četrtek, 13. avgust 2020

Šahovske figure naj vas spremljajo tudi na dopustu

 

Počitnikovanje z vašimi najljubšimi osebami bo še toliko atraktivnejše in zabavnejše, če boste na pot vzeli dovolj primernih sredstev za druženje. Kaj vse boste vzeli na pot, je seveda zlasti odvisno od tega, ali se boste odpravili na morje, v hribe ali kam drugam. A ne glede na to, kam vas bo popeljala pot, imejte pri sebi tudi priljubljene družabne igre. S seboj obvezno vzemite tudi lesene šahovske figure, če se boste na počitnicah družili z vsaj enim ljubiteljem šaha in seveda če šah obožujete tudi sami.

barvite šahovske figure


Strastni ljubitelji šaha imajo ponavadi pri roki nekoliko dragocenejše šahovske figure, ki so narejeni iz boljšega materiala. V takšnem primeru boste morali na figurice nekoliko bolj paziti, da jih ne izgubite. Sicer pa na počitnice lahko vzamete preprosto šah igro, ki jo lahko kupite že v skorajda vsaki malce bolje založeni prodajalni. A pravi ljubitelji šaha se zagotovo ne bodo potešili s takšno vrsto igre.

Spletni nakup kakovostnih šahovskih figur

Šahovske figure so ključni del igre šah. Za nekatere igralce je ključnega pomena tudi to, iz česa so figure za šah narejene. Povprečen in ne ravno preveč zahteven igralec šaha bo morda posegel po tistih najcenejših figuricah, ki so na primer narejene iz plastike. Zahtevnejši pa se z njimi ne bo zadovoljil.

Ne glede na to, v katero skupino šahistov se uvrščate, si lahko kakovosten šah in vse kar sodi poleg kupite v spletni prodajalni. Izbire je veliko, kupite pa tisto šahovsko igro, ki se vam najbolj dopade.

Naučite se igrati šah

Učenje šaha ni tako preprosta zadeva, kot si morda mislite. Če vas že nekaj časa mika, da bi v roke vzelo šahovske figure in se pričeli učiti pravil, potem je najbolje, da se najprej osredotočite na najosnovnejša pravila. Ta so jasno napisana tudi na spletu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar