nedelja, 4. maj 2014

Turistična agencija in njeno poslanstvo


Turistična agencija je organizacija, ki na trgu deluje kot posrednik med željami in zahtevami turistov in ponudniki, ki te želje in zahteve lahko izpolnijo. Želja in zahteve, ki jih turistična agencija izpolnjuje so turistične storitve, kot so : prevozne storitve, nočitve, prehrana, zabavni in kulturni dogodki, obiski znamenitosti in podobno. Ponudniki turističnih storitev, katere turistična agencija ponuja in trži so prevozniki, hotelirji, organizatorji kulturnih in zabavnih prireditev in drugi. Izvor besede turizem ni natančno določen, najbližje so izrazi različnih jezikovnih skupin, ki označujejo gibanje in potovanje. Turistična agencija ima svoje osnovno poslanstvo posredovanje turističnih storitev.

Pri tem mora nuditi informacije, svetovati, kupcem turističnih storitev ponuditi najboljše. Človeška narava je tesno povezana z željo po odkrivanju novega in neizmernem zanimanju, kaj je za obzorjem, ki omejuje človekov dom, njegovo okolico, njegove življenjske navade, kulturo in običaje. Vsaka turistična agencija v tem vidi svojo priložnost. Turistična agencija, ki nudi turistične storitve , ima predhodnike današnje, sodobne oblike v turističnih agentih, ki so ljudem željnim potovanja le to omogočali z preskrbo prevoznika, nočitev in podobnih storitev. Danes turistična agencija sledi sodobnim tokovom družbenih sprememb, razvoju prevoznih sredstev in vsega kar nas obdaja. Razdalje so postale ne samo krajše, tudi premagovanje razdalj je postalo cenovno dostopnejše.

S tem posledično turistična agencija dobiva nove in nove izzive, saj se zardi ugodnih cen potovanj, ki se časovno krajšajo, odpirajo vedno nove možnosti, saj ljudje lahko preprosto povedano vidijo in doživijo več. Sodobna turistična agencija, ki se ponaša z odličnostjo in to želi ohraniti v prihodnosti ima v viziji delovanja željo in cilj postati najboljša med sebi enakimi, v izkušnjah in zavesti ljudi ostati zapisana kot pojem kakovosti in predanosti turistom. Turistična agencija, ki se lahko ponaša z odličnostjo, je pojem, potencialni kupci bodo ob zaznani želji po potovanju, ogledu turističnih znamenitostih in drugih turističnih storitvah najprej pomislili na njeno ponudbo in storitve, saj od nje lahko pričakujejo le najboljše.

Ni komentarjev:

Objavite komentar