torek, 16. februar 2021

Prevajanje v najrazličnejše jezike sveta

Koliko različnih jezikov obvladate? Pasivno ali aktivno? To je precej pogosto vprašanje, ki vam ga neredko postavijo tudi delodajalci na razgovoru za delo. Dandanes je zelo zaželeno, če poznate čim več različnih jezikov; ne samo pasivno, temveč tudi aktivno. To pomeni, da se z nekom v tem jeziku tekoče pogovarjate ali pa se sporazumevate pisno.

Kljub temu pa perfektno znanje tujega jezika ni vedno pogoj, da dobite službo. Delodajalci se namreč dobro zavedajo, da se jezika lahko naučite še sproti, medtem ko boste že delali. Po drugi strani pa si lahko pomagate tudi s strokovnjaki, če na primer tu in tam rabite kakšen prevod iz angleščine v slovenščino ali kaj podobnega.

Prevajanje v najrazličnejše jezike sveta


Prevajanje s pomočjo spletnega prevajalnika?

Zagotovo ste morali že kdaj na hitro narediti prevod iz angleščine v slovenski jezik; ali pa iz kakšnega drugega tujega jezika. Čeprav ste prevod v danem hipu potrebovali zlasti za svojo dušo, pa se vam je vsekakor zgodilo, da vam ni bilo povsem jasno, kaj je želel sporočevalec povedati. Nekaj besed namreč niste razumeli oziroma ste si jih prevedli dvoumno. V tem primeru ste si najverjetneje najprej pomagali s spletnim prevajalnikom.

Ne rečemo, da je spletni prevajalnik slaba izbira oziroma rešitev. Pogosto nam pride zelo prav, vendar pa je veliko bolje, če prevod iz angleščine v slovenščino raje zaupamo strokovnjaku oziroma prevajalcu. Še posebej pa je to nujno, če bomo takšen prevod potrebovali oziroma uporabili za širšo javnost in ne samo zase.

Najbolj priljubljena storitev v prevajalski agenciji

Ko si na primer zaželite hiter prevod iz angleščine v slovenščino ter morate prevod posredovati na primer svojemu nadrejenemu, vam lahko pri tem pomaga strokovnjak iz prevajalske agencije. Takšne agencije vam ponujajo številne storitve, ki so povezane z jeziki. Najpogostejša in najbolj priljubljena storitev je seveda prevajanje. Obenem pa vam prevajalske agencije ponujajo tudi lektoriranje besedil, učenje tujih jezikov, tečaje ter podobno.

Najbolj priljubljena storitev v okviru storitve prevajanje pa je še vedno prevajanje oziroma prevod iz angleščine v slovenščino ter obratno. Vse pogosteje se besedila prevajajo tudi v druge priljubljene evropske in tudi neevropske jezike. Tudi od vrste jezika je v končni fazi odvisna cena.