ponedeljek, 10. marec 2014

Zakaj mora imeti zavarovalnica v našem življenju prav posebno mesto?


Zavarovalnica je beseda, ki jo gotovo poznajo vsi, od najmlajših pa do odraslih. Gotovo ni nikjer nikogar, ki ne bi zanjo vsaj slišal. Že star pregovor pravi: Bolje preventiva, kot pa kurativa«. In zavarovalnica je prav slednje, če se le tega dovolj dobro zavedamo tudi sami. Nikoli ne moremo vedeti, kaj nas čaka jutri, dokler je z nami in z najbližjimi vse v najlepšem redu, se tudi sami ne obremenjujemo z nepotrebnimi stvarmi, ki pa lahko prav hitro postanejo izjemnega pomena.
Dokler nam ni potrebna zdravniška pomoč ali še kaj več, niti v sanjah ne pomislimo, kako nas lahko tak strošek udari po žepu. Zato je nujno, da zavarujemo tako imetje, ki ga imamo, kot tudi sebe in predvsem svoje zdravje. V Sloveniji imamo vsi sklenjeno obvezno zavarovanje, ki pa žal še zdaleč ne krije vsega. Zato nam zavarovalnica omogoča, da pri njih sklenemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje. To zdravstveno zavarovanje nam krije razliko med stroški celotne zdravstvene storitve in tistim delom stroškov, ki nam jih že tako ali tako krije »obvezno zdravstveno zavarovanje«, po zakonu. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje nima omejitve zavarovalne vsote.
Velja na celotnem območju Republike Slovenije in v skladu z izvedbenimi akti, ki urejajo obvezno zdravstveno zavarovanje, velja zavarovanje tudi v tujini. Za začetek zdravstvenega zavarovanja je čakalna doba tri mesece, razen za zavarovance, ki imajo potrdilo, da niso bili več kot en mesec nezavarovani. V Sloveniji so tri zavarovalnice, ki nam nudijo dodatno ali dopolnilno zdravstveno zavarovanje v različnih oblikah. Za katero se bomo odločili, je seveda stvar vsakega posameznika, saj bistvenih razlik v višini samih premij med njimi ni. Morda je osnovna razlika le v pristopu do svojih zavarovancev, saj nam vsem veliko pomeni, če se zavarovalnica vede do svojega zavarovanca korektno in mu stoji ob strani.

Več informacij najdete na vzajemni http://www.vzajemna.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar