sobota, 14. oktober 2017

Mariborsko Pohorje lahko bolje spoznamo preko kamere

Mariborsko Pohorje na spletu v živo prikazujejo stacionarne kamere na izbranih mestih. Izbrana mesta Mariborsko Pohorje prikazujejo v najbolj reprezentativnih delih preko kamere.

Sliko je mogoče sprejemati preko spleta oziroma spletnih strani, dogajanje je vedno zanimivo. Spletne strani prikazujejo naravo, vreme, pohodnike, ljudi, ki posedajo na klopcah, se razgledujejo ter številne druge zanimive prizore. Ogled je mogoč preko vseh naprav, ki omogočajo ogled zajete slike preko povezanosti s svetovnim spletnim omrežjem. Pogosto so ogledane slike, ki jih zajamejo kamere tudi začetek izleta na Mariborsko Pohorje. Ker imamo možnost ogleda vremenskih razmer ter pridobivanja različnih drugih informacij je nesmiselno hoditi v naravo pretirano opremljen in otovorjen ali na drugi strani nesmiselno tvegati s premalo opreme. Dežne kaplje, obiskovalci z dežniki in drugi prizori ujeti skozi objektiv kamere je znak za razmislek o smiselnosti izleta na Mariborsko Pohorje. Kako radi imamo deževno vreme, hojo z dežnikom in podobno najbolje ve vsak sam. čisto drugačno sporočilo pa ponuja sonce ujeto v objektiv kamere, v tem primeru vremenskih razlogov za odpoved izleta na Mariborsko Pohorje ni.

  Vremenske razmere preko spleta nam dajejo dobro informacijo tudi glede opreme. Rosa na travi, jasno vreme po dežju in podobne razmere pohodnikom narekujejo izbiro nepremočljive ali vodoodporne opreme. Suho vreme na slikah, ki so jih zajele kamere, na drugi strani daje pohodnikom možnost izbire bolj lahkotne in zračne obutve ter druge opreme pred odhodom na Mariborsko Pohorje. Vreme in vremenske razmere so koristne informacije predvsem za tiste, ki nameravajo dlje časa preživeti na območju predalpskega hribovja. To so lahko pohodniki, ki želijo po dolgem in počez prehoditi Pohorje, v zimskem času smučarji, tudi nabiralci zelišč in gozdnih sadežev lahko s pridom izkoristijo ponujeno možnost ogleda trenutnih vremenskih razmer. Za daljše časovno obdobje se lahko prepričamo o vremenu v prihodnosti tudi preko napovedi in prognoz. Mariborsko Pohorje je moč bistveno lepše doživeti, če nam kamere omogočajo ogled aktualnih vremenskih razmer.

Ni komentarjev:

Objavite komentar