četrtek, 20. maj 2021

Dobrodošli visoki škornji najrazličnejšega videza

 

visoki-škornji

Visoki škornji se zagotovo nahajajo v prav vsaki garderobni omari prave dame, ki ve, kaj obuti, ko se odpravlja na kakšen pomembnejši gala dogodek. Sicer pa je takšna obutev v današnjem času primerna tudi za nekoliko manj formalna srečanja. Na trgu so vam namreč na voljo visoki čevlji v najrazličnejših podobah. Izbira pa je v največji meri odvisna od vašega okusa oziroma od stila oblačenja.

Nekatere predstavnice nežnejšega spola prisegajo predvsem na ožje modele visokih škornjev, spet druge na nekoliko širše. V veliki meri je izbira odvisna tudi od njihove postave. Je pa res, da če so višji škornji ali gležnarji ustrezno kombinirani z oblačili, je precej vseeno, ali je ženska nekoliko močnejše postave.

Nevtralni ali pisani škornji nad in pod kolena

Visoki škornji so lahko nameščeni nad ali pod kolena. Za obe vrsti je značilno, da postavo ženske ob pravilni kombinaciji z oblačili naredijo bolj prefinjeno in bolj elegantno. Sam splošen videz pa je ne nazadnje odvisen ne samo od modela čevlja, temveč tudi od barvnega odtenka. Najbolj iskani so visoki škornji v nevtralni barvi, še posebej črni.

Po drugi strani pa ženske, ki se rade odenejo v oblačila nevtralnih barv, najraje posegajo po nekoliko bolj drznih barvah škornjev. K črni ali beli obleki se na primer odlično podajo tudi škornji v kateri od bolj kričečih barv, kot je na primer rdeča.

Lakasti visoki škornji

Škornji so lahko narejeni iz številnih vrst materialov. Izjemne prednosti vam na primer prinašajo takšni, ki so izdelani iz usnja. V veliki meri je prav od vrste materiala odvisno, kako bo čevelj deloval navzven. Če v množici želite še posebej izstopati, potem si nadenite nekoliko višje lakaste škornje. Na trgu jih lahko najdete v številnih barvnih odtenkih oziroma kombinacijah. Zagotovo pa so najbolj uporabni črni ali pa takšni v kateri od drugih nevtralnih odtenkov.

Od materiala pa je odvisno tudi to, kako dolgo vam bodo izbrani visoki škornji sploh dobro služili. Prav tako je od tega odvisno tudi samo čiščenje in ne nazadnje tudi vzdrževanje obutve. Najpomembneje pa je, da obutev po uporabi vedno shranjujete na za to določenem mestu.