nedelja, 30. april 2017

Savna za dva, pozitivna sprememba učinkov

Savna za dva je lahko pozitivna sprememba učinkov.

Parna savna za enega, dva ali več oseb je nasprotje klasične savne ter nudi temu primerno drugače učinkovite učinke. Klasična izvedba ima v prostoru visoko temperaturo ter nizko vlažnost, parna izvedba pa nasprotno visoko vlažnost ter nižjo temperaturo. S tem lahko parna savna za posameznika, dva ali več oseb prinaša druge pozitivne učinke. Odlično učinkuje na dihala, učinek je mogoče pospešiti z zelišči in eteričnimi olji. Učinek je podoben, kot pri vsem znanem inhaliranju s posebno posodo. Pri vdihavanju pare iz mešanice vode in eteričnih olj, se začnejo sproščati dihala, odprejo se dihalne poti, počutimo se bolj sproščene. Parna savna za enega, dva ali več oseb tudi pripomore k boljšemu čiščenju kože. Učinkovanje pare na telo povzroča odprtje kožnih por. S tem se koža čisti ter prenavlja. Prenovljeno kožo čutimo pod prsti, saj postane bolj nežna in gladka. Parna savna za osebo, dva ali več oseb se največkrat uporablja do petnajst minut, sledi prhanje z vodo. ima pa omejitve, za razliko od nekaterih drugih izvedb ne koristi oziroma ni priporočljiva osebam z nekaterimi zdravstvenimi težavami. Parna savna za dva ima omejitve predvsem za osebe, ki trpijo za kroničnimi boleznimi, virusnimi in infekcijskimi boleznimi ter osebe z boleznimi srca in ožilja. Pred vsakim savnanjem je dobro povprašati o koristih ter hkrati povedati za svoje omejitve. Pri tem nam ne sme biti nerodno, saj nismo niti prvi in niti zadnji s težavami. V savnah term Zreče je osebje o učinkovanju na zdravje poučeno in izobraženo, ima pa tudi izkušnje. Z različnimi obiskovalci se srečujejo iz dneva v dan, zato lahko mirne volje karkoli povemo s preprostimi besedami. Osebje jih je že nič kolikokrat slišalo, zato bo temu primerno vedelo kakšni so naši cilji in morebitne omejitve.

Savna za dva je mnogim prijetna izkušnja.

Razvajanje v savni za dva



torek, 18. april 2017

Odstranjevanje znamenj zahteva strokoven pristop

Odstranjevanje znamenj naj opravi strokovna oseba, samostojno odstranjevanje je lahko zelo nevarno.

Za odstranjevanje znamenj so v uporabi različni pristopi, kot so kemični piling, depigmentacijska sredstva ter readiofrekvenčna metoda. Znamenja so od primera do primera različna, skupna za odstranjevanje znamenj je njihova moteča prisotnost. Najpogosteje se na dermatologe obrnejo ljudje, ki imajo znamenja na rokah, obrazu ter raznih drugih delih kože. V vseh primerih odstranjevanje znamenj ni možno, o tem presodi strokoven pregled. Znamenja se razlikujejo po mehanizmu in vzroku nastanka ter po globini. Z dematoskopijo se ugotovi vse značilnosti primera ter predlaga najprimernejši način za odstranjevanje znamenj. V nekaterih primerih koristi že uporaba belilnih sredstev, edina pomanjkljivost je razmeroma počasno odstranjevanje. Takšno odstranjevanje znamenj lahko traja od nekaj tednov do mesecev. Kemični piling je način odstranjevanja z različnimi kislinami in različnimi koncentracijami kislin. Z pravilno izbiro kisline in koncentracije se doseže učinek na ugotovljeni globini kože. Radiofrekvenčno odstranjevanje znamenj je sodobna metoda, ki s pomočjo delovanja električnega toka omogoča natančno odstranjevanje. Praktično odstranjevanje znamenj na radiofrekvenčni način opravi preko zanke, s katero delujemo na izbrano mesto. Obstajajo tudi nekatere naravne metode, ki so v uporabi že stoletja ter razmeroma malo splošno znana. Za odstranjevanje znamenj se uporablja nekatera naravna sredstva, ki pa velikokrat niso strokovno preizkušena. Zato moramo biti pri uporabi takih naravnih sredstvih previdni pri izbiri in njihovi uporabi. Vsekakor pa je priporočljivo, da je pred posegom opravljen strokovni pregled. Splošen pregled lahko opravi že osebni zdravnik, bolj natančnega in strokovnega pa dermatolog. Nikakor pa ne smemo odstranjevanje znamenj jemati preveč lahkomiselno, kot bi se odločili za striženj nohtov ali kakšen podobno enostaven poseg. Znamenja na koži imajo zelo različne razloge in značilnosti, ki jih je potrebno poznati.

Odstranjevanje znamenj niso enako odstranjevanju krast in drugih rane, katere lahko preprosto izginejo že z umivanjem ali drugimi enostavnimi pristopi.

Odstranjevanje znamenj za zdravo kožo

ponedeljek, 10. april 2017

Zdravo hujšanje naj bo zdravo in razumsko

Zdravo hujšanje naj bo trezno razmišljanje o dejavnikih.

Pogosto je zdravo hujšanje modni trend, zgledovanje po vzornikih ter ima razne druge podobne motivacije. Trezno razmišljanje v tem primeru ocenjuje, kakšne so podobnosti in razlike. Modni trendi lahko narekujejo določene okvire, ki pa niso nujno zdravi in primerni za vsako osebo. Mlajše in mladoletne osebe imajo drugačne značilnosti kot osebe srednjih let. Telesne posebnosti mora podobno zdravo hujšanje upoštevati, če želi pozitivno vplivati na spremembe. Načeloma si za vzornike jemljemo osebe, ki so v javnosti znane in pogosto izpostavljene. Vendar so te osebe lahko za nas neprimeren zgled, saj gre za neprimerljive lastnosti. Veliko bolje je, če postane zdravo hujšanje oseba iz naše bližine s primerljivimi lastnostmi. To so lahko osebe naše generacije, s podobnimi fizičnimi lastnostmi ter drugimi primerljivimi lastnostmi. Velikokrat ni težko najti osebe v naši bližini, ki postanejo referenca za zdravo hujšanje. Vsak pozna kakšen primer osebe, katera je v razmeroma kratkem času svojo telesno težo postavila v optimalne okvire. Njeni nasveti so prav tako koristni, velikokrat gre za drobne in pomembne informacije. Spremembe so možne na področju prehrane, gibanja, izogibanja stresu in podobnim negativnim vplivom ter razna druga področja. Prehrano mnogi izboljšujejo že z bolj modrim razporejanjem obrokov. Praktično to pomeni, da je zdravo hujšanje urejanje obrokov skladno s potrebami. Optimalno je dnevno količino hrane razdeliti na več manjših obrokov, pomembo pa je tudi količino in kakovost prilagoditi osebnim potrebam. Obilen zajtrk zjutraj je dobra navada za vse, ki imajo klasičen urnik. Osebe, ki delajo v drugačnem urniku, morajo njemu primerno prilagoditi svoje količine hrane in kakovost hrane. Popoldanska izmena zahteva drugačen urnik prehranjevanja, posebno če je v dopoldanskem času zdravo hujšanje narekovalo telesno aktivnost. S treznim razmišljanjem bomo brez težav sposobni samostojno prilagoditi hujšanje svojim potrebam.

Zdravo hujšanje mora biti osebi pisano na kožo zmanjševanje telesne teže in obsega.

Zdravo hujšanje in aktivnost

ponedeljek, 3. april 2017

Smučanje 2017, slovenski veliki smučarski centri

Smučanje 2017 v Sloveniji je idilično, saj je Slovenija smučarska dežela . V Sloveniji je smučanje 2017 mogoče na smučarskih centrih treh razredov. Velika smučišča so tista, ki nudijo smučarjem od štirideset do dvanajst kilometrov smučarskih prog. Srednje veliki smučarski centri so smučišča, katera nudijo med deset in tremi kilometri prog, manjši pa s skupno manj kot tremi kilometri prog. Največ obiskovalcev zanima smučanje 2017 na velikih smučiščih, najdemo jih na območju Pohorja, Julijcev ter alpskega predgorja. Največje smučišče je Mariborsko Pohorje, ki se nahaja na območju občin Maribor in Ruše. Skupno ponuja Mariborsko Pohorje štirideset kilometrov prog. Na zahodu Slovenij je možno ednino slovensko visokogorsko smučanje 2017. Smučišče Kanin ima proge na nadmorski višini preko dva tisoč metrov, njegova posebnost pa je tudi povezanost s sosednjim italijanskim smučiščem Sella Nevea. Nahaja se v občini Bovec, nudi skupno trideset kilometrov prog. Za obiskovalce iz Slovenije in tujine je možno na smučišče pristopiti preko dveh izhodišč: slovensko v kraju Bovec ter italijansko na prelazu Sella Nevea. Najbližje prestolnici je smučišče Krvavec, s svojo osrednjo lego je idealno za smučanje 2017 smučarjev iz vseh koncev dežele ter seveda tudi tujine. Skupno nudi Krvavec trideset kilometrov prog, nahaja se v občini Cerklje na Gorenjskem. Kranjska Gora nudi smučanje 2017 na dvajsetih kilometrih prog, nahaja se v bližini tromeje Slovenije, Avstrije in Italije. Osemnajst kilometrov prog pa imata smučišči Vogel in Cerkno. Vogel ponuja smučanje 2017 v bližini Bohinjskega jezera, Cerkno pa na meji med Gorenjsko in Primorsko. Rogla ima trinajst kilometrov prog, smučišča se nahajajo na območju Pohorja. Golte in Stari Vrh pa dvanajst kilometrov prog. Smučarski center Golte se nahaja na vzhodnem obrobju Kamniško Savinjskih Alp, Stari vrh pa je vzpetina v Škofjeloškem hribovju med Poljansko in Selško dolino. Smučanje 2017 v velikih smučarskih centrih ponuja zelo široko paleto možnih aktivnosti.

Dodatno

Smučanje 2017