petek, 15. april 2016

Otroška oblačila, zahtevna izbira

Otroška oblačila so za starše odgovorna in zahtevna izbira . Izzivov, ovir in dilem, pred katere so postavljeni starši, ki kupujejo otroška oblačila je zvrhan koš. Otrok kot prvo raste in se razvija. Zato je pomembno izbrati pravo velikost, ki bo poleg aktualne primernosti omogočala tudi primerno velikost v času intenzivne rasti.



Tako ni napačno, če se kupuje dve številki ali ustrezno večja otroška oblačila. S tem imamo možnost, da jih bo otrok nosil dve sezoni ali celo več. Odvisno od starosti, otrokovih značilnosti, časa nakupa, oblačilu primernega časa uporabe in podobno. Prilagoditve so možne z nekaj ročnimi spretnostmi, če izvedba to dopušča. Za večje prilagoditve pa otroška oblačila zahtevajo mojstrsko roko. V poletnih mesecih je pomembno, da barva obleke blagodejno vpliva na otrokovo počutje. Znano je, da temnejša oblačila privlačijo vročino, svetlejša pa imajo obraten učinek. Odvisno seveda od tega za katera otroška oblačila gre. Vrhnja oblačila imajo večji vpliv, ker sonce bolj direktno sije in s tem poskrbi za temu primeren občutek. Ta oblačila nudijo največ zaščite pred negativnimi vpliv sonca, če so svetlejših barv. Hlače obratno imajo manjši vpliv, zato lahko z temnejšimi barvami poskrbimo za ustrezno in estetsko lepo kombinacijo s tem, da so vrhnja otroška oblačila svetlejših barv. S tem imamo tako estetsko kot vremenskim razmeram primerno obleko za otroka. V poletnih mesecih nikakor ni odveč pokrivalo. Kot sami vemo je za ustrezno zaščito sonca, posebno v času, ko najbolj sije, priporočljiva ustrezna zaščita glave.

Pri otrocih ni nič drugače. Včasih se je temu možno izogniti s tem, da prilagodimo termin in se na prostem gibamo v času, ko pripeka in moč sonca ni tako izrazita. Vendar velikokrat to zaradi urnika ali drugih podobnih dejavnikov ni mogoče. Otroška oblačila so izziv izbire, ki mora poskrbeti za zašito pred negativnimi vplivi iz okolja, funkcionalnost, primernost ter estetiko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar