nedelja, 30. avgust 2020

Otroški škornji za sneg

Zimski čas je med malčki zelo priljubljen, saj pomeni sneg, počitnice in praznike. Idealne razmere torej za nagajive aktivnosti na prostem. Zagotovljena je zabava in smeh, a le za tiste, ki se bodo v hladne zimske dni podali z ustrezno opremo. Poleg tople bunde in nepremočljivih hlač potrebujejo malčki tudi dobro obutev. To so otroški škornji za sneg, ki so dobro pripravljeni na vse obremenitve, s katerimi se bodo soočali. Otroški škornji za sneg so sicer na voljo v različnih izvedbah, ne gre nujno za visoke škornje, ki so povsem prilagojeni za čofotanje po sveže zapadlem snegu in mrzlih lužah. Prav tako se lahko dobro obnesejo kakšni nižji nepremočljivi čevlji, ki so kot nalašč za sprehode po zasneženi pokrajini, sploh če se držimo steptanega snega. Nekateri otroški škornji za sneg so prilagojeni tudi za mnoge zimske aktivnosti, recimo sankanje, saj so bolj fleksibilni in zračni, s tem da se še vedno dobro soočajo z mrzlim snegom.

Otroški škornji za sneg so kot nalašč za zimske aktivnosti

Otroški škornji za sneg

V veliki meri so otroški škornji za sneg pripravljeni na različne zimske aktivnosti. Proizvajalci tovrstne obutve se namreč zavedajo, da otroci v zasneženi dan ne nameravajo stopiti posebej zadržano, temveč se bodo brez premisleka zapodili v snežinke in novozapadli sneg. Pri tem potrebujejo vrhunsko obutev, ki v notranjost ne bo prepustila mrzle vode ali snega. Otroški škornji za sneg so nepremočljivi in dovolj visoki, da omogočajo brezskrbno stopanje po snežni odeji. Hkrati pa morajo biti prijetni in udobni, ne le v boju proti mrazu in vlagi, temveč tudi pri gibanju. Čeprav so zime dokaj mrzle, se otroci pri igri na prostem hitro segrejejo, pri gibanju pa se v čevljih ne počutijo vedno udobno. Tako imajo otroški škornji za sneg še mnoge druge pomembne naloge, na katere ne smemo pozabiti. Oglejte si ponudbo kakovostnih otroških čevljev na Tomassport2.si.

sobota, 29. avgust 2020

Pohodne palice za rekreativne pohodnike

Pri pohodu se nadejamo prijetne izkušnje, nismo pa te tudi vedno deležni – kaj hitro se lahko zgodi, da gre na izletu kaj narobe, predvsem če se pojavijo kakšne bolečine ali celo poškodbe. Takšne zagate je torej pametno reševati že preventivno, če seveda imamo to možnost. Najlažje naredimo veliko razliko z dobro opremo, ki je ključnega pomena pri zagotavljanju varnega in prijetnega pogona. Med pomembno opremo lahko uvrstimo tudi pohodne palice, čeprav teh ne uporabljajo vsi pohodniki. Gre za dodatno opremo, ki pa je zelo priporočljiva in lahko v praksi naredi veliko razliko. Seveda je treba pohodne palice premišljeno izbrati in tudi pametno uporabljati, v tem primeru si lahko izkušnjo močno nadgradimo in se izognemo nekaterim preglavicam, tudi bolečinam in poškodbam. Pokaže se sicer tudi kakovost palic – slabše pohodne palice bodo morda celo v napoto, zaradi svoje teže bodo zahtevale nekaj več napora in bodo prej povzročile utrujenost, neustrezen oprijem pa lahko pomeni boleče dlani. Izberemo torej kakovostno opremo, s katero se tem negativnim učinkom v celoti izognemo.

Ustrezne pohodne palice


pohodne palice

Če izbiramo pohodne palice iz višjega kakovostnega ranga, se že v izhodišču izognemo nekaterim potencialnim težavam. Vseeno pa moramo biti pozorni na to, da izberemo ustrezne palice. Pretehtati moramo vse lastnosti izdelkov, med katerimi izbiramo. Čeprav so recimo zelo mikavne karbonske pohodne palice, ki prepričajo z izjemno nizko težo, moramo pri tem upoštevati, da takšne palice običajno niso zelo prilagodljive, prav tako niso posebej vzdržljive na zahtevnem terenu in ob nepazljivi uporabi. Prav tako lahko nekaj težav lahko povzročijo različni mehanizmi za zlaganje ali prilagajanje palic, ki na prvi pogled morda izgledajo zelo priročni. Nekatere pohodne palice so narejene prav za posebne namene, recimo za gorski tek ali nordijsko hojo, druge so vsestranske. Premišljeno izberemo izdelek, ki bo v kar največji meri odgovarjal pričakovanemu načinu uporabe.

sobota, 15. avgust 2020

Cepljenje proti klopu

Klopi so izredno nadležni, lahko pa tudi naravnost nevarni. Resda so male živalce tako drobne, da jih komaj opazimo, torej nam ne morejo škodovati neposredno z ugrizom, lahko pa na nas prenesejo viruse in bakterije, ki povzročajo resne okužbe. Pametno je, da se pred takšnimi neželenimi vplivi dobro zavarujemo, če je le možno s preventivo. Najbolj učinkovita preventiva je gotovo cepljenje proti klopu, če imamo v mislih virusno okužbo s klopnim meningoencefalitisom. Ta bolezen omogoča cepljenje, to pa je tudi zelo priporočljiva preventiva za tiste, ki se pogosto soočajo s klopi. Ker so klopi pri nas precej pogosti, se je pametno cepiti, če nameravamo preko poletja pogosto pohajkovati po naravi. Cepljenje proti klopu je dokaj enostavno in poceni, ni boleče in nima hudih stranskih učinkov. Je pa treba za to poskrbeti dovolj zgodaj, običajno se cepimo v zimskih mesecih in spomladi, preden nastopi sezona klopov. Razlog za to je v tem, da cepljenje proti klopu zahteva v izhodišču tri odmerke z ustreznimi časovnimi razmaki, tako da ne moremo biti takoj pripravljeni.

cepljenje proti klopu

Kako poteka cepljenje proti klopu?

Cepljenje se opravlja v zimskih mesecih oziroma spomladi. Prejeti je treba tri odmerke. Običajno se cepljenje proti klopu začne pozimi, ko prejmemo prvi odmerek. Že do drugega nato čakamo vsaj en mesec, lahko tudi do tri. Tretji odmerek pa prejmemo šele po sezoni, torej po kakšnih devetih mesecih ali po celem letu. Šele takrat je zaščita zanesljiva in se lahko brezskrbno podamo v naravo. Cepljenje proti klopu zahteva poživitveni odmerek najprej po treh letih, nato pa na pet let. Na ta način smo zaščiteni pred okužbo s klopnim meningoencefalitisom, seveda pa nas cepljenje proti klopu ne zavaruje pred okužbo z boreliozo, ki jo prenašajo bakterije. Za to bolezen poznamo druge oblike preventive, ki so na srečo lahko prav tako učinkovite.
Vse, kar želite izvedeti o boleznih, ki jih prenašajo klopi in njihovem zdravljenju, lahko najdete na spletni strani sos-klop.si.

četrtek, 13. avgust 2020

Šahovske figure naj vas spremljajo tudi na dopustu

 

Počitnikovanje z vašimi najljubšimi osebami bo še toliko atraktivnejše in zabavnejše, če boste na pot vzeli dovolj primernih sredstev za druženje. Kaj vse boste vzeli na pot, je seveda zlasti odvisno od tega, ali se boste odpravili na morje, v hribe ali kam drugam. A ne glede na to, kam vas bo popeljala pot, imejte pri sebi tudi priljubljene družabne igre. S seboj obvezno vzemite tudi lesene šahovske figure, če se boste na počitnicah družili z vsaj enim ljubiteljem šaha in seveda če šah obožujete tudi sami.

barvite šahovske figure


Strastni ljubitelji šaha imajo ponavadi pri roki nekoliko dragocenejše šahovske figure, ki so narejeni iz boljšega materiala. V takšnem primeru boste morali na figurice nekoliko bolj paziti, da jih ne izgubite. Sicer pa na počitnice lahko vzamete preprosto šah igro, ki jo lahko kupite že v skorajda vsaki malce bolje založeni prodajalni. A pravi ljubitelji šaha se zagotovo ne bodo potešili s takšno vrsto igre.

Spletni nakup kakovostnih šahovskih figur

Šahovske figure so ključni del igre šah. Za nekatere igralce je ključnega pomena tudi to, iz česa so figure za šah narejene. Povprečen in ne ravno preveč zahteven igralec šaha bo morda posegel po tistih najcenejših figuricah, ki so na primer narejene iz plastike. Zahtevnejši pa se z njimi ne bo zadovoljil.

Ne glede na to, v katero skupino šahistov se uvrščate, si lahko kakovosten šah in vse kar sodi poleg kupite v spletni prodajalni. Izbire je veliko, kupite pa tisto šahovsko igro, ki se vam najbolj dopade.

Naučite se igrati šah

Učenje šaha ni tako preprosta zadeva, kot si morda mislite. Če vas že nekaj časa mika, da bi v roke vzelo šahovske figure in se pričeli učiti pravil, potem je najbolje, da se najprej osredotočite na najosnovnejša pravila. Ta so jasno napisana tudi na spletu.

torek, 11. avgust 2020

Pantomima vas bo nasmejala do solz

 

Med vsemi družabnimi igrami velja pantomima za eno od najbolj priljubljenih. Za dobro voljo in veliko mero smeha v resnici ne potrebujete prav veliko. Igro si lahko oblikujete sami, na trgu pa so vam na voljo celo igre, ki vključujejo kartončke. Na njih so slike, ki kažejo na to, koga ali kaj morate oponašati.

Ker je na voljo precej pantomima iger, je najbolje, da pester in širok nabor preverite kar na spletu. Med ogledovanjem vsebine različnih iger s pantomimo boste hitro ugotovili, katera vam najbolj prija.

pantomima vas nasmeji


Pantomimo igrajte na vseh družabnih prireditvah zasebne narave

V času druženja s svojimi najbližjimi se večinoma najprej pogovarjamo. Ker se nismo videli kar nekaj časa, si imamo veliko za povedati. Naslednja faza druženja vključuje dobro hrano in pijačo, potem pa je že čas tudi za družabne igre, pri katerih ne sme manjkati niti pantomima.

Pantomima je najverjetneje priljubljena tudi zato, ker so pravila povsem preprosta in jasna. Ravno zato vam ni treba na dolgo in na široko razlagati pravil ter vam več časa ostane za samo igro. Je pa res, da tisti, ki kaže pantomimo, potrebuje tudi kar nekaj igralskih spretnosti in ne nazadnje kar veliko mero iznajdljivosti.

Pantomima na vlaku ali avtobusu

Pantomima je zelo priročna igra, saj jo lahko odigrate kjer koli in kadar koli. Če se z družino ali prijatelji peljete z vlakom ali z avtobusom na izlet, ki vključuje kar nekaj ur vožnje, se lahko med potjo kratkočasite s pantomimo. Zdelo se vam bo, da ste na cilj prišli celo prehitro.

 

Več o igri si lahko preberete na https://www.tojeto.info/artikel/pantomima/.