petek, 4. julij 2014

Spletni marketing, trženje prek spleta

Spletni marketing je trženje prek spleta . Trženje je povezovanje ponudbe in povpraševanja na trgu. Dober spletni marketing povezovanje ponudbe in povpraševanja opravlja odlično.
Odličnost se kaže v zadovoljstvu na strani ponudbe in povpraševanje. Uspešno nastopanje na trgu od vsakega udeleženca zahteva vedenje in poznavanje družbenih ved kot so psihologija, sociologija, komunikologija in ekonomije. Spletni marketing je v svojem bistvu nadgradnja klasičnega trženja. Nadgradnja klasičnega trženja je v uporabi spleta pri vseh aktivnostih marketinga. Nadgradnja je hkrati zahtevna in enostavna.
Spletni marketing je zahtevnejši, ker je potrebno znanje uporabe orodji in naprav na podlagi katerih poteka trženje, enostavno pa zaradi mnogih poenostavitev klasičnih postopkov. Znanje uporabe orodji in naprav se tiče predvsem uporabe računalnika in interneta. Posebno težavni so začetni koraki starejših generacij, ki se na računalnik in uporabo interneta morajo navaditi. Mlajšim generacijam je v tem pogledu lažje, saj so mnogi dobesedno zrasli z računalnikom in internetom. Pri poenostavitvi klasičnih postopkov je z vsaj osnovnim znanjem uporabe računalnika in interneta stvar obrnjena. Starejši so v prednosti, saj klasično trženje poznajo na podlagi dolgoletne prakse, med tem, ko se mlajše generacije tega šele učijo. Dobro trženje koristno združi tako starejšo kot mlajšo generacijo, saj je na ta način več kot dobro izkoriščen potencial. Spletni marketing je v sodobnem času pogoj za uspešno prodajo.
Klasična prodaja se počasi umika v bolj specializirana področja, kjer je prisotna osebna navzočnost kupca. Na drugi strani se spletni marketing poslužuje vseh prednosti spleta. Do današnjih dni je v razmeroma kratkem obdobju splet spremenil mnoge človeške navade in tudi načine delovanja človeka. Danes noben kraj na zemeljski obli ni oddaljen, saj je prek spleta vedno na dosegu roke. V enaki meri je vedno na dosegu roke blago ali storitve, ki jih spletni marketing trži na praktično vseh koncih zemeljske oble. Spletni marketing je sodoben pristop trženja, ki ga izredno kvalitetno izvede podjetje Red orbit d.o.o.

Ni komentarjev:

Objavite komentar