sreda, 23. marec 2016

Osnovno o fasadi Baumit

Odlična fasada ni le lep videz, temveč tudi ščiti pred temperaturnimi in vremenskimi vplivi. Fasada mora zgradbo uspešno zaščititi. Kombinacija uporabljenih materialov in barv odlično vpliva na videz objekta. 
Barvna karta Baumit life omogoča raznoliko in invidualno izbiro barv iz med 888 odtenkov in barv. Raznolika izbira temnejših odtenkov daje stavbam več poudarka in osebnsti, ter dovoljuje da poudarite posamezne arhitekturne detajle. Svetlejši odtenki barvne karte Baumvit dajejo fasadi občutek lahkote, čistosti in privlačnosti. Videz fasade pa ni odvisen samo od barve tudi od vrste izbranega ometa. Z izbiro drugačnih vrst ometov enake fasadne barv lahko dosežemo drugačne učinke. Brez potrebnega truda lahko tako torej poudarite dele fasade. Kombinacije različnih barv in struktur fasad daje skoraj neskončno mnogo oblikovalnih možnosti.




Baumit fasada ima veliko različnih zaključnih slojev. Baumit silikon color zunanjost zgleda kot silikon je zelo vodo neprepustna, paroprepustna, odklonilna za umazanijo. Baumit naporon color je sestavljena z vezivi ki so bila odkrita s pomočjo nanotehnologije, odlikujejo fasado baumit naporon color z visoko samočistilnimi lastnostmi, ter visoko zračnostjo. Njena gladka površina onemogoči lepljenje delcev umazanije nanjo in prav zaradi gladke površine je neprepustna in se zaradi tega na fasadi ne pojavljajo alge. 
Baumit silikat color fasadna barva ki omogoči prepustnost pare dobra je kot zaključni premaz na obnoviometov na mineralni ali silikatni osnovi. Fasadni sistem Baumit open vsak sloj je prepusten. Vodna para lahko zaradi tega neovirano prehaja skozi. Sistem Baumit open optimalno paroprepustnost, visoko toplotno in zvočno izolativnost ter nov način vgradnje. Zaradi teh lastnosti je mogoče fasado Baumit graditi tudi na problematičnih površinah.

Več o Baumit fasadi si preberite tukaj http://www.fasaderstvo-fasade.si/.

Ni komentarjev:

Objavite komentar