sreda, 27. maj 2015

ZDA, dežela nasprotji

ZDA je dežela nasprotji . Dežela nasprotji so ZDA zaradi mnogih razlik. Naseljena mesta ob obali imajo nasprotje v malo obljudenih delih ali predelih, kjer komaj srečaš živo bitje. ZDA ima tudi mnoge geografske različnosti. Drugačne ZDA si lahko predstavlja turist, ki namerava potovati na jugovzhodno obalo, kot tisti, ki se bo odpravi na severozahod. Poleg tega so zelo raznolike dežele med sobolj.



Razlike so posledica razvoja ZDA. Naseljevanje priseljencev je potekalo na različne načine. ZDA so postopoma začele pridobivati nove naseljence. V nekaterih krajih ZDA so bili priseljenci prisotni prej, v drugih krajih pa veliko kasneje. Turist lahko deželo obišče na več načinov. Pri potovanju načeloma velike izbire ni, saj lahko izbira med letalskim in ladijskim prevozom. Velika razlika je v sami organizaciji potovanja. Vse prevoze si lahko organizira na svoj način. Ker živimo v informacijski dobi, danes informacije o potovanju dobimo na vsakem koraku. Pri tem je potrebno nekaj razlikovanja med informacijami sami. Zavedati se je potrebno, da je splet medij, kjer lahko praktično vsak napiše karkoli. Zato so lahko tudi večje ali manjše razlike z dejanskim stanjem. Poleg tega se velja zavedati, da je lahko izkušnja od človeka do človeka različno dojeta. Isti dogodek, isto pokrajino, isto doživetje, bo več ljudi drugače opisalo. Tako imamo šopek različnih mnenj. Iz njih lahko izluščimo predvsem tiste informacije, ki so enake ali podobne v vseh primerih. Potovanje v ZDA je vsekakor zanimivo za vse, ki želijo izkusiti različnost.

Vsakdanjik v ZDA je v marsičem različen od našega. Razvoj je potekal drugače, zato je vsakdanjih preko luže nastajal drugače, drugače se je razvil, posledično so mnoge vsakdanje zadeve v ZDA drugačne kot pri nas. Veliko zanimivega je predvsem v stvareh, ki so v osnovi enake, vendar bistveno drugačne v podrobnostih. ZDA so dežela, ki nudi vsakemu obiskovalcu zelo pestro paleto doživetji.


Ni komentarjev:

Objavite komentar