sobota, 26. december 2015

Zdrava prehrana je dosegljiva

Zdrava prehrana je lahko dosegljiva . Zavedati se je zgolj potrebno, da zdrava prehrana v naši deželi obstaja. Za obstoj ima zdrava prehrana kot prvo na voljo vse ustrezne sestavine. Pridelava hrane pri nas v nekaterih primerih poteka na ekološki in zdrav način. Najbolj je zdrava prehrana znana vsem pridelovalcem. Imamo pa tudi osebe, ki jim je zdrava prehrana znana že od časa otroštva. Kaj je zdrava prehrana so jih naučili njihovi starši, sami pa prenašajo to zanje na mlajši rod.

 S tem je mogoče računati, da se bo tudi v prihodnosti ohranilo področje zdrave prehrane. Ljudje, ki imajo to vedenje se ne bodo pustili preslepiti z raznimi sporočili iz različnih medijev. Vedo kaj je zdravo in vedo kako se hrano prideluje. Zato jo znajo tudi ocenit. Vse, kar jim ni zdravo in kar ne koristi organizmu , bodo enostavno zavrnili. V nasprotnem primeru pa si bodo takšno hrano zaželeli. Ter jo bodo znali ceniti. Ostala populacija se bo morala na pojem zdrava hrana tako ali drugače navaditi. Ker je pri nas oddaljenost med kraji in pokrajinami majhna, to pomeni, da nam je zdrava hrana dostopna. Prijetno s koristnim lahko opravimo izlet, na katerem si poleg zalog omislimo tudi učno uro o pridelavi zdrave hrane. Seveda se pojma zdrava hrana ne bomo naučili čez noč. Enako se pojma zdrava hrana pridelovalci zdrave hrane niso naučili čez noč.


Ter tudi vsi, ki so svoje znanje o zdravi hrani najprej prejeli od staršev in kasneje prenesli ali prenašajo na mlajše rodove vedo, da je učenje zahtevno in dolgotrajno. Pomeni pa vsaka učna ura korak bližje spoznanju in vedenju o pojmu zdrava prehrana. Ker je zdrava prehrana na dosegu roke se jo velja oprijeti, če seveda želimo imeti koristne učinke. Drugih načinov in raznih izhodov praktično ni. Zdrava prehrana je lahko prijetna učna ura.

Ni komentarjev:

Objavite komentar