četrtek, 6. maj 2021

Strast, dizajn i inovacije

Under Armour je jednoa od popularnijih svjetskih tvrtki koja se bavi proizvodnjom sportske obuće. On je najpoznatiji po svojim izdržljivim, vodonepropusnim ruksacima koji su dizajnirani za bolju organizaciju stvari, prenošenje stvari i zaštitu istih neovisno o tome što nosite i gdje se nalazite. Osim ruksaka, Under Armour proizvodi i različitu sportsku odjeću i obuću, a njihova misija je pomoći sportašima, ali i rekreativcima da budu još i bolji, što postižu kroz strastvenost, dizajn i konstantnu potragu za inovacijama.

Brz i velik rast na tržištu

Ova američka tvrtka brzo nakon svog pokretanja, već 2015. godine, zabilježila je velik rast. Upravo je taj rast bio uzrok velikog rasta njihovih dionica i to rast od 7,3 %. Direktor tvrtke Kelvin Plank rekao je kako su za taj rast i napredak zapravo zaslužne osobe koje uopće ne rade u tvrtki njihovoj tvrtki. Najveći porast zabilježen je u idućim sektorima: • sektor opreme za golf • sektor ženske sportske opreme • sektor košarkaških dresova i tenisica Na tom uspjehu direktor Kelvin Plank zahvalio se golferu Jordanu Spiethu, primabalerini Misty Copeland i zvijezdi Golden State Warriorsa Stephenu Curryju, po mišljenju mnogih jednom od najboljih šutera u povijesti NBA-a.

Under Armour

NBA pomaže u prodaji tenisica

Klevin Plank rekao je kako su za porast prodaje Under Armour tenisica zapravo zaslužni sportaši Stephen, Misty i Jordan koji su ih naučili misliti izvan okvira, odnosno imati širu perspektivu. U tom smislu porasla je i prodaja Under Armour dresova za košarku za čiju je planetarnu promociju zaslužan Curry, i to više nego što su u očekivali. Curry je stvorio iznimno veliko zanimanje kupaca za ovaj brend. Iako tržištem košarkaških tenisica vlada Nike na čelu s promotorima Michaelom Jordanom i LeBron Jamesom koju su toj tvrtki donijeli milijun dolara, Under Armour je pak profitirao na tenisicama Curry One i pobjedi Golden State Warriorsa u finalu NBA-a. A to je ovoj tvrtki uprihodilo rast prodaje od 40 % i prihod od 154 milijuna dolara.

Ni komentarjev:

Objavite komentar