v letu 2017 je izbrani termin brez dela. Termin brez delovnih obveznosti imenujemo tudi dopust, v letu 2017 ga lahko preživimo na številnih lokacijah. Začasno prenehanje dela največkrat izkoristimo za sprostitev, osebni interesi imajo prednost pred profesionalnimi. Največkrat ga preživimo z družino, prijatelji ter drugimi najbližjimi osebami. Dopust leta 2017 bo po pričakovanjih tradicionalno preživet ob morju, v manjši primerih pa na drugih lokacijah. Počitnice ob morju imajo prednosti, kot so obilica sonca, prijetne temperature ter razne druge prednosti. Gore in gorski svet so v marsičem prvo nasprotje morja, mnogi bodo dopust poleti 2017 preživeli na teh območjih zaradi znosnejših temperatur, večje svežine zraka, včasih pa tudi odmaknjenosti in večje zasebnosti. Odmaknjenost in več zasebnosti lahko računamo predvsem na manj znanih in obljudenih gorskih poteh. Na nekaterih tradicionalnih je za razliko velikokrat večja obljudenost, posebno to velja za vikende ali praznike. Poseben dopust leta 2017 pa si bodo privoščili obiskovalci zdravilišč. V Sloveniji je ponudba zdraviliškega turizma bogata, nad njo so navdušeni tako domači, kot tudi tuji gostje. Privlačnost takšnega načina preživljanja dopusta je v terapevtskih in zdravju koristnih učinkih. Lahko bi rekli, da zdravilišča nudijo možnost preživeti najbolj zdrav dopust v letu 2017 med vsemi drugimi možnostmi. Zdravilni učinki so od zdravilišča do zdravilišča lahko različni, saj vsebuje zdravilna voda drugačne snovi in nudi temu primerno drugačne terapevtske učinke. Dopust leta 2017 v zdraviliščih pa v večini primerov zraven nudi tudi klasično wellness ponudbo. To je ponudba savn, masaž ter drugih storitev, ki je razmeroma nova. Prvi so jo svojim gostom ponudili naši severni sosedje pred desetletji, v znanem zdraviliškem kraju. Z njo so združili klasično, več stoletji staro zdraviliško ponudbo. Morje, gore, zdravilišča, seveda niso edine destinacije. Destinacija je lahko poljubno izbran cilj, ki ga obiščemo v poljubnem terminu in na poljuben način. Dopust v 2017 lahko preživimo tradicionalno ali si privoščimo novo izkušnjo.

Preverite kam se lahko odpravite letos na dopust.

dopust v 2017