četrtek, 14. julij 2016

Facebook oglaševanje ni zgolj oglasni prostor

Facebook oglaševanje ni le oglasni prostor , ampak je veliko več. Pod pojmom oglaševanje si veliko ljudi predstavlja odmerjen prostor na mediju z oglasom oziroma oglasno vsebino. V sodobnem času to velikokrat ni več dovolj, saj so facebook oglaševanje in drugi sodobni oglaševalski prijemi, naredili in ponudili krak naprej. Naročnik oglasa tako dobi tudi številne odzive in povratne informacije na sodoben način.



Povratne informacije niso nič novega, obstajale so tudi pri klasičnem oglaševanju, spremenil se je način njihove dostave. Z njimi je naročnik oglasa preprosto povedano spoznal kaj mora storiti prihodnosti. Razlika, ki jo prinaša facebook oglaševanje je v tem, da ima v povratni informaciji večjo dodano vrednost. Ob prodaji pridobi tudi informacijo o kupcu, ki jo lahko v prihodnosti s pridom izkoristi. Vse kar mora storiti je, da mu sporoči svoje aktivnosti v prihodnosti. Mora pa facebook oglaševanje v tem primeru izbrati primeren način. Kupci so danes zaradi bistveno večje ponudbe in njene bistveno večje dostopnosti postali razvajeni. Pri klasičnih načinih trženja je bilo ponudbe manj, bila je manj dostopna, zato so bili tudi kupci pri izbir omejeni. Danes je to preteklost, facebook oglaševanje tekmuje s konkurenco, tako kot naročnik in vsi ostali udeleženci na trgu. Ima pa prav bolj aktivno tekmovanje s konkurenco svoje prednosti, potrebno jih je zgolj spoznati in izkoristiti. Največ jih dobimo v izvirnosti in posebnosti.

To pa omogoča med drugim prepoznati tudi facebook oglaševanje. V primer, da se ponudba odloči za izvirnost ima prednost prvega ponudnika. Kar pomeni, da lahko računa na večji dobiček, ker na trgu praktično nima konkurence v času lansiranja. Obstaja pa seveda tudi tveganje, saj brez tveganja dobička ni. Ponudba mora biti dovolj izvirna, da bo preusmerila zanimanje določenega kroga kupcev. Kot pogoj pa je, da za izvirno ponudbo izvejo. Facebook oglaševanje je možnost izrednih učinkov oglaševanja, če izkoristimo vse danosti.

http://red-orbit.si/storitve/facebook-oglasevanje

nedelja, 10. julij 2016

Skladi, premoženje naložbenikov

Skladi združujejo premoženje naložbenikov . Naložbeniki lahko izbirajo obvezniške in delniške, obstajajo pa tudi drugačni skladi. Tak primer so mešane alternative. Predstavljajo jih skladi, ki so sestavljeni iz tako obvezniških kot delniških skladov. Razlike, med njimi so znane že iz osnovnih značilnosti premoženja, torej delnic in obveznic.



Obveznice načeloma veljajo kot investicije, ki imajo nizko tveganje , delnice obratno prinašajo večje tvegane. Obratno je z donosom, večji donos je možen pri delnicah. Odločitev bo že z nekaj osnovnimi značilnostmi hkrati preprosta in dobra. Dobro pa je imeti tudi nekaj občutka za investicije. Velikokrat slišimo v pogovorih, da imajo osebe ta občutek prirojen, vendar je ta informacija le deloma točna. Tako kot druge stvari v vsakdanjiku se tudi skladi iz dneva v dan spreminjajo. Spremembe v enem dnevu za mnoge niso pomembne, če ne gre za izredne primere. Večje spremembe je mogoče opaziti na daljše časovno obdobje. Takrat lahko ocenimo ali skladi prinašajo dobiček, so varni ali izpolnjujejo pričakovanja investitorja. S spremljanjem teh sprememb pridobimo znanje, kar pa ne moremo imenovati prirojeno. Znanje pridobivamo celo življenje, prirojeno imamo kvečjemu lažje in boljše procesiranje informacij v znanje. Zato je potrebno vedeti, da skladi prinašajo največ tistim, ki največ vložijo. To ne pomeni zgolj sredstva, ampak tudi znanje ter razne aktivnosti. Znanje je posebej koristno, če gre za področje financ, koristne so tudi izkušnje.

Za tako znanje kot tudi izkušnje pa ne moremo reči, da smo jih pridobili o rojstvu, ampak smo jih postopoma pridobivali. Zato tudi ne moremo govori o občutku za investicije, kot daru, ki smo ga dobili z rojstvom, ampak rezultatu našega dela. Lahko pa govorimo o občutku, kot osebni lastnosti, ki koristi splošno tudi pri drugih aktivnostih. Nekdo tako bolj tvega kot je pripravljen tvegati drugi. Skladi so lahko na enak način dobro sprejeti, če zaupamo iz življenjskih izkušenj pridobljenim občutkom.

http://varcevalnica.alta.si/zakaj-varcevanje-v-skladih

petek, 8. julij 2016

Digitalno oglaševanje, klasika prihodnosti

Digitalno oglaševanje je klasika prihodnosti . Digitalna tehnologija je uveljavljena že dovolj časa, da ji lahko rečemo klasika. Hkrati pa digitalno oglaševanje, ki temelji na njej, ponuja za prihodnost številne sodobne in napredne rešitve . Pojem digital je bilo včasih čudo tehnike, pojavil pa se je na raznih napravah pred več desetletji.

https://www.red-orbit.si/storitve/google-adwords

Če pogledamo takratno tehniko in sposobnosti je bilo vse skupaj zelo primitivno. Vendar za takratne čase pomembna sprememba in v marsičem izboljšanje obstoječih praks. Lahko bi rekli, da je digitalno oglaševanje živ dokaz napredka skromnih začetkov. Hkrati pa je možno ugotoviti podobno, kot za prve načine uporabe te tehnologije. Vse, kar poznamo danes bo kot sodobno bo jutri primitivno in zastarelo. Pri tem digitalno oglaševanje ni izjema. Dovolj je, da si pogledamo prve izvedbe in jih primerjamo z današnjim. Mnogim se zdi današnja, aktualna izvedba, kot v pogovorih velikokrat slišimo, prava barvna televizija glede na preteklost. Vendar se je potrebno zavedati, da bo enako zastarela v prihodnosti današnja sodobna izvedba. Po čisto logičnem in predvidljivem procesu. Edina razlika je v tem, da bo po pričakovanjih aktualno digitalno oglaševanje dobilo sodobnejše izvedbe prej. Ker razvoj poteka hitreje tudi na vseh področjih, ki spremembe omogočajo. Prednosti so danes, podobno kot razvoj, vedno bolj izrazite. Od primera do primera prakse se seveda razlikujejo, največ koristi imajo v socialno najbolj naprednih družbah. V tem primeru je digitalno oglaševanje povezano z koristjo uporabnika.

Koristi za uporabnika so različne, predvsem pa so bolj ali manj posredne, učinke lahko vnovči prej ali kasneje. Kot vedno in povsod, pa so prisotne tudi negativne lastnosti. Pravica do učnika velikokrat ni samoumevna, ampak posledica določene zahtevane aktivnosti. Nekateri to razumejo kot poseganje v zasebnost, zato temu primerno izvedejo določene ukrepe, ki pa velikokrat ne koristijo nikomur. Digitalno oglaševanje je enostaven način sporočanja vsebin potencialnim kupcem izdelkov ali storitev.