nedelja, 22. november 2015

Smučarska očala, varna smuka

Smučarska očala morajo ustrezati smučarju, s tem je varna smuka zagotovljena. V minulih obdobjih so smučarska očala neverjetno napredovala. Razvoj očal in drugih pripomočkov za zaščito ali izboljšanje vida, je napredoval skladno z možnostmi. Naprednejša smučarska očala so bila najprej domena vrhunskih športnikov. Njihove izkušnje so pripomogle, da so njihova smučarska očala preko lastnosti postale domena rekreativcev. V tem času so sami pridobili smučarska očala nove generacije. Ta razvoj, ki ga imajo smučarska očala, je zelo pomemben za dobro smuko čisto vsakega smučarja. Najbolj zahtevni uporabniki so tisti, ki ženejo in narekujejo razvoj.



Uresničujejo ga v razvojnih centrih proizvajalcev. Zahtevni uporabniki na tekmovanjih vedno znova iščejo konkurenčne prednosti. Poleg samih osebnih lastnosti igra veliko vlogo oprema. Najboljši tekmovalci so v času priprav ali tekmovanj vedno v stiku z razvojnim oddelkom. Gre za vez, ki prinaša napredek. Brez sodelovanja bi bili vsi v slepi ulici. Razvojniki bi na pamet izvajali spremembe, ki pa ne bi prinašale rezultate. Na drugi strani pa športniki ne bi mogli dosegati napredka, kot ga dosegajo sicer s tesnim sodelovanjem z razvojnimi oddelki. Spremembe so v mnogih primerih majhne, vendar dovolj velike za doseganje konkurenčnih prednosti, ki se na progi odrazijo kot boljši čas oziroma boljši dosežek. Ker so tekmovanja velikokrat nepredvidljiva preko raznih pogojev in značilnosti, se temu primerno športniki in razvojni oddelek nanje pripravijo. Tako razvijejo več modelov, ki ustrezajo točno določenim pogojem. Največkrat se osredotočijo na najbolj možne različne pogoje, ter temu primerno prilagodijo oz. narekujejo lastnosti. Spremembe so včasih takšne, da jih navaden smrtnik težko opazi.

Še izkušeni rekreativci imajo v tem pogledu težave. Preko teh različnih lastnosti, za različne pogoje tekmovanja, dobijo proizvajalci preko sodelovanja razvojnega oddelka s športniki, možnost za ponudbo. Ki je raznolika in namenjena najširšemu možnemu spektru uporabe. Tega se kupci zavedajo, zato pa prisegajo na smučarska očala, ki to preko ponudbe omogočajo.

http://www.superge.si/Dodatki/

Ni komentarjev:

Objavite komentar