sobota, 23. maj 2015

Les 2 Alpes izobilje naravnih danosti

Les 2 Alpes ima naravne danosti v izobilju. Izobilje naravnih danosti pa ni dovolj za dobro smuko. Zato je Les 2 Alpes v oddaljeni preteklosti naravne danosti izkoristilo, za odličnost smučarskega turizma. Smučarski turizem je začel postajati vedno bolj zanimiv in priljubljen, ko so se začeli lokalni ljudje zavedati možnosti izkoristka okolice. Les 2 Alpes je tipičen primer dobrega izkoristka naravnega okolja v turistične namene. Sami začetki segajo v obdobje, ko je bilo rekreativno in tekmovalno smučanj še v povojih.



Tudi razumevanje pojma zimski ali letni oddih je bilo drugačno kot danes. Ljudje so se najprej začeli zavedati pomena čistega zraka, vode in splošno naravnega okolja bivanja. Iz mest, ki niso bila kot danes urejena in čista, so hodili na razne terapije. Dobra terapija s koristnimi lastnostmi za zdravje in boljše počutje, je bil že vikend ali teden dni v naravnem okolju. Človeški organizem se je naužil čistega zraka, vode, hrane, v umirjenem okolju pa se je tudi človeška psiha odpočila in se urejena pripravila za nove izzive. Les 2 Alpes je temu namenu sledil z nekaj zamika. Najprej so lokalni prebivalci začeli koristi naravno okolje za letni turizem. Zimski turizem je Les 2 Alpes je prišel na misel takrt, ko so lokalni prebivalci ugotovili, da lahko svoje turistične zmogljivosti izkoristijo tudi v zimskem času. Les 2 Alpes odličnost s skromnimi začetki, ki so najprej izkoristili naravne možnosti ter z osnovnimi vlaganji spremenili okolico v smučišče.

 S časom je Les 2 Alpes pomenilo vedno večja smučarska območja, tudi smučarske naprave so bile vedno bolj sodobne, na smučiščih je bilo vedno več možnosti za dobro smuko. Današnje smučanje se lahko zahvali davnim predhodnikom, za razvoj do današnjih lastnosti, ki so na kratko odlične. Les 2 Alpes je dobra izkušnja, ki temelji na odličnosti razmišljanja lokalnega prebivalstva in turističnih delavcev v preteklosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar