sreda, 16. december 2015

Slab spanec, pogosta težava

Slab spanec je pogosta težava . Pogosta težava je slab spanec, ker prizadene večje število ljudi. Osebe, ki prizadene slab spanec, imajo različne težave. V veliki meri se težave lahko ločijo po tem, kako slab spanec osebo prizadene. Znana so nekatere tipične značilnosti, ki so za slab spanec pogoste. Pri odpravljanju težav je moč veliko storiti že pred samim nastankom. Mnogi so s spremembami dosegli učinkovito odpravo težav, katere povzroča slab spanec.



Ker je človeški organizem osnova vsake spremembe je potrebno njegovo sposobnost vzdrževati ter po potrebi krepiti. Del pa obsega tudi aktivnosti, katerih namen je, preprečitev težav. V tem primeru je preprečitev težav lahko tako odlična, da organizem sploh ni potrebno obremenjevati. Zdravo življenje je pri tem ključnega pomena. Za zdravo življenje je značilno razmišljanje, zavedanje in aktivnost človeka. Človek razmišlja o težavah predno nastanejo. Gre za napredno razmišljanje. Ob tem se lahko iz lastnih ali tujih izkušenj zaveda, kakšne težave lahko nastanejo z nezdravim načinom življenja in ravnanja. Ter to preprečuje z zdravim načinom življenja in ravnanje. Zavedanje je pri tem pomembno. Premagati mora človeške želje, ki so velikokrat huda preizkušnja. Največkrat gre za želje, katere se zdijo na prvi pogled težko premagljive. Vendar nam pri tem pomaga prav zavedanje negativnih posledic. V primeru, da bomo na odločanje postavili na eni strani želje, na drugi njihove negativne posledice, odločitev ne bo težka. Aktivnost zdravega življenja pa vključuje konkretna dejanja, katerih cilj je, da se negativne posledice odpravijo pred nastankom.

To pomeni, da vztrajamo v aktivnostih, ki nimajo negativnih posledic ali odpravljajo negativne posledice. Možnosti za to je veliko, pomembno pa je biti pri tem motiviran. Želje so velikokrat huda preizkušnja, zato mnogi klonejo, ter se posledično soočijo z negativnimi posledicami. Motivacija mora ravnati obratno, odvrniti osebo od sebi negativnega delovanja. Slab spanec lahko odpravljamo na številne dostopne in enostavne načine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar