četrtek, 25. februar 2016

Čevlji, izberimo dobro

Čevlji nudijo dobro izbiro lastnosti po meri in okusu kupca. Dobro izbrani čevlji so porok za odlične izkušnje kupca . Največkrat se pod izbrati dobro skriva nešteto lastnosti, ki jih kupec med vsemi ponujenimi lastnostmi izbere. V prvi vrsti so to tehnične lastnosti. Te lastnosti sodijo med najpomembnejše, saj brez njih izkušnje kupca ne morejo biti dobre. Gre za primernost fizičnim lastnostim kupca, kot so dolžina stopal ter širina in višina golenice.



V primeru, da čevlji tem lastnostim ustrezajo, je izbira in posledično izkušnja dobra. Obratno pa se lahko pojavijo številne težave. Izbira je zato ne le zahtevna, ampak tudi odgovorna. Ker v primeru slabe izbire sami sebi povzročimo izgubo ter si povzročamo škodo zdravju. Težave povezane z napačno izbranimi čevlji niso redke. Napake so številne in raznolike. Nekateri z željo po estetiki ali kakšni drugi lastnosti, žrtvujejo individualno primerne lastnosti. Posledice so lahko različne, najbolj zgrešeno pa je to žrtvovanje zaradi dejstva, da bomo v primeru težjih posledic primorani nositi drugo obutev. Torej je bila korist za žrtev zelo majhna oziroma kratkotrajna. Na tehnične lastnosti je treba poleg tega biti pozoren. Oznake nam omogočajo, da ji prepoznamo. Vendar prihaja do razlik. Večina obutve ustreza tem oznakam, večinoma na ta način dobimo ustrezno obutev. Nadejo pa se izjeme, ki iz različnih razlogov označujejo enake lastnosti drugače. Poleg tega vsak proizvajalec proizvodnjo oblikuje po svojih načelih, glede na konkurenco pa velikokrat drugačnih načelih.

Zato nam določeni čevlji bolj ustrezajo kot drugi. Poleg tehničnih in specifičnih lastnosti, so zelo pomembne tudi estetske. Te največkrat dajo piko na I nakupu ter kasneje dobri izkušnji kupca. Kot pomemben sestavni del garderobe lahko čevlji s svojimi estetskimi lastnostmi nudijo možnost izražanja zelo različnih učinkov. Izbira je seveda prepuščena kupcu, ki lahko s tem na okolico različno vpliva. Čevlji so nepogrešljiv del garderobe vsakega človeka.

Ni komentarjev:

Objavite komentar