nedelja, 21. september 2014

Francija, prijetna smučarska izkušnja

Francija je prijetna smučarska izkušnja . Dežela Francija v svetu slovi po mnogih posebnostih in značilnostih. Med raznolike pokrajine, ki jih premore Francija, so tudi območja bogata s snežno odejo.

Francija je pri mnogih slovenskih smučarjih uvrščena na najvišja mesta priljubljenosti, zaradi svojih značilnosti. Med pogovori ljudje s takšnimi izkušnjami znajo opisati, zakaj je za njih Francija najboljša smučarska destinacija. Francija je mnogim všeč zaradi smuke, ki je drugačna, kot v drugih deželah s snežno odejo. Poleg tega je Francija zanimiva tudi za vse, ki uživajo v vseh spremljajočih aktivnostih. Ko se smučarske naprave zaustavijo življenje v smučarskih središčih ne zastane, ampak le premakne iz smučišč v restavracije, hotele, apartmaje, ter mnoge druge lokacije, kjer je možno prijetno preživeti zimske večere. Dobra smučarska središča nudijo na kratko povedno vse, kar bi smučarji lahko počeli v njihovem domačem kraju v večernih urah ali pa tudi sicer.

Zabavni in razvedrilni program je vedno pester in raznolik, prilagojen najrazličnejšim željam in okusom. Gostinski del ponudbe je podobno, kot v drugih krajih Francije zagotovilo za gurmanske užitke. Poleg domačih in tipičnih francoskih gurmanskih užitkov je moč okušati tudi kuhinje z drugih področjih. Dobra francoska smučišča in smučarska središča se poleg tega znajo prilagoditi tudi raznim drugim načinom prehrane. Slovenski smučarji imajo Francijo radi tudi zaradi obsežnih prog in dobre prometne povezave. Mnogi se v Francijo odpravljajo tradicionalno, leto za letom. Dobre izkušnje v primerjavi z drugimi smučarskimi deželami jih prepričujejo v pravilnost takšne odločitve in tradicionalnem odločanju za francoska smučišča.

Ponudba drugih smučišč, tudi bližnjih jih ne zanima, saj v Franciji preprosto dobijo več. Oddaljenost od domačega kraja skopni z kakovostno ponudbo. Kakovostna smuka je omogočena z obsežnimi površinami namenjenim smučanju, na njih se najde na kratko povedano vse. Smuka, hrana, pijača, prevoz. Francija je prijetna smučarska destinacija, mnogi si njeno ponovitev privoščijo tradicionalno.

Smučanje v Franciji vedno rezerviram tukaj

petek, 19. september 2014

Izračun zavarovanja, poštenost na prvem mestu

Izračun zavarovanja mora zaznamovati poštenost na prvem mestu . Pošten je izračun zavarovanja takrat, ko zavarovanec dobi vplačano zavarovanje povrnjeno v obliki kritja nastale škode. Izračun zavarovanja mora biti zato opravljen pošteno in profesionalno. Vsak izračun zavarovanja mora temeljit na pošteno odmerjenem na eni strani vplačilom na drugi pa preko vplačila pridobljenim pravicam. Izračun zavarovanja je v današnjem času toliko bolj pomemben, saj postaja zavarovalniški trg vedno bolj zasičen z vedno novimi ponudbami. Posebno pomembni so za izračun zavarovanja podatki o dogodkih iz preteklosti, predvidevanjih prihodnosti in aktualnem dogajanju na zavarovalnem trgu. Iz preteklosti so za izračun zavarovanja pomembni statistični podatki o vsem, kar je povezano z zavarovalniško dejavnostjo. Predvsem so pomembni natančni, specifični podatki za točno določeno obliko zavarovanja in zavarovane točno določenega predmeta zavarovanja. Na podlagi dogodkov, ki so povezani z točno določeno obliko zavarovanje in zavarovanjem točno določenega predmeta zavarovanja, se oblikujejo verjetnosti na katerih temeljijo pogoji zavarovalne pogodbe oziroma zavarovanja. Izračun zavarovanja mora biti fokusiran tudi na dogajanje na zavarovalniškem trgu. Predvsem so pomembna dogajanja in spremembe vezane na predmete zavarovanja ter aktivnosti konkurenčnih zavarovalnic. Predmeti zavarovanja se spreminjajo skozi čas. Za zavarovalnico so pomembne predvsem statistično zabeležene spremembe. Pri tem gre za različne postavke kot je recimo število točno določenih predmetov zavarovanja v primerjavi z enakimi predmeti zavarovanja v preteklih obdobjih, število točno določenih predmetov zavarovanja v primerjavi z drugimi predmeti zavarovanja in podobno. Aktivnosti konkurenčnih zavarovalnic mora izračun zavarovanja upoštevati zaradi pridobivanja konkurenčnih prednosti, zmožnosti ustvarjanja dobička, ohranjanja dobrega imena in podobno. Konkurenčno okolje zavarovancu omogoča pridobivanje najboljšega v prosti in obsežni izbiri možnosti. Dobre konkurenčne prednosti si zavarovalnica na različne načine. Pri tem je pomembno tako ohranjanje obstoječih zavarovancev, kot pridobivanje novih zavarovancev. Obstoječi zavarovanci so enako pomembni kot novi, vsaka skupina zavarovancev pa ima svoje zahteve in želje.

Več si preberite tukaj.

četrtek, 11. september 2014

Dodatno zavarovanje, prostovoljna odločitev

Dodatno zavarovanje je prostovoljna odločitev . Zavarovancu dodatno zavarovanje omogoča večji obseg pravic s področja zdravstvene oskrbe.
Dodatno zavarovanje je sklenjeno na prostovoljni osnovi, za razliko od zdravstvenega zavarovanja, katero imajo načeloma v Sloveniji vse osebe s stalnim bivališčem in osebe, ki v Sloveniji opravljajo pridobitno dejavnost. Za dodatno zavarovanje se lahko v Sloveniji osebe, kateri bi ga rade sklenile, med več zavarovalnicami. Izbira za katero zavarovalnico se bo oseba odločila je prepuščena bodočemu zavarovancu. Dodatno zavarovanje nudi brezplačne določene zdravstvene storitve, ki sicer z zdravstvenem zavarovanjem niso mogoče.

Vsekakor je dodatno zavarovanje lahko modra odločitev , saj zavarovancu omogočajo večji obseg pravic. Večji obseg pravic, ki jih prinaša dodatno zavarovanje se nanaša na zdravstvene storitve in zdravila. Zdravstvene storitve, ki jih omogoča dodatno zavarovanje so storitve, ki niso krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Pod zdravstvene storitve spadajo tudi storitve nastanitve v bolnišnici ali zdravilišču. Zdravila, ki jih dodatno krije dodatno zavarovanje so vsa zdravila z vesne in pozitivne liste. Poleg tega dodatno zavarovanje nudi zavarovanje za stroške ne nujnih reševalnih prevozov, zdravstvenih pripomočkov, ortopedskih, slušnih, ortodontskih in drugih tehničnih pripomočkov do priznane vrednosti. V večji meri dodatno zavarovanje krije zdravstvene storitve s področja stomatologije, nakup očesnih pripomočkov, stroške ne nujnih reševalnih prevozov.

Dodatno zavarovanje je smiselno zaradi današnjega načina življenja, ki ga zaznamuje hitenje, izpostavljenost stresu in mnoge druge negativne značilnosti. Vse negativne značilnosti negativno vplivajo na človekovo zdravje, dobro počutje, sposobnost opravljanja poklicnih in drugih aktivnosti in podobno. Zato je dobrodošlo, da si zavarovanec z dodatnim zavarovanje zagotovi večji obseg zdravstvenih storitev, zdravil, kritje stroškov ne nujnih reševalnih prevozov, krije stroškov pri nakup zdravstvenih in tehničnih pripomočkov, na preprost in dostopen način. O obsegu zdravstvenih storitev, zdravil in pripomočkov se je dobro pred sklenitvijo zavarovanja informirati. Dodatno zavarovanje je dobra, preudarna in racionalna odločitev zavarovanca, z njo bo življenje bolje, obseg varovanja zdravja pa večji.

Pripravite se za potovanje v Tibet

Tibet je planota, katere nižji predeli ležijo na višini okoli 3500 metrov. A takoj, ko boste začeli z raziskovanjem po okolice, že se boste nenadoma znašli na višinah nad 5000 metri. Ker takšnih zares izjemnih višin v Sloveniji nismo vajeni, se je treba pred potovanjem v Tibet kar dobro pripraviti. Najprej se je treba pozanimati o tem, kakšne so možnosti in tveganje za nastanek višinske bolezni. Res je, da so nekateri ljudje bolj občutljivi, kot so drugi, a tiste osnovne znake kot sta slabost in glavobol, se da pozdraviti oziroma ublažiti že s tem, ko vzamete tableto proti bolečinam. Odvisno od tega na kakšen način se boste v Tibet odpravili, se bo vaše telo prilagodilo razmeram na Tibetu-strehi sveta. Najboljše je potovanje z vlakom, največ težav pa imajo tisti popotniki, ki se odločijo za potovanje z letalom. Tisti, ki v Tibet potujete z letalom, boste prispeli v glavno mesto Lhasa, ki leži na 3600 metrih, kar pa v praksi pomeni nič časa, da se telo pripravi na njihove razmere. Ker je Tibet še vedno, vsaj kar se tiče odločanja o tem kako in na kakšen način lahko po pokrajini potujete, se na spletu ali pa pri turistični agenciji pozanimajte o tem, kakšne dodatne dokumente in dovoljenja potrebujete za sam vstop. Sama zgodovina Tibeta je dolga, a hkrati kruta in zelo zapletena, dejstvo pa je, da želijo sosedje Kitajci načrtno izničiti njih in njihovo kulturo. Kitajci se zelo trudijo, da bi razvili turizem in na takšen način animirali tibetansko ljudstvo, ki so nomadi ter jih stisniti v vasi in mesta. A Tibetanci so ljudstvo, ki veliko raje živijo v naravi in gredo svobodno za svojo živino, v kateri so najbolj pomembne živali jaki. Tibet je doživetje, v nekem drugem, skoraj nerealnem svetu, zato se ga splača obiskati.

sreda, 10. september 2014

Kakšni so zdravi nohti

Se sprašujete, kakšni so zdravi nohti? Predvsem je pomembno za njihovo zdravje to, da so enakomerne barve. To pomeni, da nimajo nikakršnih belih lis ali lis druge barve. Prav tako so tudi enakomerno trdi po celotni površini. Zdravi nohti niso krhki na nobene delu. Običajno pa so zdravi nohti tudi gladki po celotni površini. Vendar je potrebno k temu dodati še to, da so zdravi nohti lahko tudi grebenčasti. V primeru, da ste na njih opazili bele pike, ki so posledica udarca, to ni razlog za preplah, saj je to normalna reakcija na fizično poškodbo. Vsekakor pa zdravi nohti ne smejo imeti belih pik, ki niso posledica poškodbe. Zelo je pomembno, da znamo prepoznati tudi to, kaj niso zdravi nohti. Med najbolj pogoste simptome spadajo jamice na nohtih. To so manjše vdolbine, ki se pojavljajo na celotni površini, običajno noht že zraste z njimi. Znak nezdravih nohtov so tudi vdolbine, ki tečejo čez celotno površino nohta. Pozorni moramo biti tudi na to, kaj se dogaja s sloji. Vsak noht je namreč sestavljen iz večjega števila slojev, ki se morajo čvrsto držati skupaj. Te plasti ne smejo odstopati, kar preprosto pomeni, da se zdravi nohti ne luščijo. Prav tako zdravi nohti ne odstopajo. Oblika pove veliko o tem, kakšno je stanje nohtov. Na nobenem delu se zdravi nohti ne vihajo. Razen seveda, če je to posledica fizične poškodbe, ki je značilna pri različnih opravilih, ko ima oseba daljše nohte. Pomembna je tudi pravilna nega nohtov. Pomembno je redno striženje in piljenje nohtov. Najbolje je, da jih strižete takoj po kopanju. Takrat so nohti mehki in je samo opravilo precej lažje in tudi manjša je nevarnost, da bi se noht prelomil. Zdravi nohti so pomembni, če želite, da bodo lepi, zato jih negujte. Pri tem lahko uporabite različne zaščitne kreme, ki krepijo njihovo strukturo.