petek, 14. marec 2014

Kaj je potrebno imeti za vstop v ZDA


ZDA so postale priljubljena turistična destinacija za številne Evropejce. V zadnjih letih so se cene letalskih vozovnic precej znižale in s tem so postali medcelinski leti dostopni širši množici. In dejansko, kdo si ne želi v ZDA? To je zagotovo ena izmed držav, za katero si je vsak izoblikoval svoje mnenje. Poznamo jo prek filmov, glasbenikov, politikov, cvetočega gospodarstva, hladne vojne in še mnogo drugih aspektov. V nadaljevanju si bomo ogledali, kaj je potrebno storiti oziroma izpolniti, preden se odločimo za obisk ZDA. 

Najprej najbolj pomembna informacija: vsem državljanom Republike Slovenije, ki imajo potni lis, ki ga je izdala država, ni potrebno pridobiti vizuma, če gredo v ZDA iz poslovnih razlogov ali pa če bodo ZDA obiskali kot turisti. Veljaven slovenski potni list zadošča za potovanje po celotni ZDA za 90 dni. Vendar pa je potrebno pri tem opozoriti, da inšpekcija v ZDA zelo strogo kaznuje vsako prekoračitev tega 90 dnevnega roka, tako da če imate najmanjši dvom o tem, da bi lahko prekoračili ta rok, je pomembno, da priskrbite vizum. Zelo pomembno opozorilo, ki ga je potrebno upoštevati, je tudi poseben program zagotavljanja varnosti, ki ga morajo spoštovati letalske družbe, ki potujejo v ZDA. Vsaka oseba mora namreč imeti veljaven ESTA.

To je obvezen sistem za avtorizacijo potovanja v ZDA, ki se izvaja na elektronski način. Celotna taksa za prijavo vas bo stala 14 dolarjev. Vlogo lahko izpolnite na spletni strani ESTA. Vendar pa v primeru, da boste v ZDA vstopili z vizumom, potem veljaven ESTA ni potreben. Potovanje v ZDA je potrebno precej skrbno načrtovati. Nadzor na letališčih je zelo poostren, kar je splošno znano, saj je 11. september povsem predrugačil letalski promet znotraj države in v povezavi s tujino. Vsekakor pa je gotovo to, da ko se boste enkrat prebili čez vso to birokracijo, boste uživali v tej prekrasni državi neskončnih možnosti.

Več informacij najdete tukaj

Kakšne lastnosti zahteva od človeka delo v marketingu?

Delo v marketingu je delo, ki za pogumne in vztrajne ljudi, predvsem za takšne, ki verjamejo vase. Delo v marketingu opravljajo ljudje, kateri imajo poklic tržnika. Tržnik je tisti poklic, ki ga v današnjem času potrebuje prav vsako slovensko podjetje, ki se trud, da bi bilo uspešno in predvsem na trgu, kar se da konkurenčno. Je verjetno edini poklic, v katerem boste povsem sami odločali o tem, kako visoko bo vaše plačilo za opravljeno delo. Verjetno pa tudi edini poklic, kjer so vodilni v podjetju, v katerem ste zaposleni veseli, če vam lahko vsak mesec izplačajo višjo plačo.

Tržnik je poklic, pri katerem se vam ni treba bati za delovno mesto, boljši kot boste, bolj boste v podjetju priljubljeni in cenjeni. Marketing definira praktično vsa prodajna orodja, vse od logotipa podjetja, pa do brošur, reklam. Marketing in s tem seveda tudi delo v marketingu je pomembno, saj določeno storitev ali izdelek postavi na pravo mesto na tržišču. Delo v marketingu je kreativno, saj je marketing tisti, ki spreminja svet in posledično odloča o tem, kakšen izdelek bomo kupili ali katero storitev bomo uporabili. Marketing je tisti, ki privablja kupce, s tem pa posledično tudi denar. Ko delodajalec išče človeka za delo v marketingu mora končno oceno sestaviti iz vtisa o kandidatu, njegovih preteklih delovnih uspehih in rezultatov psihometričnih testiranj.

Za delo v marketingu naj zato zaposluje oseba, ki se spozna na celoten proces prodaje v podjetju, saj le takšna oseba natančno ve, kaj delo dejansko zahteva ter kakšne osebnostne lastnosti in veščine mora imeti bodoči kandidat. Dober tržnik mora verjeti predvsem vase, predvsem pa v svoje delo in v izdelek oziroma storitev, ki jo prodaja. Za delo v marketingu mora biti kandidat čustveno stabilen, stresno odporen, stvari ga ne smejo vreči iz tira.
Poglejte oglase za zaposlitev

ponedeljek, 10. marec 2014

Zakaj mora imeti zavarovalnica v našem življenju prav posebno mesto?


Zavarovalnica je beseda, ki jo gotovo poznajo vsi, od najmlajših pa do odraslih. Gotovo ni nikjer nikogar, ki ne bi zanjo vsaj slišal. Že star pregovor pravi: Bolje preventiva, kot pa kurativa«. In zavarovalnica je prav slednje, če se le tega dovolj dobro zavedamo tudi sami. Nikoli ne moremo vedeti, kaj nas čaka jutri, dokler je z nami in z najbližjimi vse v najlepšem redu, se tudi sami ne obremenjujemo z nepotrebnimi stvarmi, ki pa lahko prav hitro postanejo izjemnega pomena.
Dokler nam ni potrebna zdravniška pomoč ali še kaj več, niti v sanjah ne pomislimo, kako nas lahko tak strošek udari po žepu. Zato je nujno, da zavarujemo tako imetje, ki ga imamo, kot tudi sebe in predvsem svoje zdravje. V Sloveniji imamo vsi sklenjeno obvezno zavarovanje, ki pa žal še zdaleč ne krije vsega. Zato nam zavarovalnica omogoča, da pri njih sklenemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje. To zdravstveno zavarovanje nam krije razliko med stroški celotne zdravstvene storitve in tistim delom stroškov, ki nam jih že tako ali tako krije »obvezno zdravstveno zavarovanje«, po zakonu. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje nima omejitve zavarovalne vsote.
Velja na celotnem območju Republike Slovenije in v skladu z izvedbenimi akti, ki urejajo obvezno zdravstveno zavarovanje, velja zavarovanje tudi v tujini. Za začetek zdravstvenega zavarovanja je čakalna doba tri mesece, razen za zavarovance, ki imajo potrdilo, da niso bili več kot en mesec nezavarovani. V Sloveniji so tri zavarovalnice, ki nam nudijo dodatno ali dopolnilno zdravstveno zavarovanje v različnih oblikah. Za katero se bomo odločili, je seveda stvar vsakega posameznika, saj bistvenih razlik v višini samih premij med njimi ni. Morda je osnovna razlika le v pristopu do svojih zavarovancev, saj nam vsem veliko pomeni, če se zavarovalnica vede do svojega zavarovanca korektno in mu stoji ob strani.

Več informacij najdete na vzajemni http://www.vzajemna.si/