torek, 16. februar 2016

Izbira pravih notranjih vrat

Čudovita notranja vrata so ena tistih stvari, ki dodajo ogromno k slogu vašega doma. Ker seveda na vrata v najemniškem stanovanju nimamo vpliva pa je toliko bolj pomembno, da smo na njih pozorni, če opremljamo prav svoje stanovanje.

Ponavadi izbiramo leva oz. desna notranja vrata a se lahko v primeru večje odprtine odločimo tudi za dvojna vrata. Ko se odločamo za nakup bodimo pozorni na to, da se vrata ne odpirajo v hodnik ampak vedno v prostor.



Prav tako pa dostikrat nastane večja odprtina med kuhinjo in dnevno sobo. Če želimo ta dva dela občasno ločiti se lahko odločimo za drsna vrata po meri, tako da nam jih izdelajo čisto po naših željah in da ne izstopajo preveč, ko so večinoma časa potisnjena odprta ob steno.

Obstajajo tudi različni materiali vrat. Masivni les je premeren za vhodna vrata ali pa takrat, ko imamo po stanovanju visoke in široke odprtine za montažo vrat. MDF je material, ki je najpogosteje uporabljen pri notranjih vratih. Tako imenovan inženirski produkt je zelo stabilen in se ne širi in krči kot navaden les. Če ste se odločili za cenejšo varianto vrat je možno, da so sestavljena iz kompositnega materiala ob robovih in zunaj, medtem ko so znotraj prazna. Takšna vrata zelo prepuščajo tako toploto kot tudi zvok. Med cenejšo različico vrat spadajo tudi vrata, ki so sestavljena iz enakih materialov kot votla vrata, le da ta na sredini vsebujejo izolacijo iz volne.


Poleg lesa in lesu podobnih materialov, pa se pri izbiri notranjih vrat lahko odločimo tudi za kovinska ali steklena vrata. Izbira mizarstva v Sloveniji ne bo težka, sam se obrnem na mizarstvo Peternelj. Njihovo spletno stran najdete na tem naslovu http://www.mizarstvopeternelj.si. Za sodelovanje z njimi sem se odločil na podlagi nasveta prijatelja in mi še danes ni žal.

Ni komentarjev:

Objavite komentar