nedelja, 28. februar 2016

Pomirjanje, uredimo življenje

Pomirjanje nam pomaga, da uredimo življenje in osebne življenjske navade. Vsako življenje je zgodba zase. Posameznik jo napiše tako, kot mu velevajo možnosti in danosti. Možnosti prinaša okolica, danosti pa so njegova edinstvena lastnost. Vse skupaj narekuje življenjski ritem , ki je bolj ali manj edinstven. V nekaterih delih je življenjski ritem podoben, enak ali prilagojen večji ali manjši skupini oseb.



Združujejo jih različni dejavniki. Za zdravo življenje je pomembno, da je življenjski ritem predvsem v profesionalnih aktivnostih, uravnovešen s sposobnostmi. Vsako dolgotrajno prekoračenje ima lahko različne negativne posledice. Zavedanje zdravega in optimalnega ritma se med drugim odraža v intenzivnosti, trajanju in razporeditvi aktivnosti. Že pred davnimi stoletji so za časovne enote izbrati tiste, ki omogočajo idealno razporeditev. Zato nima smisla iskati izgovore, za opravičevanje nepravilne razporeditve. Nadalje se pri organiziranju aktivnostmi odločimo za optimalno intenzivnost in trajanje. Ker mnogim to povzroča težave, lahko rešitev pomeni pomirjanje. Aktivnost izvedemo z manj intenzivnosti, trajanje pa ne bo nujno daljše. Ko se človek umiri, bodo aktivnosti same od sebe stekle bolje. Učinki, ki jih prinaša pomirjanje so znani in preverjeni. Predvsem pa ne glede na izvedbo, praktično enaki. Zato je vsako pomirjanje koristno, ne glede na izvedbo. Vsaka oseba ima svoje značilnosti, v vsakdanjiku so mu točno določene stvari všeč in mu določene stvari niso všeč. Nekatere pomirja glasba, druge sprehod, tretje hobi, obstaja pa pomirjanje še na številne druge načine. Spoznamo jih lahko preko raznih sodobnih virov informiranja ali preko raznih drugih virov. V primerih, ko nimamo svojih oziroma želimo spremembo.

Tako se lahko še bolj prepričamo o tem, kakšne različne učinke lahko pomirjanje prinaša. Med vsemi viri, ki so na razpolago je najbolje izbrati kakovostne in neodvisne vire. Koristni so tudi nasveti zaupanja vrednih oseb, ki nam jih podajo neposredno. In nimajo v ozadju razne bolj ali manj prikrite interese. Pomirjanje je učinkovita sprostitev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar