sreda, 13. januar 2016

Vino, alkoholna pijača

Vino je alkoholna pijača . Nastane kot rezultat alkoholnega vrenja grozdnega soka. Z drugo besedo grozdni sok imenujemo tudi mošt. V naši deželi je vino razširjeno, tako z vidika porabe kot tudi proizvodnje. Slika porabe in proizvodnje se je minulem obdobju spremenila. Danes se pije bolj kakovostno vino, prav tako je poudarek na kakovosti prisoten pri proizvodnji. V primernih količinah je vino lahko smatrano kot zdravilo oziroma snov, ki človeku prinaša koristne lastnosti. Primernost količine je odvisna od človeka do človeka.



Človek, ki redno uživa vino v zmernih količinah ima boljšo prebavo ter številne druge koristi. Poleg tega vino lahko človeku škoduje, če ga pije v prevelikih količinah. Govorimo o odvisnosti. Katero je potrebno zdraviti, sicer pride do številni negativnih posledic. Pri škodljivih posledicah ni usodna le količina, do negativnih posledic lahko privede tudi pitje nekakovostnega vina. Zato je potrebno ločiti med kakovostnim in manj kakovostnim vinom. Ker Slovenija velja za vinorodno deželo imamo na tem področju veliko izkušenj. Ter hkrati tudi priložnosti, da se naučimo ločiti kakovostno vino od nekakovostnega. In se s kakovostnim vinom tudi oskrbimo, če je to naša želja in zahteva. Priložnosti za pitje vina so različne. V največ primerih gre za družabne dogodke ali prehrano. Družabni dogodki so zelo različne sorte, temu primerna je tudi izbira vina. Poleg tega je izbira vina za družabne dogodke ali prehrano zelo osebna zadeva. Nekaterim je pomembna blagovna znamka, drugim je pomembna vsebina in kakovost, tretji dajejo prednost nekim čisto osebno izbranim lastnostim. Blagovna znamka pomeni tako prednosti, kot tudi slabosti v primerjavi z drugimi lastnostmi. Če želimo osebo obdariti je blagovna znamka prednost.

Ker s tem poudarimo, da osebo cenimo. Slaba lastnost blagovne znamke je, da ima točno določene lastnosti. Ki lahko vsem osebam niso povšeči. Vino je v primernih količinah zdravilo, v neprimernih količinah pa pravo nasprotje zdravila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar