ponedeljek, 27. april 2015

Varčevanje kot darilo prijetna prihodnost

Varčevanje kot darilo omogoča, da je prijetna prihodnost realnost. Življenje ljudje oblikujejo v mavrici različnih možnosti. Varčevanje kot darilo nam jo lahko obarva po lastnih željah. Zelo pomembno pri snovanju je zavedanje realnih možnosti. Realne možnosti so odvisne od varčevalca. Na eni strani premoženje oblikujejo prihodki, na drugi odhodki. V obeh primerih imamo značilnosti, ki se lahko na mnoge načine spreminjajo. Dohodki se lahko povečajo ali zmanjšajo. Kar je lahko dobro, kot manj dobro.



Večanje dohodkov bi načeloma vsi takoj podpisali, vendar bi se to število takoj zmanjšalo, ko bi se zavedali posledic, kot je več dela, bolj zahtevno delo, bolj oddaljeno delo ter mnoge druge značilnosti. Ravno obratno je z nižjimi prihodki. Načeloma si jih nihče ne želi, saj je to del človeške narave. Vendar bi se kaj hitro sprijaznili z njimi, če bi bilo mogoče za to dobiti manj zahtevne naloge, delo bližje domu, delo povezano z manj negativnimi lastnostmi. Varčevanje kot darilo lahko vse to upošteva, pravzaprav mora upoštevat. Človek se mora zavedati, da vsega v življenju preprosto ne more imeti. Ter, da pomeni pridobitev ene dobre lastnosti, poslabšanje druge lastnosti. Dobra lastnost ima v večini primerov slabo plat, v mavrici zelo različnih lastnosti. Varčevanje kot darilo, ki je dobro zasnovano vedno upošteva obe plati medalje. Dobre lastnosti, katere ima varčevanje kot darilo ob dospetju so možne le z dobrim kompromisom med obema skupinama značilnosti. Zato je varčevanje kot darilo tako dobro, kot so dobri kompromisi med obema seštevkoma lastnosti.

Varčevanje kot darilo zato velja dobro in premišljeno varčevati ter ocenjevati. Dobra ocena se zaveda, da vseh dobrih lastnosti ne moremo dobiti, mnoge dobre lastnosti pa so hkrati mogoče le z žrtvovanjem drugih lastnosti. Varčevanje kot darilo je lahko modra odločitev, če se varčevalec zaveda svojih zmožnosti, ter dejstva, da so dobre lastnosti v paketu s slabimi.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar