sreda, 16. december 2015

Boleče grlo, preventivno ravnanje

Boleče grlo je izkušnja, katero lahko obogati preventivno ravnanje Boleče grlo ima svoje posebnosti v preventivi. Načela preventive za boleče grlo so v marsičem drugačna, kot načela preventive za druge osebe. Ker boleče grlo prinaša posebne zahteve, jih velja upoštevati. Predvsem je pomembno, da se zavemo vseh posebnosti, katere prinaša boleče grlo. Zdrava prehrana je prav tako koristna za boleče grlo, kot druge posebnosti.



Pojem zdrava prehrana je danes zelo cenjen, vendar predno pride do uresničitve v praksi marsikaj radi pozabimo. Uresničitev pojma zdrava prehrana v praksi zahteva veliko trdne volje, popravljanja napak in sledenja cilju. Vsak zdrav človek rad je. Nekatere osebno posebno radi uživajo v dobrih hrani. Pri tem se je potrebno zavedati, da prevelike količine hrane škodijo. Načeloma se tega ne zavedamo vse, dokler nam enostavna ali strokovna merjenja, ne pokažejo dejstva. Zavedanje, da nekaj delamo narobe, je prva popotnica do dobrega zdravja in zdrave prehrane. Nadalje se moramo zavedati nekaj preprostih dejstev. Vsaka oseba ima svoje točno določene potrebe po hrani. Kar pomeni, da se optimalna količina od osebe do osebe razlikuje. Pomembno je zavedanje optimalne telesne teže ter posebnosti posameznika. Merljive lastnosti osebe, so lahko povprečje oseb z enako starostjo, enakega spola in številni drugih lastnosti, ki omogočajo primerljivost. Na drugi strani pa so posebnosti. Kar pomeni, da lahko v laksnostih te osebe odstopajo od povprečja v obe smeri. Torej imamo določene lastnosti več ali imamo določene lastnosti manj.

Najboljši znak pa je naše počutje. Pri tem je seveda potrebno znati prisluhniti svojemu organizmu, ter preko izkušenj ugotoviti, kaj nam koristi in kaj nam škodi. Velikokrat je to težko storiti, saj nas občutki velikokrat prevarajo. Sami se počutimo dobro, vendar merjenja prikazujejo drugačno sliko. Zato je v tem primerih treba verjeti merjenjem ter se skladno z informacijami ravnati v prihodnosti. Kar pomeni številne aktivnosti v prid sprememb na bolje. Boleče grlo je odgovornost zdravega življenja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar