petek, 14. marec 2014

Kakšne lastnosti zahteva od človeka delo v marketingu?

Delo v marketingu je delo, ki za pogumne in vztrajne ljudi, predvsem za takšne, ki verjamejo vase. Delo v marketingu opravljajo ljudje, kateri imajo poklic tržnika. Tržnik je tisti poklic, ki ga v današnjem času potrebuje prav vsako slovensko podjetje, ki se trud, da bi bilo uspešno in predvsem na trgu, kar se da konkurenčno. Je verjetno edini poklic, v katerem boste povsem sami odločali o tem, kako visoko bo vaše plačilo za opravljeno delo. Verjetno pa tudi edini poklic, kjer so vodilni v podjetju, v katerem ste zaposleni veseli, če vam lahko vsak mesec izplačajo višjo plačo.

Tržnik je poklic, pri katerem se vam ni treba bati za delovno mesto, boljši kot boste, bolj boste v podjetju priljubljeni in cenjeni. Marketing definira praktično vsa prodajna orodja, vse od logotipa podjetja, pa do brošur, reklam. Marketing in s tem seveda tudi delo v marketingu je pomembno, saj določeno storitev ali izdelek postavi na pravo mesto na tržišču. Delo v marketingu je kreativno, saj je marketing tisti, ki spreminja svet in posledično odloča o tem, kakšen izdelek bomo kupili ali katero storitev bomo uporabili. Marketing je tisti, ki privablja kupce, s tem pa posledično tudi denar. Ko delodajalec išče človeka za delo v marketingu mora končno oceno sestaviti iz vtisa o kandidatu, njegovih preteklih delovnih uspehih in rezultatov psihometričnih testiranj.

Za delo v marketingu naj zato zaposluje oseba, ki se spozna na celoten proces prodaje v podjetju, saj le takšna oseba natančno ve, kaj delo dejansko zahteva ter kakšne osebnostne lastnosti in veščine mora imeti bodoči kandidat. Dober tržnik mora verjeti predvsem vase, predvsem pa v svoje delo in v izdelek oziroma storitev, ki jo prodaja. Za delo v marketingu mora biti kandidat čustveno stabilen, stresno odporen, stvari ga ne smejo vreči iz tira.
Poglejte oglase za zaposlitev

Ni komentarjev:

Objavite komentar