torek, 21. november 2017

Kako je Crocs obutev postala kultna?

Crocs je po desetletju prisotnosti na trgu postala zaželena in kultna obutev. Pred desetletjem je bila obutev Crocs na sončni strani Alp bolj ali manj neznanka. Mnogi so spraševali, kaj so tisti barvni natikači, kako se obnesejo ali je smiselno toliko investirati v natikače in podobno. Posebno nerazgledani so modrovali o ceneni plastiki, Crocs obutev primerjali z cenenimi približki in podobno.

Revolucionarna iznajdba in globalna slava

Razgledane osebe so obratno znale povedat, da gre za obutev, ki se je na trgu prvič pojavila leta dva tisoč dva na Floridi. Šlo je za Ft. Lauderdale Boat Show na Floridi, kjer so kupcem prvič ponudili prvih dvesto parov Crocs obutve. Dvesto parov je takoj izginilo iz prodajnih polic, povpraševanje kupcev pa do današnjih dni še ni pojenjalo. Do današnjih dni naj bi po vsem svetu prodali preko tristo milijonov parov Crocs obutve.

Da je Crocs obutev zelo udobna poroča veliko ljudi
Crocs radi nosijo ljudje, ki veliko stojijo ali hodijo


Bolj razgledani so tudi vedeli, da je obutev mešanica za udobno hojo in dobro oporo zelo prijaznih in primernih materialov. To so pena, pluta, kavčuk in guma. Prednosti teh materialov se kaže predvsem pri dolgotrajni uporabi, cenijo jih predvsem poklici, ki morajo veliko hoditi ali stoje opravljati svoje profesionalne ali prostočasne dolžnosti. Prednost Crocs obutve so ti poklici opisovali z besedami čudežna obutev in podobno. Razlog za takšne opise se skriva v dejstvu, da so mnoge osebe z začetkom uporabe Crocs obutve prenehale boleti noge, stopala ter drugi pri dolgotrajni hoji ter stoječem položaju obremenjeni deli telesa. Na hitro pa je lahko tudi vsak ugotovil, da Crocs obutev zaradi cene in globalne priljubljenosti ni čisto navaden natikač iz cenene plastike. Kdor ceni svoja stopala, noge, kolena, kosti, vezi in sklepe tudi sicer kupuje predvsem kakovostno obutev. Orientacija jim je cena ter cenovni razred, ne branijo pa se kakšnih posebnih popustov, prodajnih ugodnosti ter raznih drugih priložnosti za ugodnejši nakup kakovostne obutve.


Ni komentarjev:

Objavite komentar