sobota, 5. julij 2014

Zavarovalnica zavaruje praktično vse

Zavarovalnica je organizacija, ki svoje temeljno poslanstvo oblikuje okrog pojma zavarovanje. Zavarovanje pomeni, da sklenitelj zavarovanja dobi povrnjeno škodo v skladu z določili zavarovalne pogodbe. Določila iz zavarovalne pogodbe so sklenjena sporazumno . Zavarovalnica pri tem zavarovancu omogoča zavarovalne pogoje, ki se v največji možni meri prilagajajo zahtevam in željam Zavarovala dejavnost, ki jo zavarovalnica opravlja, se v osnovi deli na individualno in socialno zavarovalstvo.


Individualno zavarovalstvo pomeni, da je govora o zavarovanju točno določene osebe, po pogojih, ki so sklenjeni sporazumno med zavarovalnico in zavarovancem. Socialno zavarovalstvo za razliko od individualnega zavarovalstva pomeni, da gre za zavarovanje večjega števila oseb. Vsaka zavarovalnica v Sloveniji se strinja z določili Kodeksa. Zavarovalni kodeks je namenjen razvoju poslovanja, strokovnega opravljanja zavarovalnih poslov in profesionalnega ravnanja. Svoje poslovanja zavarovalnica temelji na upoštevanju načel trga, tržne konkurence na konkretnih in lojalnih temeljih, ekonomike zavarovanja in poslovne mora. Zavarovalnica v okviru kodeksa sledi cilju : nuditi stranki kvalitetno zavarovalno zaščito. Zavarovalnica pri svojem poslovanju mora upoštevati določena načela, ki so pogoj za dobro in uspešno poslovanje. Pomembno načelo, je varovanje ugleda.

Pomen varovanja ugleda je temelj na katerem zavarovalnica gradi dober poslovni odnos s stranko. Dobri poslovni odnos je z ugledom zagotovljen brez posebnih dodatnih garancij. Ugled se temelji dolgoročno, trdnost pa zagotavlja vrsta pozitivnih izkušenj skozi daljše časovno obdobje. Pomen ugleda je velik za tako zavarovalnico kot za zavarovanca. Zavarovanec, ki je pri določeni zavarovalnici bogat z dobrimi poslovnimi izkušnjami, bo v primeru zavarovanja novega predmeta zavarovanja najprej pomislil prav na zavarovalnico s katero ima dobro izkušnjo. Za zavarovalnico je ugled pomemben za tako zavarovance, ki imajo pri njih že sklenjena zavarovanj, kot za bodoče zavarovance. Bodoči zavarovanci bodo za reference med drugim vprašali zavarovance, ki imajo pri točno določeni zavarovalci že sklenjena zavarovanja ali zavarovanje. Zavarovalnica mora za varovanje ugleda skrbeti pri poslovanju z čisto vsako stranko. Najboljša zavarovalnica po mojem mnenju je Vzajemna

Ni komentarjev:

Objavite komentar