petek, 30. december 2016

Boleče grlo, domača lekarna

Boleče grlo lahko zdravijo naravna zdravila iz naše osebne ali na splošno domače lekarne , ki so enostavno in široko dostopna. Zdravila splošno razumemo kot pomoč pri različnih zdravstvenih težavah. Največkrat jih ločimo na tiste, ki jih imamo doma ter tiste, katere dobimo v lekarnah na recept ali v prosti prodaji. V manjši meri je mogoče dobiti nekatera različna zdravila tudi izven lekarn. Za boleče grlo so znana domača zdravila slana voda, sirupi, obkladki, tekočine, čaj, kuhana jajca ter druga domača zdravila. Statistika govori o tem, da se poraba zdravil povečuje, s tem pa tudi z njimi povezanimi stroški. Največ zdravil se predpiše za bolezni srca in ožilja, sledijo zdravila z delovanjem na živčevja ter zdravila za bolezni prebavil in presnove. Zdravila za boleče grlo so pogosteje izbrana sezonsko ali v primeru povečanega števila obolelih oseb.


Ob navedeni statistiki se pojavlja vprašanje, kakšen je ne zabeležen odstotek zdravil iz domače lekarne ter zakaj se ljudje odločijo zanje. Zdravila za boleče grlo zagotovo sodijo v to skupino, ljudje si velikokrat na ta način izboljšajo zdravstveno stanje. Veliko ljubi bi znali za boleče grlo povedati vsaj kakšno alternativo iz domače lekarne. Ljudje tem zdravilom zaupajo zaradi dobrih izkušenj, nekateri jih celo nabirajo in pripravljajo sami, nekateri se bojijo okužb v čakalnicah, obstajajo primeri, ko je ljudem preprosto nerodno obiskati zdravnika ter cela vrsta drugih razlogov. Najbolj zanimivo pri tem je dejstvo, da zdravila iz domače lekarne za boleče grlo niso tako strokovno preizkušena. Pa kljub temu verjamemo vanje, v njihovo ustreznost in primernost. Na to nas prepričujejo izkušnje, ki smo jih v preteklosti pridobili. Zdravila iz lekarne so na drugi strani bistveno bolj preverjena ter testirana. Predno so prišla na prodajne police lekarn, so morala prestati cel niz testov in preizkušanj. Boleče grlo lahko pozdravi cela vrsta enostavnih zdravil iz domače lekarne.

sreda, 28. december 2016

Nike mercurial, vrhunski nogometni čevelj

Nike mercurial je vrhunski nogometni čevelj namenjen najbolj zahtevnim ter rekreativnim nogometašem. O odličnosti Nike mercurial najbolje pričajo mojstri nogometa , kot so Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry, Luiz Adriano, Zlatan Ibrahimović, Didier Drogba, Jesús Navas, Luka Modrić, Arturo Vidal, Douglas Costa, Xherdan Shaqiri, Raheem Sterling, Stephan El Shaarawy, Eden Hazard, Alexis Sánchez, Carlos Bacca, Philippe Coutinho ter številni drugi znani nogometaši. Športna obutev Nike mercurial se je poleg tega predstavila na številnih vrhunskih nogometnih turnirjih in tekmovanjih ter s tem potrdila odličnost. Za različne zahteve nogometašev je Nike mercurial prilagojen s številnimi izvedbami, ki so prilagojene individualnim zahtevam. Zato je pomembno tudi dobro izbrati, da je zadovoljstvo z uporabo na vrhunskem nivoju nogometnega čevlja Nike mercurial. Igralna površina je ena prvih lastnosti, ki odločajo o dobri izkušnji profesionalnega nogometaša ali nogometaša rekreativca. Nogomet se igra na različnih podlagah, tem različnim podlagam je Nike mercurial z njim primernimi izvedbami. Izvedbe za posamezne podlage imajo tudi oznake, ki so na vidnih mestih ter jih ni težko prepoznati. Poleg tega je izvedba Nike mercurial za določeno specifično podlago različna od drugih, izkušenim ne bo težko prepoznati primernost. Ostali se lahko za pomoč pri izbiri obrnejo na prodajne svetovalce ali uporabnike z izkušnjami. Prodajni svetovalci so osebe, ki imajo izkušnje z tako kupci kot tudi proizvajalci ter področjem na splošno. Zato znajo na podlagi izraženih zahtev hitro ponuditi nekaj najbolj primerih modelov Nike mercurial . Pri reaktivnih nogometaših je pogosto dilema, saj so igralne površine različne. Za investicijo pa so velikokrat sredstva omejena oziroma jih ni neizčrpno veliko. Izkušnje so pri tem zelo koristne, saj lahko v nekaj besedah pridobi nogometaš rekreativec nasvet za najboljši par Nike mercurial. Poleg izbire najbolj primernega nogometnega čevlja glede na podlago, mu lahko pomaga s številnimi drugimi koristnimi nasveti za vsa ostala področja rekreativnega nogometa. Nike mercurial je odlična izbira.


torek, 27. december 2016

Cirkulane, razgibano naselje

Cirkulane so razgibano naselje v Halozah . Okolica naselja Cirkulane je slikovito naravno okolje, obdano je z vinogradi, travniki, njivami in gozdovi. Naselje Cirkulane se je nekoč imenovalo sveta Barbara . Sveta Barbara je zavetnica župnijske cerkve, ki je obstajala že vsaj v petnajstem stoletju. Novejše raziskave namigujejo tudi na možnost obstanka romarske cerkve v trinajste stoletju. Cerkev leži na vzpetini ob rob vasi, sestavljajo jo ladja z dvema kapelama, zakristija ter mogočni zvonik. Zvonik pred zahodno fasado je visok dvainpetdeset metrov, ter sodi med najvišje cerkvene zvonike v Sloveniji. Znamenitosti naselja Cirkulane so tudi cerkve svete Ane, svete Elizabete, svete Katarine, grad Borl ter številna sakralna znamenja. Cerkev svete Ane leži na vrhu hriba Strabolšak. Zgraditi jo je dal borlski graščak, grof Franc Anton Sauer. Gradnja je potekala ob koncu sedemnajstega stoletja. V cerkvi lahko občudujemo baročno opremo iz konca sedemnajstega in začetka osemnajstega stoletja. Cerkev svete Katarine je bila svoj čas sedež prvega vikariata ter prvotna župnijska cerkev. Prvotna cerkev je bila najverjetneje v trinajstem stoletju, v šestnajstem so jo skoraj v celoti požgali Turki. Sledila je obnova, v sedemnajstem stoletju so dodali zvonik ter cerkev obokali. Ob koncu devetnajstega stoletja je cerkev prizadel potres, porušili so jo v dvajsetih letih dvajsetega stoletja. Na njenem mestu so zgradili kapelo svete Katarine ter dvorano. Pomemben del kulturne dediščine občine Cirkulane je grad Borl, stoji na strnem skalnem pomolu nad Dravo. V grajski kompleks sodijo jedro iz trinajstega stoletja, stanovanjski trakt ter zgodnjegotski obrambni stolp. Naselje Cirkulane šteje štiristo sedem in trideset prebivalcev, občina pa preko dva tisoč dvesto prebivalcev. Površina občine v vzhodnih Halozah je dvaintrideset kvadratnih metrov. Občina na jugu meji s sosednjo Republiko Hrvaško, na severu z občino Markovci in Goriščnica, na vzhodu z občino Zavrč ter na zahodu z občino Videm. Cirkulane so občina na severovzhodu Slovenije.


Keramika, nepogrešljiv element

Keramika in stanovanjski prostori že stoletja ustvarjajo čudovite bivalne pogoje. Keramika ustvarja kakovost bivanja v prostorih že stoletja, najdbe kažejo na njeno prisotnost že v davnih časih. Razlika je predvsem v dostopnosti, saj je včasih bila domena premožnih slojev. Danes je za razliko keramika oprema praktično vsake kopalnice, izjemoma najdemo v kopalnicah druge talne obloge ter stenske obloge. Podobno velja za kuhinje, delavnice ter razne druge prostore. Uporabnost in priljubljenost narekujejo nekatere izjemne lastnosti. V prostore je keramika nameščena povsod tam, kjer so zahteve po odpornosti na vodo, mokroto, udarce, kjer se zahteva enostavnost vzdrževanja čistoče ter v številnih drugih primerih. Kot talna obloga je keramika primerna povsod tam, kjer so obremenitve večje ter je zahtevana čistoča prostorov in enostavnost vzdrževanja čistoče. Poleg nekaterih klasičnih prostorov, kot so kopalnica, kuhinja in drugi prostori, imamo velikokrat moč videti izbiro iz individualnih razlogov. V takih primerih ima investitor na voljo tudi les, pvc in druge talne obloge. Izbrana keramika kaže predvsem na željo po čistoči, točno določenem bivalnem občutku ter na razne druge zahteve. Vse to pa lahko doseže takrat, ko je izbira pravilna in pozorna na vse možnosti izbire. Največkrat gre za izbiro med različnimi elementi. Ti so večji ali manjši, drugačna je njihova barva, drugačni so vzorci, drugačne možnosti kombinacije barv in vzorcev ponuja. Z izbiro ustreznega vzorca lahko dajemo uporabnikom vtis praktičnost ali prestižnosti. Pokažemo lahko tudi svojo ustvarjalnost, kreativnost in drznost. Vsekakor velja svoje želje in poglede združiti z nasveti prodajnih svetovalcev. Mnogi ponudniki imajo na oddelku keramika izkušene prodajne svetovalce, ker se zavedajo zahtevnosti investicije in izbire. Kopalnice so investicijsko najbolj zahteven del doma, zato je kupcem dober občutek ob izbiri in nakupu zelo pomemben. Prodajni svetovalci znajo na podlagi podanih izhodišč predlagati neštete rešitve, ker imajo z njimi pridobivajo izkušnje praktično vsak dan. Keramika je priljubljena talna obloga.


ponedeljek, 26. december 2016

Vrtne garniture, želja po optimalnosti


Vrtne garniture nudijo izkoristek prostora , ko so optimalnih mer in imajo optimalne pripadajoče tehnične in druge lastnosti. Obstaja nevarnost, da nam v prevelikih željah vrtne garniture lahko postanejo manj uporabne. Največja uporabna vrednost je zagotovljena takrat, ko so dimenzije vrtne garniture optimalne, se lahko gibamo, jih lahko prilagajamo spreminjajočim se zahtevam in nam v številnih drugih lastnostih služijo svojemu namenu. Velikost je velikokrat skušnjava, kateri se težje upremo. V ponudbi lahko dobimo večje vrtne garniture, ki imajo enako ali celo nižjo ceno kot nam optimalne. Ob večjih izvedbah hitro pomislimo, da lahko za večje vrtne mize posedim več gostov, vrtni stoli tudi nikoli niso odveč, podobno velja za vrtne klopi in številne druge sestavne dele. Vendar se moramo zavedati nevarnosti prevelikega števila elementov oziroma nevarnosti prevelikih dimenzij. Posebej pri manjših terasah, balkonih in drugih razpoložljivih površinah, so dimenzije omejene. Balkon je točno določen, njegove površine ne moremo spreminjati. načeloma to lahko storimo z ustreznim gradbenim posegom, vendar to zaradi stroška in vseh pripadajočih zahtevnosti ne bomo storili zgolj zaradi izbrane večje vrtne garniture. Zato se je v takih primerim modro odločiti za optimalne dimenzije ter ustrezno optimalno število elementov, kot so vrtni stoli, vrtne mize, vrtne klopi ter drugi elementi. Edina možna rešitev je kompromis, ki se kaže v izvedbi, dodatnem prostoru oziroma površini ter v številni drugih lastnosti. Nekatere vrtne garniture je mogoče dimenzijsko prilagajati, največ takih možnosti nam nudijo vrtne mize. Največkrat imajo na voljo dve velikost, večjo ali manjšo. Dodatna površina je ob nakupu priložena, lahko pa je tudi konstrukcijsko priložena. Tako imamo izvedbe, ki imajo pod zgornjo površino vrtne mize spravljeno dodatno zgornjo površino. Večjo ali manjšo zgornjo površino izbiramo glede na potrebe. Za dodatne vrtne stole pa preprosto moramo imeti dovolj dodatnega prostora. Vrtne garniture so optimalno velike takrat ko so razpoložljivemu prostoru primernih dimenzij.

Več

petek, 23. december 2016

Lastnosti tekalne steze NordicTrack Commercial 2450

Tekalna steza je zelo težka, zato če morate premikati že sestavljeno tekalno stezo, je boljše, da plačate dodatno ceno in najamete nekoga, ki je zmožen premakniti ogromno in težko napravo. To velja še posebej v primeru, če je potrebno tudi prenašanje po stopnicah. Pri 76″ L X 38.5″ W X 73” H velikosti in 140 kg teže pri vsaki od tekalnih stez v seriji 1750 in 2450 te tekalne steze niso nekaj, kar lahko premaknete brez težav. Ne želite se poškodovati, kajne?



 Na srečo pa obe napravi tako NordicTrack Commercial 1750 kot NordicTrack Commercial 2450 treadmill prinašata SpaceSaver zasnovo, ki omogoča zlaganje za lažje shranjevanje. Teža pa se žal pri zloženi obliki ne bo znižala. Tekalno območje Napravi imata podobne lastnosti, ko govorimo o tekalni površini. Obe imata radodarno velikost dimenzij 22″ x 60” in maksimalno hitrost 12 mph. Ta hitrost ustreza skoraj vsem tekačem, ki radi izvajajo od lahke hoje do hitrega šprinta. Krov poganjajo 2.5'' valjčki in močan motor.

Model 2450 ima 4,0 HP motor, medtem, ko ima model 1750 nekoliko šibkejši 3.8 HP motor. Obe stezi imata maksimalno obremenitev do 140 kg; stezo lahko uporabljate brez skrbi, da se bo tekalni pas zlomil pod vašo težo. Pasova prav tako prinašata tehnologijo Flex Cushioning, ki lahko 'omehča' površino, saj vsrkava udarce vašega teka in tako ščiti vaše sklepe. Ko to funkcijo aktivirate, bo fizični šok vadbe zmanjšan za do 30 odstotkov.

Raven vsrkavanja lahko prilagodite glede na to, če želite, da je vaša tekalna površina čutiti mehko, kot na travi, ali trda, kot beton ali asfalt. Hitrosti in blaženje lahko kontrolirate preko enega dotika. In če, polno opremljen tekalni krov še ni dovolj, je prav tako prisotna WhisperQuiet tehnologija, ki je vgrajena v tekalni pas. Ta tehnologija vsrkava zvok vaših korakov in tako ustvarja tišjo vadbo. Obe tekalni stezi sta tako popolni za domačo uporabo.

torek, 13. december 2016

Slovenj Gradec, koroška mestna občina



Slovenj Gradec je mestna občina , edina na Koroškem. Mesto Slovenj Gradec leži na nadmorski višini štiristo trinajst metrov ter šteje sedem tisoč štiristo prebivalcev. Mesto je prometno, oskrbovalno, zdravstveno, upravno, kulturno, gospodarsko in bančno središče Mislinjske doline. Slovenj Gradec se šteje za središče koroške statistične regije, ene izmed dvanajstih statističnih regij v Sloveniji. Koroška statistična regija je umetno ustvarjena statistična regija, njene meje niso v skladu z deželo Koroško. Slovenj Gradec je skozi stoletja spadal pod Štajersko deželo. Koroška statistična regija leži ob avstrijski meji na severu, znana je po gozdnatih hribih ter gorah. Na tem območju se stikajo Pohorje, Kamniško Savinjske Alpe ter Karavanke. Skozi Slovenj Gradec teče reka Mislinja, mesto velja za središče istoimenske doline. Koroško statistično regijo poleg doline reke Mislinje sestavljata še dolini Meže in Drave. Slovenj Gradec trenutno ni najbolje povezan s slovenskim cestnim križem, za prihodnost pa se obeta izgradnja sodobne prometnice. Glede trase je še veliko nejasnega, brez dvoma pa Koroška potrebuje sodobno prometno povezavo. Slovenj Gradec ima podobo srednjeveškega mesta, obiskovalce najbolj prevzame širok trg, ki predstavlja glavno ulico. Pomembni deli mestnega središča sta še trg Svobode ter stranska ozka ulica poimenovana po slovenskem rimsko katoliškem duhovniku. Franc Ksaver Meško je kot kaplan in duhovnik deloval na različnih krajih na Koroškem. Zaradi narodne zavednosti je bil preganjan s strani avstro-ogrskih oblasti, med drugo svetovno vojno pa nemške okupacijske oblasti. V zgodovinskih zapisih je Gradec prvič omenjen ob koncu enajstega stoletja, naziv mesto pa je dobil leta tisoč dvesto sedem in šestdeset. Najznamenitejše kulturne ustanove mesta Slovenj Gradec sta rojstna hiša Huga Wolfa in Paučnikove bolnišnice. Hugo Wolf, s polnim imenom Hugo Philipp Jakob Wolf, je bil skladatelj rojen leta tisoč osemsto šestdeset v Slovenj Gradcu. V njegov opus sodi cerkvena glasba, dela za orkester ter komorna glasba. Slovenj Gradec je mesto z izjemno slikovitim srednjeveškim trgom.

http://www.mojaobcina.si/slovenj-gradec/

Peč na pelete izberimo modro


Peč na pelete izrabljajo čist energent na gospodaren način. Za gorivo peč na pelete uporablja sodobno lesno gorivo . Peleti so sestavljeni iz različnih vrst lesa ter različnih oblik lesa. Peč na pelete pa v vsakem primeru praktično kurimo z odpadki lesa. Žagovina nastaja pri žaganju lesa na različne dimenzije. Kar pomeni stranski produkt oziroma odpadek. Če ga ne izkoristimo za peč na pelete, ga moramo odložiti v okolje ali kako drugače poskrbeti za njeno odstranitev. To pa obremenjuje okolje, zavzame prostor ter povzroča druge probleme. Oblanci, krajniki in drugi podobni lesni deli, so prav tako ostanek. Za peč na pelete je to kakovostno gorivo, ki ga pridobivamo z dodajanjem drugih primesi. Poleg žaganja, oblancev, krajnikov, se dodaja lesni prah. Pridobljeno zmes se pod visokim pritiskom in temperaturo stisnejo v standardno obliko. S tem pa imamo že končni produkti, ki je energent za peč na pelete. V ponudbi so peči med seboj različne, investitor mora predvsem dobro razmisliti o vseh zahtevah. Ponudb je veliko, praktičnih primerov pa prav tako. Za ponudbe se enostavno obrnemo na izdelovalce ali prodajalce, ter oddamo povpraševanje z čim bolj natančno opisanimi zahtevami. Praktični primer je montirana peč na pelete v uporabi. Na takem primeru lahko iz prve roke izvemo veliko podrobnosti. Vidimo lahko kako je izvedena postavitev, kakšen model je izbran, kakšna tehnika je izbrana, lastnika je dobro vprašati za tako dobre kot tudi manj dobre lastnosti. V manj dobrih lastnostih se velikokrat skrivajo dobre rešitve, saj uporabnik iz prakse ve, kaj bi veljalo spremeniti za izboljšanje njegove dosedanje oziroma obstoječe uporabniške izkušnje. Več praktičnih primerov nam bo pomagalo najbolje ustvariti za nas najboljšo rešitev. Večina dobrih primerov prakse ima v podrobnostih enake ali podobne lastnosti. Gre za lastnosti, kot je postavitev, izbira zalogovnika, načina oskrbe ter številne druge lastnosti. Peč na pelete je moderna kurilna naprava.

http://www.merkur.si/ogrevanje-in-hlajenje/stedilniki-peci-in-kamini/peletne-peci

ponedeljek, 12. december 2016

Delo zaposlitev, izziv prihodnosti


Delo zaposlitev je karierni izziv prihodnosti . Ko iščemo delo zaposlitev je zelo pomembna izražena osebna samozavest . Preko nje sporočamo potencialnemu delodajalcu svojo dodano vrednost ter našo motiviranost za razpisano delovno mesto. Ob tem se ne smemo vesti vzvišeno, pozorni pa moramo biti na razne neprimerne poteze in dejanja delodajalca. Te lahko naredi namenoma, ko želi kandidate za delo zaposlitev preizkusiti na sebi najbolj primeren način. V razgovoru se moramo zavedati vseh osnovnih in tudi posebnih lastnosti razpisanega delovnega mesta. Ob tem lahko opazimo številne napake potencialnega delodajalca ali njegovega predstavnika. V pogovoru lahko opazimo napake, na katere velja opozoriti na primeren način. Kandidiranje za delo zaposlitev je največkrat specifično, kar pomeni na točno določeno delovno mesto. V primeru napake oziroma neskladja, velja v razgovoru na to napako opozoriti. Če kljub temu ne dobimo primernega odziva, imamo lepo priložnost, da prekinemo razgovor, se zahvalimo za porabljen čas in zapustimo mesto razgovora. Tako dejanje se zdi na prvi pogled nezaslišano, vendar s tem pokažemo svoj odnos do poslovnega sveta. Delodajalec bo dobil jasno sporočilo, da bomo enako ravnali na delovnem mestu. Nobeno presenečenje ne bo, če bo ob kandidaturi za delo zaposlitev s strani delodajalca ali njegovega predstavnika sledilo opravičilo ter pojasnilo, da gre za napako. Enako pa velja opozoriti tudi na napake, ki izhajajo iz njegovega pregleda vsebine naše prijave. V tem primeru najbolj koristi, če smo prijavo za delo zaposlitev napisali sami. Takoj bomo vedeli, kaj je delodajalec ali njegov predstavnik spregledal oziroma ni prebral. V vsakem delovnem okolju je dogajanje dinamično, spremembe si sledijo iz dneva v dan. Med časom od razpisa preko oddaje prijave do razgovora so se v podjetju zgodile spremembe. Kar pomeni, da lahko iščejo bolj sposobnega kandidata, mogoče vodjo. Primernost pokažemo z samozavestjo, odločnimi in jasnimi stališči na razgovoru za delo zaposlitev.

https://www.mojazaposlitev.si/

nedelja, 4. december 2016

Fitnes, postavimo si cilje


Fitnes ima lahko različne cilje kot so, izboljšanje gibljivosti , oblikovanje telesa, povečanje vzdržljivosti ter razne druge cilje. Za začetnike je predvsem pomembno, da se v fitnes ne hodijo sprehajat ali dolgočasiti. Sprehajanje je izraz za aktivnost oseb, ki v fitnesu ne dosežejo omembe vrednega napredka. Vsak začetnik se mora zavedati, da je napredek povezan z naporom in znojem. Telesni napor mora biti nadalje nadzorovan, da ne pride v skrajnem primeru do resnih poškodb. Začetnik mora fitnes vzeti resno, ter si ne domišljati napredek brez njegovega lastnega dela. Krivec za takšno razmišljanje so številna oglasna sporočila, ki prikazujejo resno vadbo kot mačji kašelj. Tudi ogledi športnih dogodkov, tekmovanj in prireditev pogosto zamegli potrebo resnega dela, naporov ter odrekanj. Za nagrado pa fitnes ponuja številne dobre lastnosti in učinke, ki se ne nanašajo zgolj na pridobivanje večje gibljivosti, moči ali drugih ciljev. Resno delo pomeni, da se bo spremenila prehrana, počitek ter druge za organizem pomembne dejavnosti. Prehrana za fitnes spremeni celoten ali pomemben del dnevnega jedilnika, saj lahko le tako računamo na zalogo moči ter vse potrebno za proces obnove in regeneracije po končanem treningu. Napori nas bodo naučili veliko o našem telesu, spoznali bomo številne do prej neznane lastnosti, sposobnosti ter povezanost posameznih delov. Naučili se bomo, kako so posamezni organi in deli telesa povezani v celoto ter kako vzajemno zagotavljajo zdravje in dobro počutje. Z odrekanjem pa nam fitnes poudarja potrebo po organiziranem dnevnem urniku ter sposobnosti ločevanja med dobrim in manj dobrim za zdravo telo in organizem. Ker napredek zahteva redno vadbo, se bo aktivnost na splošno spremenila v rutino in naše znanje. Postali bomo bistveno bolj osveščeni in znali bistveno več, kot predno smo začeli fitnes resno jemati. Fitnes lahko vodi ne le do neposrednih učinkov za telo in organizem, ampak nudi tudi posredne učinke pri vsakdanjih aktivnostih in sposobnostih.

Tukaj

četrtek, 1. december 2016


Internet marketing je priložnost, ki jo lahko internetni uporabniki s pridom izkoristijo. V svetu je internet marketing uveljavljen že približno tri desetletja, močneje pa se je začel razvijati ob prehodu iz dvajsetega v enaindvajseto stoletje. Razvoj je bil v različnih delih sveta različen. Največji razvoj je doživel v industrijsko najbolj razvitih državah, pri nas je razvoj pogojen z značilnostmi trga. Kljub temu lahko rečemo, da je internet marketing pri nas dobro razvit. Majhnost trga se nadomešča z znano sposobnostjo improviziranja ter nekaterimi drugimi prednostmi. Tako so mnoge na papirju bolj razvite dežele manj vešce uporabe spleta, internet marketing je pri njih razvit predvsem v masovnih oblikah. V drugih oblikah je razvitost pri nas zavidljiva, lahko bi rekli da smo posebna tržna niša . Beseda internet marketing se zdi marsikomu tuja in sila učena, vendar je preprosta. Internet pomeni splet, danes ga zna uporabljati že vsak. Sposobnost uporabe je večja pri mlajših in srednjih generacijah. Starejše so trenutno manj pogosti uporabniki, vendar se bo njihovo število po naravni poti povečalo. Mlajše generacije bodo v bolj ali manj bližnji prihodnosti zamenjale generacije današnjih najmlajših prebivalcev planeta, srednje generacije bodo zamenjale mlajše, starejše pa srednje generacije. S tem ne bo večje zgolj tržišče, ampak se bo povečala tudi uporaba spleta. Marketing pa je druga beseda za trženje, to je povezava proizvajalca z kupcem. Proizvajalec lahko kupcu ponuja storitve, izdelke ali kaj drugega. Za internet marketing pa je značilno tudi nekoliko širše področje, saj oseba lahko trži svojo lastnino. Kaj vse se trži lahko vidimo v prodajnih oglasih na specializiranih spletnih straneh ali raznih drugih spletnih straneh. Najpomembnejše spletne strani, kjer je možen takšen internet marketing pozna večina uporabnikov spleta. Kar govori o prepoznavnosti teh spletnih strani, kot tudi takšnega trženja ter zaznani kakovosti. Internet marketing je v mnogih segmentih že prehitel dosedanje načine soočanja povpraševanja in ponudbe.