sobota, 19. marec 2016

Avstrija, smučarska odličnost

Avstrija je z eno besedo smučarska odličnost . Omogoča jo pestra ponudba, ki ne pomeni zgolj vijuganja po zasneženih strminah, ampak paket užitkov pred, med in po smučarski aktivnosti. Avstrija svojo odličnost snuje že veliko generacij, danes to pomeni, da lahko s smučišča zavijemo v restavracijo, si ogledamo tipični vsakdanjik ličnih naselji ob smučišču ter na številne načine izkusimo smučarsko odličnost v pravem pomenu te besede.



Izbrati si je mogoče praktično vse, kar si gost želi. Krajev je na pretek, izbira lahko bolj ali manj oddaljene, kraje kjer je dostop možen brez lastnega prevoza, kraje kjer lahko pride z raznimi prevoznimi sredstvi, ter kraje, kjer lahko izvede različne kombinacije prevoza. Avstrija premore preko osemsto zimsko športnih smučarskih krajev v enainsedemdesetih regijah. Izbira s tem ni končana, saj lahko izbere klasična smučišča ali ledeniška smučišča ter smučišča za začetnike. Smučanje izven urejenih prog je prav tako urejeno in organizirano. Za vse, ki želijo biti aktivni izven smučarskih prog Avstrija ponuja sankališča, drsališča, možna je nordijska hoja in številne ostale aktivnosti. V marsikaterem kraju imajo možnost aktivnosti pod streho, kar pomeni, da lahko zimskim športom dodamo dvoranske aktivnosti. Ter tako popestrimo seznam aktivnosti, omogoča pa predvsem aktivnosti takrat, ko zunanji pogoji niso najboljši. Vsak kraj je tudi sicer zgodba zase, brez dvoma vredna obiska. Avstrija je svoj turizem oblikovala postopoma ter korak za korak napredovala. Vendar je kljub napredku znala poleg modernega, ohranjati kulturno dediščino predhodnikov.

Zato njihove slikovite vasi in vaška jedra izgledajo podobno kot pred desetletji in stoletji, le da imajo za življenje vse potrebne pritikline sodobnega časa, kot so internet, brezžično povezavo in številne znake sodobnega časa. Avstrija zato sodi med najboljše ponudbe zimskih radosti, za tako dnevne obiske, kot vse, ki si želijo privoščiti počitnice z odliko. Avstrija je raj za vse, ki želijo atraktivno preživeti prosti čas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar