nedelja, 3. januar 2016

Sladkorna bolezen dieta, presnovne težave

Sladkorna bolezen dieta lajša osebne presnovne težave . Osebam, katerim je predpisana sladkorna bolezen dieta, imajo težave s presnovo. Presnovna bolezen se kaže v povišani ravni glukoze v krvi. Ta nastane zaradi pomanjkanja inzulina. V tem primeru inzulina ni ali pa ga ni dovolj. Poznamo dva tipa bolezni. Obstaja sladkorna bolezen tipa ena in tipa dva. Prvi tip bolezni nastane največkrat v otroštvu ali mladosti.



Zgornja meja pa je starost štirideset let. Pri tej bolezni se na avtoimunski ali virusni osnovi zgodi uničenje otočkov celic v trebušni slinavki. Slednji proizvajajo inzulin. V tem primeru govorimo o popolnem pomanjkanju lastnega inzulina. Bolniki ga nadomeščajo z injiciranjem inzulina ter prehrano in fizično aktivnostjo. Druga oblika bolezni se razvije po štiridesetem letu starosti. Najpogostejši vzrok je neuravnotežena in nepravilna prehrana ter pomanjkanje telesne aktivnosti. V tem primeru sladkorna bolezen dieta zahteva količinsko in kakovostno prehrano ter povečano telesno aktivnost. Prerana, ki jo zahteva sladkorna bolezen dieta ima namen vzpostavit ravnovesje v človeškem organizmu. Poleg tega pa sladkorna bolezen dieta z povečano telesno aktivnostjo, želi iz telesa odstraniti maščobe. Te se kot odvečna prehrana v procesu prebave naloži kot energijsko rezervo. Posledice, katere sladkorna bolezen dieta namerava odpraviti so lahko izrazito negativne. Vendar odvisne od človeka do človeka. Gre predvsem za selekcionirano obravnavanje negativnih lastnosti. Nekaterim največji minus predstavlja izgled, drugim pa so negativne lastnosti bolj kompleksen problem. Zavedati se je potrebno, da se negativne posledice najbolje odpravljajo postopoma ter preidejo postopoma v zdrav način življenja.

Tako bomo odvečno telesno težo v prvih dneh diete ali podobnih aktivnostih z namenom zmanjševanja telesne teže, izgubili v večjem odstotku kot kasneje. Zato v kasnejših obdobjih zmanjševanje telesne teže ne smemo razumeti kot neučinkovito, ampak kot postopen in dolgotrajen proces. Pri katerem so lahko pozitivni učinki komaj zaznavni. Sladkorna bolezen dieta je v mnogih primerih sodobna aktivnost.

http://enemon.si/prehrana-in-zdravje/sladkorna-bolezen-ali-diabetes-razvoj-bolezni/

Ni komentarjev:

Objavite komentar